Nordhemsgatan 16 A

Unik chans att skapa ert drömhem nu när Brf Nordhemsgatan 16-20 säljer sin sista hyresrätt. Genomgående planlösning med stort kök, härliga sällskapsytor och fantastisk rymd. Två vackra kakelugnar, maffig stuckatur, takrosetter och takhöjd om ca 3,25 m. Sovrum i knäpptyst gårdsläge. Aktiv brf med bra hyresintäkter.


Nordhemsgatan 16 A

Bostadsrätt

2 + kök

3925 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

70kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På den så eftertraktade Nordhemsgatan finns nu äntligen ett renoveringsobjekt till salu. Här är det föreningen som säljer sin sista hyresrätt, vilket inte bara innebär att du kan forma ditt drömhem precis som du vill - föreningen du flyttar in i blir dessutom ännu bättre i samma sekund som du köper. Lägenheten om 2 rum och kök fördelade på ca 70 kvadratmeter ligger på andra våningen med stora fönster åt både gatan och gården. Här kan du skapa ett underbart sällskapskök som blir hjärtat i lägenheten med plats för stora middagsbjudningar. Två praktfulla kakelugnar (ej i bruk), generös takhöjd om ca 3,25 meter, maffig stuckatur och takrosetter är en påminnelse om 1800-talets slut. Under plastmattorna finns det sannolikt även brädgolv i original att ta fram. Denna stora tvåa har alla förutsättningar till att bli ett representativt boende i Linnés yngre kvarter.

Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker, mysiga caféer och gott om trevliga vinbarer och krogar. För den som har intresse för delikatesser är det inte mer än några få sekunders promenad till Saluhallen Briggen. Ett stenkast bort ligger Linnégatan med alla uteserveringar och några kvarter bort njuter många göteborgare av härliga Slottsskogen, Botaniska trädgården och naturreservatet Änggårdsbergen. Från Järntorget kan spårvagnarna som passerar ta dig till stadens alla hörn.

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 10-12 kvm.

Hall
+
Efter att ha passerat det vackra trapphuset i tidsenlig stil välkomnas man av en lite entréhall. Här finns plats för avhängning och en mindre hallmöbel.

Kök
+
Från hallen kliver man rätt in i det stora köket som fungerar som navet i lägenheten. Den öppna planlösningen mellan köksdelen och matplatsen skapar ett härligt sällskapskök som bjuder in till många och långa middagar. Kökets storlek gör att man med enkelhet kan duka upp för minst 10 middagsgäster. Sekelskiftescharmen är välbehållen genom en vacker kakelugn (ej fungerande) tillsammans med en takhöjd om ca 3,25 meter med maffig stuckatur och takrosett. Ett rejält fönsterparti vetter in mot gården i öster. Köksinredningen har rivits och forslats bort för att lättare kunna skapa sig en bild om hur man vill planera sitt nya kök. På golvet ligger en plastmatta men med stor sannolikhet finns det brädgolv under.

Vardagsrum
+
Med två stora fönster åt väster tillsammans med en enorm takhöjd om ca 3,25 meter blir detta rum något alldeles extra. Ljus och rymd är ledorden och med lite kärlek till ytskikten så blir detta rum ett fantastiskt sällskapsrum. Även här finns bred stuckatur, takrosett, djupa dörrnischer med väggspeglar samt en elegant kakelugn (ej fungerande) som pryder ena hörnet. Plastmattan har delvis rivits upp och därunder finns ett vackert brädgolv.

Badrum
+
Mellan kök, vardagsrum och badrum finns en passage som inrymmer två garderober för förvaring. I direkt anslutning så ligger badrummet som är i äldre skick. Här finns idag ett badkar men efter renovering kan man naturligtvis installera en tvättpelare och duschhörna istället.

Sovrum
+
Ett sovrum i knäpptyst gårdsläge eliminerar storstadens brus och skapar lugn och ro. Stort och luftigt med ett högt fönster och rymmer både dubbelsäng med tillhörande sängbord, arbetsplats samt en rejäl garderobsvägg. Här inne är taket något sänkt, men fortfarande ca 2,95 meter.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!