Nordhemsgatan 43 B

Fin och välrenoverad sekelskiftesetta lugnt belägen på Nordhemsgatan. Fint kök med diskmaskin & fräscha ljusa ytskikt. Renoverat badrum med dusch. Bevarade sekelskiftesdetaljer i form av stuckatur & takrosett. Tillgång till den unika parken "Kråkängen" som är en riktig oas! Stark förening. Låg avgift, bredband ingår!


Nordhemsgatan 43 B

Bostadsrätt

1 + kök

1729 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

35kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På Nordhemsgatan 43 ekar lugnet mellan de rustika huskropparna. Solens strålar finner sin väg in och ger ett uppskattat ljus åt den välrenoverade ettan på 35 kvm. Här inne döljer sig en välkomponerad lägenhet där det klassiska från förr kombineras med det stilrena från idag. Lägenheten totalrenoverades för några årssedan och är fortfarande i toppskick. Välplanerat kök i vitt med rostfria vitvaror och matplats med plats för flera samt ett luftigt rum med dekorativ stuckatur och fin takrosett. Helkaklatbadrum med golvvärme. För den som söker grönska finns den rogivande parken Kråkängen att tillgå alldeles bakom huskroppen - en enorm trädgård med grillmöjligheter.

Det här är verkligen en gott läge i början av Nordhemsbacken, runt hörnet på Prinsgatan. Lite upp i backen för att slippa trafik men innan det börjar kännas i benen. Läget är verkligen helt perfekt, inom 200 meter har du allt, bra mataffärer, fiskbil, saluhall, spårvagn, systembolag, bio och ett fantastiskt utbud av restauranger, men så fort man kommer innanför portarna och sen upp i lägenheten så kan man inte tro att man befinner sig mitt i stan. Här är lugnet och tystnaden slående.
Dessutom så har man tillgång till Kråkängen ifrån den här lägenheten.
Det är som en okänd oas mitt i Linnés brusande stadsliv: Kråkängsparken. En 4 000 kvadratmeter stor park mellan Nordhemsgatan, Prinsgatan, Vegagatan och Övre Djupedalsgatan som varken syns eller anas från gatan. Faktum är att Kråkängen, trots att den har funnits i närmare 150 år, är en välbevarad hemlighet som bara de som bor i kvarteret har tillgång till. Förr kallades den "Änga" eller "Ängen i Kråkestan" och var de boendes egen sommaridyll för picknick, lek och spel. I dag är den en härlig mötesplats för grannar med uteplats, bänkar och grill. Kråkängen blir också en skyddad och bilfri plats i storstan för barnen att leka på.
Oavsett säsong går det att finna ro bland spännande träd och växter som valnöt och aprikos, doftschersmin och näsduksträd. Skillnaden mellan stillheten här inne och gatulivet utanför är påfallande - många säger att det känns som att kliva in i en annan värld när porten mot gatan stängs. Från de fönster i lägenheterna som vetter mot Kråkängsparken är vyerna fascinerande: en kombination av oväntad natur och växtlighet mitt bland Linnés karakteristiska fasader och takåsar.


Till lägenheten hör ett förråd på ca 3kvm

Entré
+
Den rustika entrédörren är vackert bevarad och påminner om lägenhetens ursprung. Väl innanför denna möts du av ett parkettgolv av ek som löper genomgående i hela lägenheten. Väggarna har målats genomgående ljusa för att skapa ett enhetligt lugn åt bostaden. Till vänster finns gott om plats för avhängning och förvaring.

Kök
+
Kök med fokus på umgänge och tillgänglighet. Detta har uppnåtts tack vare rummets öppna planlösning i kombination med vinklad arbetsyta och god förvaring. Köksluckorna går i en matt vit färg och matchas fint med ett liggande kakel i sandfärgad ton. Lådorna är utdragbara och dämpande för bästa komfort. En bänkskiva av stenfärgad laminat ger tyngd åt allt det vita. Infällda spotlights skapar rätt arbetsbelysning. Köksmaskinerna är i rostfritt utförande och består av induktionshäll (Whirlpool), inbyggnadsugn (Whirlpool) kolfilterfläkt (Bosch), underlimmad ho, kvalitetsblandare från FM Mattsson, självavfrostande kyl/frys (Bosch) samt inbyggd mikro (Whirlpool) och integrerad diskmaskin (Whirlpool). Allt du kan tänkas behöva med andra ord! Den höga takhöjden ger gott om förvaring. Intill det höga fönstret som vetter ut mot innergården finns en naturlig plats för matbordet. Den luftiga planlösningen skapar en uppskattad kontakt mellan kocken och de väntande gästerna.

Allrum
+
Innanför köket finner du ett luftigt rum med vacker stuckatur, dekorativ takrosett och högt i tak. Ett brett fönster med djup nisch skapar fin kontakt med gården utanför och förstärker rummets luftiga känsla. Här finns gott om plats för soffa, tv-möbel, säng. Förvaring finns i form av två garderober.

Badrum
+
Även badrummet totalrenoverades för några årsedan. Stilen som valdes är tidlös med vita kaklade väggar och sandfärgat klinker på golvet. Här ryms dusch, wc, handfat med blandare från FM Mattsson samt förvaringsskåp. Spotlights i taket skapar bra belysning och behaglig golvvärme ger skön temperatur åt bara fötter.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!