Nordhemsgatan 41 B

2,5 rum & kök om hela 86 kvadratmeter i byggnad från år 1903! Våning 2 med lugnt & privat läge mitt i sprudlande Linné. Ett hem med välvda väggar, djupa fönsternischer, vackra listverk, takrosett & nordiskt ljus vilket strilar in över ljuvligt bleka brädgolv. Luftig takhöjd. Nästan oförskämt stora rum!


Nordhemsgatan 41 B

Bostadsrätt

2.5 + kök

4747 kr/mån

2 av 3 (ej hiss)

86kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På lugn, privat innergård i hjärtat av självaste Linnéstaden finner ni dessa nästan oförskämt stora 2,5 rum och rejält kök om hela 86 kvadratmeter. Halvrummet är idag en möblerbar del av hallen, där man med enkla medel kan dela av och då få till ett sovrum, gästrum eller varför inte ett hemmakontor med eget fönster. Byggnaden uppfördes år 1903 vilket inte bara avslöjas i fasadarbetet utan också i de smäckra linjerna, välvda trapphusen och den luftiga takhöjden. Läget i sig är utmärkt med ett lugn och tystnad som annars kan vara svår att finna mitt i en sprudlande stadskärna. Nordhemsgatan är för många göteborgare en självklar favoritgata där den löper över Nordhemskrönet jämsides med Linnégatan. Om inte riktigt ett stenkast så riktigt nära Slottsskogen eller varför inte en kort promenad bort till Vasaparken. Till läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet cyklar du också snabbt. Här finner du utan ansträngning restauranger med mat från världens alla hörn och bra, spännande butiker av alla dess slag med ett brett utbud. Välsorterade mataffärer som Hemköp, Lidl och Willys finns givetvis också nära om en mysig middag hemma står på önskelistan. För i den här bostaden är matsalsdelen helt makalös!

Till lägenheterna hör ett vindsförråd i samma uppgång som bostaden.

Hall
+
Här kan ni njuta av en stor hall med tillhörande klädkammare i direkt anslutning. Möblerbar mellanhall vilken med enkla medel kan delas av till separat rum stort nog att användas som sovrum. Framtagna brädgolv, rundade väggar och djupa fönsternischer smyckar utrymmet och ger det en ytterligare dimension. Målade väggar. Luftig takhöjd som en självklarhet.

Klädkammare
+
I vettig storlek med äldre matta på golv och bra avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum
+
Om man talar om själ och hjärta så är vardagsrummet i den här bostaden det här hemmets självklara kärna. Vilken yta, vilket rum! Bleka, vackra, breda brädgolv, målade ljusa väggar, givmild takhöjd även här. En härlig form på rummet vilket ger en naturlig plats för matsalsbordet invid fönstret och gott om utrymme för en rejäl soffmöbel. Runt matsalsbordet sitter ni bekvämt och med lätthet 8 personer och då med svängutrymme! Nordiskt ljus strilar in genom fönstret. Ett rum som är varmt och ombonade utan att tappa sin självklara elegans.

Kök
+
Breda, bleka brädgolv även här. Målade väggar. Utrymme för stor köksmöbel, i det här fallet har man valt ett runt köksbord så köket är mycket socialt disponerat och möjligheterna är många för den som till tillföra ytterligare skåpsförvaring eller vill ha bra med valmöjligheter när det kommer till möblering. Köksinredning i vitt med kyl/frys, golvspis med ugn och dubbelvask.

Sovrum
+
Ett rum för vila och ro. Även detta är ett mycket rejält rum vilket smyckas av vackra listverk och framtaget brädgolv. En takrosett likt en självklarhet. Då fönstret är ut mot den lugna innergården är rummet tyst. Djup fönsternisch även här. Spår efter kakelugnen finns kvar som en detalj från svunna tider.

Badrum
+
Äldre badrum i mycket vettig storlek, så möjligheterna är många. Idag finner du en WC, tvättställ, badrumsskåp samt ett badkar. Våtrumsmatta på golv och kakel på vägg. Badrummet är sannolikt från byggnadens ROT-renovering. En ROT-renovering av stammarna har en levnadslängd enligt branschpraxis på 50 år.

Ansvarig Mäklare

Anna Wählisch

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

anna@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!