Nordhemsgatan 22B

Välkommen till en extremt yteffektiv, ljus och välplanerad sekelskiftestrea med genomgående planlösning. Två riktigt bra sovrum som ligger belägna mot gården samt en stor söderbalkong med många soltimmar. Sekelskiftet är bevarat med stuckaturer, takrosett, höga fotlister och högt till tak. Ej hiss.


Nordhemsgatan 22B

Bostadsrätt

3 + kök

3047 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

66kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Kvarteren vid Andra Långgatan och Nordhemsgatan har något visst över sig. En skön stämning råder, en kontinental puls med gott om små specialbutiker, caféer, bagerier, restauranger, pubar och människor. Le Village, Saluhallen Briggen och Notting Hill mm är bara några exempel på ställen som ligger alldeles i närheten av lägenheten och precis runt hörnet finns Tredje Långgatans gemytliga restaurangstråk. Här finns något för alla!

Denna ovanligt välplanerade sekelskiftestrea på 66 kvadrat bjuder på två bra sovrum, ett lättmöblerat vardagsrum samt ett väldisponerat kök med plats för många. Lägenhetens vackra balkong i smide används flitigt under vår-och sommarsäsongen och erbjuder många soltimmar med sitt sköna söderläge.
Här finns gott om förvaring i form av en mindre klädkammare och flera garderober. Fastighetens historia är lång, huset byggdes 1891 och från den tiden återfinns bland annat spegeldörrar, höga fotlister, stuckaturer, takrosetter och fina brädgolv. Alla brädgolv är målade, de flesta i vitt, några i grått.

Till lägenheten hör ett förråd beläget på vinden.

Hall
+
Ingång från Nordhemsgatan, snedda över den trevliga innergården och sen två trappor upp i huset. Perfekt liten entréhall med avhängning direkt till höger, som sedan övergår i en inre hall som binder samman hela lägenheten. Målat plankgolv och ljust målade väggar.

Vardagsrum
+
Härligt och lättmöblerat vardagsrum med två stora fönsterpartier med överljus. I kombination med vitmålat brädgolv, ljusa väggar och en tilltagen takhöjd så upplevs detta som ett mycket rymligt rum med en skön känsla. Här finns plats för soffgrupp men även läshörna för den som önskar. Sekelskiftesdetaljer som stuckatur, takrosett och höga fotlister pryder rummet. Från vardagsrummet nås en mindre klädkammare, som ger bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum med utgång till balkong
Genom en vacker spegeldörr nås det ena av de två sovrummen. Med ett rofyllt läge in mot gården sover ni gott om natten. Väggar, tak och golv går i vitt, vilket känns vilsamt och ger en bra grund att inreda efter. Här finns förutom plats för en dubbelsäng även två garderober. Härifrån nås den nyligen byggda balkongen i skyddat söderläge. Här ute kan man njuta av en lugn stund i solen tack vare det lugna gårdsläget.

Sovrum
+
Det andra av de två sovrummen, med ingång från hallen är något mindre än det första, men lika bra. Detta rum går att disponera efter tycke och smak, antingen som gästrum, arbetsrum eller barnrum som det gör i dagsläget. Läget in mot gården är lugnt och skönt även här. Färgskalan är ljus. Golv, väggar och tak är vitmålade. Rymliga garderober längs kortväggen tar hand om förvaringen.

Kök
+
Välkomna in i ett riktigt hemtrevligt och väldisponerat kök. Lite äldre skick, men i fin funktion. Alla luckor och skåp går i vitt, likaså väggar och tak. Brädgolvet är målat i grått och skapar en skön tyngd till rummet. Köket löper längs två väggar, vilket ger bra med skåps- och lådförvaring samt arbetsytor. Diskmaskinen från Bosch ger lite lyx åt vardagsbestyren. Kyl/frys från Whirlpool och ugn/spis från Gorenje. Alla vitvaror i vitt utförande. Vit/grå mosaik ovanför diskbänken. En riktigt bra matplats för ca sex personer gör detta till ett sällskapskök. Närheten till Saluhallen Briggen ger även bra förutsättningar att lyckas med matlagningen, med de bästa råvarorna från världens alla hörn, allt bara några meter ifrån lägenheten.

Badrum
+
Kaklat badrum i vitt, med mörkt grå, nästan svart klinker med underliggande golvvärme. Bra disponerat badrum med stor duschdel. Stort spegelskåp ger bra förvaring och en spegel är uppsatt ovanför handfatet.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!