Nordenskiöldsgatan 7 B

Enastående tvåa om ca 60 kvadratmeter i hjärtat av Linnéstaden. Två balkonger i högt och fritt läge: en stor från köket och en mindre från vardagsrummet. Klassisk 20-talsplanlösning med inre hall och ovanligt bra förvaring. Nära till både Slottsskogen och spårvagnen. Plan 4 av 6. Hiss finns!


Nordenskiöldsgatan 7 B

Bostadsrätt

2 + kök

3906 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

60kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo lugnt och tyst mitt i Linné och uppskattar nyklassicismens raka arkitektur, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På fjärde våningen förmedlar vi nu denna tvåa om ca 60 kvadratmeter i utmärkt skick. Lägenheten erbjuder det bästa från två tidsepoker: ekgolv, nästan tre meter till tak, inbyggd klädkammare a la 30-tal - och modernt badrum.

Den goda känslan infinner sig redan ute på gatan. Nordenskiöldsgatan löper som en lunga genom Linnéstaden från Sveaplan i väster till Vegastaden i öster och bara några kvarter från Olivedalsgatan, som är närmaste spårvagnshållplats. Vi hälsar alltså välkommen till en ytterst välplanerad tvårummare. Kliv in genom träporten, tryck på fyran i hissen och säg hej till det tidiga 1900-talet. Ett hus från 1929 betyder 288 centimeter i takhöjd, fönster modell större och bra förvaring. Här är ljuset alltid närvarande tack vare det det höga läget mot både norr och söder.

Adressen är bästa tänkbara och fjärde våningsplanet garanterar ljuset, himlen, tystnaden. Både fastighet och förening är extremt välskött. Brf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan har just blivit klar med en omfattande grundförstärkning och nu pågår som bäst renovering av Sveagatans fasad. Ställningarna kommer att demonteras i mitten av juni.

Närservicen är extremt bra tack vare läget mitt i Linné. Närmaste livsmedelsbutik är Hemköp på Nordenskiöldsgatan och på Linnégatan finns såväl kaféer, apotek, träningscenter, färsk fisk och systembolag. Till Slottsskogen är det bara en kort promenad och för dig som går på Handelshögskolan blir det kort väg till plugget. Studerar du vid Göteborgs universitet, Chalmers eller Sahlgrenska är läget också ypperligt tack vare bra kommunikationer med buss och spårvagn.

Hall
+
Precis lagom stor. Till höger finns en utomordentligt rymlig klädkammare och redan i hallen så slås man av ljuset och att detta är en yteffektiv lägenhet med överblick in i både kök och vardagsrum.

Badrum
+
Bakom en spegeldörr i original ligger det fräscha badrummet. Grått på golv, vitt på väggar, prydligt, snyggt - och en tvättmaskin. Badrummet renoverades av fackmän 2008. Förresten: golvvärme finns också.

Inre hall
+
På det sena 20-talet var man noga med ytorna. En inre hall är vanligt i denna typ av hus och här kan man inreda till kontor, kanske ett bibliotek. Tapeterna, med mönster från tiden när Gustav V var Sveriges kung, är alldeles nyuppsatta.

Kök
+
Till vänster om entrén ligger det fint renoverade köket där nuvarande ägare låtit bygga en balkong. Helglasade pardörrar öppnar upp till smidesbalkongen som nästan ger en hisnande känsla med sitt höga och ovanligt fria läge in mot den enorma innergården. Här ute dukar man gärna upp morgonkaffet eller varför inte middagen då solen kommit runt och värmer gott på högsommarkvällen. Släta luckor som går hela vägen upp till tak ger gott om förvaring och den ljusa bänkskivan mjukar upp det så stilrena intrycket. Den maskinella utrustningen består av en gasspis och elektrisk kombiugn med micro, grill och varmluft i rostfritt utförande, översittande diskret fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Downlights under köksskåpen ger ett bra arbetsljus.

Vardagsrum
+
I förlängningen till den inre hallen följer vardagsrummet som bokstavligen badar i ljus tack vare det höga fönstret i söder och pardörrarna som leder ut till den andra balkongen. Den genomgående planlösningen ger rymd och liv. Golv av ek och ljusa väggkulörer ger en neutral bas. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel, middagsbord, hyllor och fåtölj. Även om köket erbjuder plats för fyra personer så är det härligt att kunna umgås med vännerna över middagar i vardagsrummet. På den soldränkta balkongen ryms ett mindre bord, stol och växter och man kan med fördel sitta även innanför dörrarna och njuta av solen. Det höga läget ger en fantastisk vy ner mot Linnégatan.

Sovrum
+
Sovrummet ligger med fönster mot en av Linnés lummigaste och största innergårdar. Rummet är ljust och så tyst att det är svårt att tro att man befinner sig på en tvärgata till Linnégatan. Om sommaren är det skönt att kunna öppna fönstret utan att bli störd och rummets rektangulära form gör det lätt att möblera. Den djupa fönsterbrädan av marmor ger tillsammans med den väl tilltagna takhöjden den känsla man eftersträvar i ett hus från 1929. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Till höger innanför dörren ger en garderob med skjutdörrar god förvaring.

Övrigt
+
Föreningens välutrustade tvättstuga ligger i gårdshuset. Tvättstugan är stor och erbjuder många olika tvättpass via ett elektroniskt bokningssystem.
I tvättstugan finns 4 st tvättstationer som vardera innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Dessutom finns mangel samt en grovtvättstuga för mattor och större textilier. På gården finns även en förskola (ålder 2-5 år) med tillhörande lekplats. Ett modernt system för sopåtervinning håller på att byggas på gården.
Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Comhem. Föreningen tillhandahåller en garageplats i gatuplan (separat kö). Det finns också tillgång till boendeparkering M4 för ca 650kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (ca 1 300 kr/mån, kösystem).Till lägenheten hör ett förråd om ca 6 kvm.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!