Nordenskiöldsgatan 7 A

Student? Singel? Eller är ni oerhört nyförälskade? Välkommen till compact living i bästa Linnéläge. 37 välplanerade kvadrat i vacker fastighet från 1929. Nära till både Slottsskogen, Sahlgrenska och kollektivtrafikens knutpunkt vid Linnéplatsen. Supersnygga originalfönster. Stabil brf med hiss. Plan 3 av 5.


Nordenskiöldsgatan 7 A

Bostadsrätt

1 + kök

2713 kr/mån

3 av 6 (hiss finns)

37kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo lugnt och tyst mitt i Linné och uppskattar nyklassicismens raka arkitektur, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På tredje våningen förmedlar vi nu denna etta om 37 kvadratmeter i utmärkt skick. Perfekt som förstalägenhet, idealisk för dig som pluggar eller helt enkelt vill bo riktigt bra.

Den goda känslan infinner sig redan ute på gatan. Nordenskiöldsgatan löper som en lunga genom Linnéstaden från Sveaplan i väster till Vegastaden i öster och bara några kvarter från Olivedalsgatan, som är närmaste spårvagnshållplats. Vi hälsar alltså välkommen till en ytterst välplanerad enrummare. Kliv in genom träporten, tryck på trean i hissen och säg hej till det tidiga 1900-talet. Ett hus från 1929 betyder nästan tre meter i takhöjd, fönster modell större och trägolv. Just i denna lägenhet är ljuset alltid närvarande tack vare det spikraka söderläget.

Adressen är bästa tänkbara och tredje våningsplanet garanterar ljuset, himlen, tystnaden. Både fastighet och förening är extremt välskött. Brf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan har alltid haft låga avgifter och en ambitiös styrelse. Föreningen har just blivit klar med en omfattande grundförstärkning och nu pågår som bäst renovering av Sveagatans fasad. När arbetena är klara kommer trivseln att öka ytterligare.

Närservicen är extremt bra tack vare läget mitt i Linné. Närmaste livsmedelsbutik är Hemköp på Nordenskiöldsgatan och på Linnégatan finns såväl kaféer, apotek, träningscenter, färsk fisk och systembolag. Till Slottsskogen är det bara en kort promenad och för dig som går på Handelshögskolan blir det kort väg till plugget. Studerar du vid Göteborgs universitet, Chalmers eller Sahlgrenska är läget också ypperligt tack vare bra kommunikationer med buss och spårvagn.

Hall
+
Precis lagom stor. Till höger är två platsbyggda originalgarderober. Redan i hallen så slås man av ljuset och att detta är en yteffektiv lägenhet. Möjligheten till att göra ett loft i hallen finns, som antingen kan användas till förvaring eller möjlig sovplats.

Badrum
+
Bakom en vacker spegeldörr i original, ligger det fräscha badrummet. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger en grå plastmatta. Du har lyxen med badkar i detta badrum, perfekt för kalla höstkvällar och ett handfat med översittande spegelskåp.

Kök
+
Redan i hallen kan man skymta det stora köket som med sitt sexluftsfönster och det framtagna brädgolvet. Här finns plats för ett matbord med fyra middagsgäster. Köksinredningen är målad i svart och översittande skåp i trä med genomskinligt glas i luckorna. Ovan den rostfria köksbänken är det kaklat i vitt. Funktionellt kök med en härlig kombinerad gas-spis och ugn från Smeg, en kolfilterfläkt från Franke och kombinerad kyl/frys från Smeg. I köket finns ett bevarat originalskafferi med spegeldörr.

Allrum
+
Till vänster i hallen ligger allrummet som andas rymd tack vare den tilltagna takhöjden om ca 3 meter. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel och säng. Direkt till vänster i rummet finns gott om förvaring i två spegelgarderober. En stilren 20-talsstuckatur pryder tillsammans med takrosetten det vitmålade taket. Väggarna är tillhälften målade i en ljusgrön ton med resterande del i vitt och på golvet ligger ekparkett. Ett ovanligt fint spröjsat fönster med munblåst glas och djup fönsterbräda av svart kalksten släpper in solens strålar. Sticker man ut huvudet kan man se både ner på Linnégatan och upp mot Sveaplan. Fönstren renoverades i tidstypisk stil av föreningen för några år sedan och är ett av de få husen i området som har originalutseendet kvar.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett förråd om ca 5 kvm.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!