Nordenskiöldsgatan 22

Välplanerad, ljus sekelskiftestvåa om 70 kvm på våning fyra. Två stora rum i fil med sekelskiftesdetaljer, fint ljusinsläpp och högt i tak. Stor balkong i rakt söderläge med sol stora delar av dagen. Stort sällskapskök. Fritt & ljust läge i korsningen Alfhem-/Nordenskiöldsgatan. Stark förening med låga avgifter.


Nordenskiöldsgatan 22

Bostadsrätt

2 + kök

70kvm

2970 kr/mån

4 av 6 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

4 200 000 kr

Andelstal: 2.98% Lägenhetsnr: 1402/22 Driftkostnader: 5500 kr/år varav El: 3000 kr / Försäkring: 1500 kr /

Rum för rum

Allmänt
+
En underbar sekelskiftestvåa belägen på våning fyra av fem (plus vindsplan) i ett utmärkt Linnéläge i korsningen av Alfhemsgatan/Nordenskiöldsgatan. Med en härlig smidesbalkong i syd/västläge mot innergården ges många soltimmar. Stora luftiga rum med höga fönster och vackra sekelskiftesdetaljer bevarade utgör grunden för ett väldigt uppskattat boende. Trevlig runtgående planlösning tilltalar de flesta.
Det förra sekelskiftet speglas i många av lägenhetens attribut såsom stuckaturer, takrosetter, höga fotlister och tidstypiska spegeldörrar. Tillsammans med dryga tre meter i takhöjd ges en känsla av att tidsandan lever. Gott om fönster, högt läge i huset, vita golv, ljusa ytskikt och genomgående planlösning. Balkongen i syd/västläge blir utan överdrift det extra rum man om våren och sommaren drömmer om. Här skiner solen från tidig förmiddag till kvällen. Läget är fritt och ogenerat och belägen mot den stora innergården.
Möjlighet finns att göra om planlösningen för att skapa en trea, genom flytt av kök. Se alternativ planskiss. (Obs! Måste godkännas av styrelsen)

Utanför porten finns det mesta. Snett över gatan finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp på gatan ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Det har även öppnat en Champangebar på gatan.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Hall
+
Hiss eller trappor, valet är ditt. För den som önskar så erbjuds att ta hiss från entrén på Alfhemsgatan 1, gå över vinden och sen ner till våning fyra och lägenheten. Bekvämt när veckohandlingen är gjord. Eller så finns trapporna från entrén på Nordenskiöldsgatan. Mycket välkomnande hall med brädgolv, som är lutat och hårdvaxoljat med vitt pigment. Plats för avhängning och sittmöbel direkt i hallen. I den inre delen av hallen ryms en hel garderobsvägg, väldigt praktiskt. Hallen bjuder oss in till lägenhetens samtliga rum.

Sovrum
+
Sovrummet har stort fönster och gott om plats för både dubbelsäng, byrå eller förslagsvis en arbetshörna. Väggarna är målade i en ljus nyans och taket pryds av stuckatur och takrosett. Här finns tre garderober som löser förvaringen på ett utmärkt sätt. På golvet ligger en ekparkett som är slipad och vitvaxoljad. Tidstypiska spegeldörrar avskiljer sovrummet från både vardagsrummet (i par) och hallen. Dubbelfönster med överljus, takhöjden och de ljusa kulörerna skapar en härlig rymd i rummet.

Vardagsrum
+
Ett ljust och harmoniskt rum med gott om plats för både soffgrupp och favoritfåtöljen. Rummet mäter hela ca tjugofem kvadratmeter. Således kan den som önskar även få plats för en matgrupp. Ett stort fönsterparti om två stora fönster med överljus bjuder in dagen och eftersom planlösningen är genomgående mot köket och läget är högt, så skapas fritt spelrum för ljuset. Originalstuckatur, höga fotlister, högt i tak och takrosett förstärker sekelskifteskaraktären ytterligare. Alla väggar är målade i en ljus kulör.

Kök med balkong
+
Ett kök att förälska sig i. Stort och rymligt sällskapskök. Matplatsen intill fönstret är stor och rymmer upp till 6 personer. Arbetsytorna är bra och likaså förvaringsmöjligheterna. Diskmaskinen skapar lite vardagslyx. Separat kyl och frys. Balkongen är en 10 poängare. Med det syd/västliga läget så går det att njuta av sommaren många timmar per dag från tidig vår till sen höst. Det trevliga läget mot innergården gör att man vill sitta här länge.

Badrum
+
Ett ovanligt stort badrum. Helkaklat med vitt klinker på golvet och blått kakel på väggarna. Här finns badkar, handdukstork, wc och kommod. Ett högskåp ger gott om förvaring. Här finns en tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Förening

Brf Nordalf

Bostadsrättsföreningen Nordalf bildades 1979 och har en lång historik. De äger den vackra fastigheten Olivedal 8:5 på hörnet av Alfhemsgatan 1 och Nordenskiöldsgatan 22. Föreningen består av 27 lägenheter av varierande storlek upplåtna med bostadsrätt (boarea 2 218 kvm) och 4 hyresrättslokaler (area 284 kvm). Lokalerna har ett ypperligt affärsläge och kommer alltid att inbringa bra med intäkter åt föreningen. Föreningen är med i Wega Samfällighet, vilket innebär tillgång till hela innergården med grillplatser, lekplats, cykelställ samt soprum med källsortering. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Ekonomi
Föreningen har en stabil och god ekonomi. Resultatet från 2016 var positivt med ett stort överskott. Fastigheten är i gott skick efter mycket omfattande renoveringar de senaste åren. Man sänkte avgiften i vintras med 15%. De fyra lokalerna står för drygt 18% av de totala intäkterna. Föreningens totala lån är på ca 13Mkr, vilket motsvarar strax under 6 000kr/kvm boyta, vilket är något under snittet i Göteborg. Lånen har precis bundits om med mycket fördelaktiga villkor och låg ränta. Ett lån som löper ut 2019 har fortfarande lite högre ränta.

Gjorda reparationer
Föreningen lät genomföra ROT-renovering 1984. Då gjordes de flesta kostnadskrävande renoveringar i form av stammar, el och installation av hiss. Under 2009 har man målat och bytt ut dåliga fönster. På senare år har man gjort mycket omfattande renoveringar och förädlingar av fastigheten med mycket goda resultat. Under 2012/2013 gjordes en omfattande grundförstärkning av fastigheten. Under 2014 renoverades taken. 2015 gjordes trapphusen i ordning. Förra året renoverades portarna i fastigheten, ettorna i föreningen har fått nya balkonger.

Kommande renoveringar
I skrivandes stund håller fasaden på att renoveras och fönster att målas. Efter detta kommer det inte vara några större renoveringar framöver utan enbart enklare underhåll. Fastigheten är i gott skick.

Övrigt
Lägenhetsförteckning samt den ekonomiska förvaltningen sköts internt i föreningen. Föreningen äger också marken som fastigheten står på och påverkas således inte av tomträttsavgäld. Trappstädning sköts av de boende med ett rullande schema.
I fastigheten finns hiss från Alfhemsgatan (ej från Nordenskiöldsgatan). Kabel-tv från ComHem ingår i avgiften och bredband finns bland annat via Com Hem (andra leverantörer kan nyttjas via telefonjacket).

Gemensam fräsch tvättstuga finns med ingång från innergården (många i föreningen har egen tvättmaskin, dvs det är lätt att få tvättid).

På den fantastiskt stora och trevliga innergården finns både utemöbler och grillmöjligheter sommartid. En otrolig kastanj skuggar majestätiskt de boende i kvarteret. Barnen har sin egen del med sandlåda och basketplan (helt ok för vuxna barn att spela också). Innergården har även ett soprum med bra källsortering. Cyklar kan placeras antingen i cykelstället ute på innergården eller i cykelrum.

Till lägenheten medföljer både ett vindsförråd och ett källarförråd. Båda förråden är relativt rymliga.
Boendeparkering i området (M) och det finns också närliggande garage med kösystem (priser ca 800-1500 kr/mån).

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1906

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts