Nordenskiöldsgatan 7 B

Enastående etta om ca 41 kvadratmeter i hjärtat av Linnéstaden. Rymligt kök med öppnad planlösning mot vardagsrummet. 20-talsdetaljerna är många: brädgolv, spegeldörrar, skafferi och takrosett. Lyxigt badrum. Nära till både Slottsskogen och spårvagnen. Plan 2 av 5. Hiss finns!


Nordenskiöldsgatan 7 B

Bostadsrätt

1 + kök

2857 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

41kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo lugnt och tyst mitt i Linné och uppskattar nyklassicismens raka arkitektur, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På andra våningen förmedlar vi nu denna etta om 41 kvadratmeter i utmärkt skick. Perfekt som förstalägenhet, idealisk för dig som pluggar eller helt enkelt vill bo riktigt bra. Lägenheten erbjuder det bästa från två tidsepoker: originalgolv, nästan tre meter till tak, inbyggd klädkammare a la 30-tal - och hypermodernt badrum från 2009.

Den goda känslan infinner sig redan ute på gatan. Nordenskiöldsgatan löper som en lunga genom Linnéstaden från Sveaplan i väster till Vegastaden i öster och bara några kvarter från Olivedalsgatan, som är närmaste spårvagnshållplats. Vi hälsar alltså välkommen till en ytterst välplanerad enrummare. Kliv in genom träporten, tryck på tvåan i hissen och säg hej till det tidiga 1900-talet. Ett hus från 1929 betyder 288 centimeter i takhöjd, fönster modell större och trägolv. Här är ljuset alltid närvarande tack vare det spikraka söderläget. Tidigare ägare har låtit öppna mellan kök och vardagsrum, vilket ger en runtgående planlösning och hela tre fönster på rad.

Adressen är bästa tänkbara och andra våningsplanet garanterar ljuset, himlen, tystnaden. Både fastighet och förening är extremt välskött. Brf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan har alltid haft låga avgifter och en ambitiös styrelse. Föreningen har just blivit klar med en omfattande grundförstärkning och nu pågår som bäst renovering av Sveagatans fasad. När arbetena är klara kommer trivseln att öka ytterligare.

Närservicen är extremt bra tack vare läget mitt i Linné. Närmaste livsmedelsbutik är Hemköp på Nordenskiöldsgatan och på Linnégatan finns såväl kaféer, apotek, träningscenter, färsk fisk och systembolag. Till Slottsskogen är det bara en kort promenad och för dig som går på Handelshögskolan blir det kort väg till plugget. Studerar du vid Göteborgs universitet, Chalmers eller Sahlgrenska är läget också ypperligt tack vare bra kommunikationer med buss och spårvagn.

Hall
+
Precis lagom stor. Till höger finns en utomordentligt rymlig klädkammare och redan i hallen så slås man av ljuset och att detta är en yteffektiv lägenhet med överblick in i både kök och vardagsrum.

Badrum
+
Bakom en spegeldörr i original, ligger det fräscha badrummet. Det är ingen överdrift att tala om hotellkänsla här, det är precis så välrenoverat och välplanerat som man vill ha det i dag: kvadratiska klinkerplattor med underliggande golvvärme, vitt, smårutigt kakel på väggarna, en diskret och belyst spegel, vägghängd toa och ett fiffigt inbyggt skåp för förvaring. En rak duschvägg i glas. Inga svårstädade svängdörrar här!

Kök
+
Framtaget brädgolv och öppnat ut mot vardagsrummet, ett kök för 2020-talet. Socialt och mycket praktiskt. Köksinredningen går i off white och erbjuder värdefull förvaring med skåp hela vägen upp till tak. Här finns allt som behövs för förstklassig matlagning likaväl som plats för härliga middagar runt matbordet. Ovan köksbänken är det kaklat i vitt. Gasspis (stadsgas) och visst sjutton finns här en diskmaskin också! Originalskafferi dessutom.

Vardagsrum
+
Till vänster i hallen ligger allrummet som andas rymd tack vare den tilltagna takhöjden om knappt tre meter. Här ryms både soffgrupp, byrå och säng. En stilren 20-talsstuckatur pryder tillsammans med takrosetten det vitmålade taket. Väggarna är målade i en varm vit ton som bryts av i en kallare upp mot stukatur och tak. På golvet ligger samma brädgolv som skickliga snickare lade in i skarven mellan 20- och 30-talet och två stora fönster ramas in av djupa fönsterbrädor i marmor. Sticker man ut huvudet kan man se både ner på Linnégatan och upp mot Sveaplan.

Övrigt
+
Föreningens välutrustade tvättstuga ligger i gårdshuset. Tvättstugan är stor och erbjuder många olika tvättpass via ett elektroniskt bokningssystem.
I tvättstugan finns 4 st tvättstationer som vardera innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Dessutom finns mangel samt en grovtvättstuga för mattor och större textilier. På gården finns även en förskola (ålder 2-5 år) med tillhörande lekplats. Ett mordernt system för sopåtervinning håller på att byggas på gården.

Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Comhem. Föreningen tillhandahåller en garageplatse i gatuplan (separat kö). Det finns också tillgång till boendeparkering M4 för ca 650kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (ca 1 000 kr/mån, kösystem).Till lägenheten hör ett förråd om ca 6 kvm.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!