Nordhemsgatan 43 B

Sekelskiftesetta om ca 38 kvm med utmärkt läge i Linné. Högt upp i huset med stor söderbalkong. Totalrenoverad för några år sedan med fina brädgolv, stuckatur och listverk. Den nuvarande ägaren har tagit väl hand om detta hem som är beläget i en stark förening med låga avgifter där bredband ingår. Tillgång till gröna Kråkängen.


Nordhemsgatan 43 B

Bostadsrätt

1 + kök

1888 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

38kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På Nordhemsgatan 43 ekar lugnet mellan de rustika huskropparna. Solens strålar finner sin väg in och ger ett uppskattat ljus åt den välrenoverade ettan om 38 kvm. Här inne döljer sig en välkomponerad lägenhet där det klassiska från förr kombineras med det stilrena från idag. Lägenheten totalrenoverades för några år sedan och är fortfarande i toppskick. Välplanerat kök i vitt med rostfria vitvaror och matplats med plats för flera. Från köket når man en stor balkong som ligger i rakt söderläge. Allrummet är luftigt med dekorativ stuckatur och bevarad takrosett. Sköna och karaktäristiska brädgolv är genomgående i hela lägenheten och badrummet är helkaklat med golvvärme. Fastigheten är i mycket bra skick och föreningens ekonomi är mycket god. Låg avgift där bredband ingår. Till lägenheten hör ett förråd på ca 4kvm.

Det här är verkligen ett gott läge i början av Nordhemsbacken, runt hörnet på Prinsgatan. Lite upp i backen för att slippa trafik men innan det börjar kännas i benen. Inom 200 meter har du allt - bra mataffärer, fiskbil, saluhall, spårvagn, systembolag, bio och ett fantastiskt utbud av restauranger, men så fort man kommer innanför portarna och upp i lägenheten så kan man inte tro att man befinner sig mitt i stan. Lugnet och tystnaden slående. Dessutom har man tillgång till Kråkängen från den här lägenheten. Det är som en okänd oas mitt i Linnés brusande stadsliv: 4 000 kvadratmeter park mellan Nordhemsgatan, Prinsgatan, Vegagatan och Övre Djupedalsgatan som varken syns eller anas från gatan. Faktum är att Kråkängen, trots att den har funnits i närmare 150 år, är en välbevarad hemlighet som bara de som bor i kvarteret har tillgång till. Förr kallades den "Änga" eller "Ängen i Kråkestan" och var de boendes egen sommaridyll för picknick, lek och spel. I dag är den en härlig mötesplats för grannar med uteplats, bänkar och grill. Kråkängen blir också en skyddad och bilfri plats i storstan för barnen att leka på.
Oavsett säsong går det att finna ro bland spännande träd och växter som valnöt och aprikos, doftschersmin och näsduksträd. Skillnaden mellan stillheten här inne och gatulivet utanför är påfallande - många säger att det känns som att kliva in i en annan värld när porten mot gatan stängs. Från de fönster i lägenheterna som vetter mot Kråkängsparken är vyerna fascinerande: en kombination av oväntad natur och växtlighet mitt bland Linnés karakteristiska fasader och takåsar.

Entré
+
Genom portgången och in via den fina gården tar trapphuset dig till översta ordinarie våningsplan där en gedigen säkerhetsdörr som leder in till lägenheten. Välkomnande hall med vackert vitmålat brädgolv och en behaglig vy över lägenheten. Väggarna har målats i genomgående ljusa toner för att skapa ett enhetligt lugn åt bostaden. Till vänster finns plats för avhängning och förvaring.

Kök
+
När köket totalrenoverades var fokuset på umgänge och tillgänglighet. Detta har uppnåtts tack vare rummets öppna planlösning i kombination med en vinklad arbetsyta och god förvaring. Köksluckorna är vita och matta och matchas fint med liggande vit träpanel. Lådorna är utdragbara och dämpande för bästa komfort. Handtagslöst, vitt och elegant från Kvik. En bänkskiva av massiv oljad ek ger tyngd åt allt det vita. Infällda spotlights skapar rätt arbetsbelysning. Köksmaskinerna är i rostfritt och i av det senaste utförandet och består av induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, kvalitetsblandare från Mora och integrerad kyl/frys. Den höga takhöjden ger gott om förvaring. Intill de glasade dörrarna mot balkongen finns plats för ett matbord. Ett charmigt fönster från ett gammalt kallskafferi ger ytterligare ljusinsläpp från söder.

Balkongen
+
Balkongen ligger skyddad mot innergården i rakt söderläge inramad med ett fint smidesräcke. Söderläge betyder sol och under halva året blir balkongen som ett extra rum för skönt häng, en bra bok eller en god lunch.

Allrum
+
Innanför köket, via en bevarad spegeldörr, finner du ett luftigt rum med vacker stuckatur, dekorativ takrosett och högt i tak. Sekelskiftescharmen återfinns även på golvet genom ett originalbrädgolv som vitmålats. Ett brett fönster med djup nisch skapar fin kontakt med himlen och gården utanför och förstärker rummets luftiga känsla. Här finns gott om plats för soffa, fåtölj, tv-möbel, skrivbord och förvaring. För sängen finns en plats som är lite mer avskild och kan göras ännu mer privat genom en avskärmning.

Badrum
+
Även badrummet genomgick en totalrenovering 2010. Exklusivt i stilren design med tidlösa, vita kaklade väggar. Det moderna rektangulära kaklet bryts av med ljusgrå klinker på golvet. Här ryms dusch med taksil, wc-stol, badrumsspegel, handfat med blandare från Hans Grohe samt en vit kommod, allt nytt och fräscht. För att skapa extra rymdkänsla har man valt ett exklusivt handfat av modell slim-line. Infällda spotlights i taket skapar bra belysning och behaglig golvvärme ger skön temperatur åt bara fötter.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!