Nordhemsgatan 22

Välkommen till en extremt ljus och välplanerad sekelskiftestrea med genomgående planlösning. Två riktigt bra sovrum mot gården och stor söderbalkong med många soltimmar. Originalgolv, framflyttat kök och takhöjden är imponerande 320 centimeter. Ej hiss.


Nordhemsgatan 22

Bostadsrätt

3 + kök

83kvm

3542 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

4 500 000 kr

Andelstal: 9.678% Lägenhetsnr: 4 Driftkostnader: 5600 kr/år varav El: 3600 kr / Försäkring: 2000 kr / Personer i hushåll: 3

Rum för rum

Allmänt
+
Alvhem rivstartar höstsäsongen med en riktig färgfest och hälsar välkommen till en sekelskiftestrea av allra finaste sort. Adressen är Nordhemsgatan 22 och läget bästa tänkbara mitt i Linnéstaden.
Nordhemsgatan har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet, vilket är unikt i vårt goa Göteborg. Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. Alldeles i hörnet av Andra Långgatan har vi nu nöjet att visa en trea med många plus:

* Nybyggd balkong i söderläge
* Brädgolv och runtgående planlösning
* Sekelskiftesdetaljer
* Framflyttat kök

För er som kommer på visning och ser lägenheten för första gången är det stor risk för omedelbar förälskelse. Hemmet har under de två senaste åren gått från ordinärt till alldeles enastående. Ägarparet har tagit i ordentligt och inte lämnat något åt slumpen. Eller vad sägs om nymålade ytskiskt 2015, ny balkong 2016 och nymålade snickerier 2017.

Köket och ett sovrum har bytt plats, vilket gör att vardagsrum och kök bildar en stor social enhet ut mot gatan. Båda sovrummen ligger mot lugn gård, varav det ena med balkong.

Sammantaget blir detta en ovanligt aptitlig planlösning. Behöver jag ens nämna att brädgolven är i original, liksom de allra flesta snickerierna? Till den höga trivselfaktorn bidrar också lägenhetens färgsättning. Ledordet är grått, men det finns färgklickar också!

Hall
+
Glänta på dörren möts du av en ljus lägenhet med bra rymd. Klinkret i hallen kommer från Marrakech Design, väggarna släta, grå. Rakt fram köket och till höger lilla sovrummet. Snygga garderober och för dig som gillar teknik är porttelefonen utrustad med kamera.

Kök
+
Så smart det var att byta plats på kök och ett av sovrummen! Nu ligger köket bredvid vardagsrummet, modernt och praktiskt. Två höga fönster, vitpigmenterad originalfuru på golvet och avsaknad av överskåp bidrar till ett osedvanligt ljust och rymligt kök. Ett hus från 1891 betyder takhöjd om 320 centimeter. Tänk kubik!

Vardagsrum
+
Stort och lättmöblerat vardagsrum med två fönster med överljus. I kombination med ljusa brädgolv, ljusa väggar och en tilltagen takhöjd så upplevs detta som ett mycket rymligt rum med en skön känsla. Här finns plats för soffgrupp men även läshörna för den som önskar. Sekelskiftesdetaljer som takrosett och höga fotlister pryder rummet. Kök och vardagsrum vetter mot Andra Långgatan.

Stora sovrummet
+
Genom en vacker skjutdörr når ni det ena av de två sovrummen. Med ett rofyllt läge in mot gården sover ni gott om natten. Väggar i blågrå nyans, vilket känns vilsamt och ger en bra grund att inreda efter. Här finns förutom plats för en dubbelsäng även riktigt snyggt platsbyggd förvaring i form av garderober från golv till tak. Här finns också den nyligen byggda balkongen i skyddat söderläge. Här ute kan man njuta av en lugn stund i solen tack vare det lugna gårdsläget.

Lilla sovrummet
+
Välkommen in till Vera! Ett färgstarkt rum perfekt för familjens minsting, kanske ett arbetsrum eller ett mysigt rum för långväga gäster? Här är golvplankorna nylagda och vitpigmenterade. Fönster ut mot innergården och dörr både mot den yttre och inre hallen.

Badrum
+
Inte nyrenoverat, men fortfarande riktigt fräscht. Nyare rörläggning, kommod och badkar och hela badrummet målades våren 2017.

Förråd
+
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Brf Nordhem 22

Brf Nordhem 22 består av totalt 9 lägenheter fördelat på 8 bostadsrätter och en hyresrätt samt 2 hyreslokaler. Den totala ytan är 1 035 kvadratmeter, varav 834 utgör lägenhetsyta och 201 utgör lokalyta. Föreningen som bildades 1987 förvärvade fastigheten Göteborg Masthugget 8:2 år 2003. Hörnfastigheten är ett vackert tegelhus anno 1891 i tre våningar med inredd vind och affärslokaler i bottenplan.

Ekonomi
Föreningens ekonomi får anses som bra och man gjorde ett positivt resultat om nära 200 000 kr för räkenskapsåret 2015 och ett nollresultat 2016. Den hyresrätt som föreningen innehar kommer den dagen den ombildas och säljs att ge ett bra tillskott till föreningen och de två hyreslokalerna står för löpande intäkter. Hyresintäkterna står i dagsläget för ca 50 % av de totala intäkterna. De långfristiga skulderna uppgår till ca 7,9 mkr, vilket motsvarar ca 7 600 kr/kvm boyta. I dagsläget finns det inga beslutade förändringar av avgifterna som idag ligger på ett lågt snitt om ca 505 kr/kvm/år.

Utförda renoveringar
Det stora renoveringsåret var 1982 då fastigheten genomgick en ROT-renovering (bl a stambyte och el). På senare år har föreningen genomfört en renovering av gården. Man har målat trapphusen, ingången till gården, sophuset och fönstren i trapphuset. Under 2016 byggdes nya balkonger in mot gården, vilka bekostades av respektive lägenhetsinnehavare. Man har nyligen genomfört en filmning av stammarna för att undersöka underhållsbehovet av dessa.

Kommande renoveringar
I dagsläget är det inte beslutat om några större renoveringar men föreningen håller just nu på att uppdatera sin underhållsplan.

Övrigt
Föreningen genomför två städdagar (en på hösten och en på våren). De strävar efter att ha engagerade medlemmar och att ta hand om fastigheten på bästa sätt och i dagsläget är samtliga medlemslägenheter representerade i styrelsen. Föreningen sköter både teknisk och ekonomisk förvaltning i egen regi. Juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger sin mark och påverkas inte av tomträttsavgälder. Föreningen tar varken ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift.

Tvättstuga
Samtliga maskiner nya under 2017(2 st tvätt, 2 st torktumlare samt ett torkskåp)

Föreningen har en väldigt trevlig gemensam gård med sittgrupp och möjlighet till grill. Från gården nås även soprum och förvaring av cyklar.

Den gemensamma tvättstugan ligger med ingång från gården.

Trappstädningen sköts av föreningens medlemmar enligt rullande schema.

Boendeparkering gäller i området (M4).

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1891

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: 179 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-06-05 00:00