Nordenskiöldsgatan 22

Välplanerad, ljus sekelskiftestvåa om 70 kvm på våning fyra. Två stora rum i fil med sekelskiftesdetaljer, fint ljusinsläpp och högt i tak. Stor balkong i rakt söderläge med sol stora delar av dagen. Stort sällskapskök. Fritt & ljust läge i korsningen Alfhem-/Nordenskiöldsgatan. Stark förening med låga avgifter.


Nordenskiöldsgatan 22

Bostadsrätt

2 + kök

2970 kr/mån

4 av 6 (ej hiss)

70kvm

Rum för rum

Allmänt
+
En underbar sekelskiftestvåa belägen på våning fyra av fem (plus vindsplan) i ett utmärkt Linnéläge i korsningen av Alfhemsgatan/Nordenskiöldsgatan. Med en härlig smidesbalkong i syd/västläge mot innergården ges många soltimmar. Stora luftiga rum med höga fönster och vackra sekelskiftesdetaljer bevarade utgör grunden för ett väldigt uppskattat boende. Trevlig runtgående planlösning tilltalar de flesta.
Det förra sekelskiftet speglas i många av lägenhetens attribut såsom stuckaturer, takrosetter, höga fotlister och tidstypiska spegeldörrar. Tillsammans med dryga tre meter i takhöjd ges en känsla av att tidsandan lever. Gott om fönster, högt läge i huset, vita golv, ljusa ytskikt och genomgående planlösning. Balkongen i syd/västläge blir utan överdrift det extra rum man om våren och sommaren drömmer om. Här skiner solen från tidig förmiddag till kvällen. Läget är fritt och ogenerat och belägen mot den stora innergården.
Möjlighet finns att göra om planlösningen för att skapa en trea, genom flytt av kök. Se alternativ planskiss. (Obs! Måste godkännas av styrelsen)

Utanför porten finns det mesta. Snett över gatan finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp på gatan ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Det har även öppnat en Champangebar på gatan.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Hall
+
Hiss eller trappor, valet är ditt. För den som önskar så erbjuds att ta hiss från entrén på Alfhemsgatan 1, gå över vinden och sen ner till våning fyra och lägenheten. Bekvämt när veckohandlingen är gjord. Eller så finns trapporna från entrén på Nordenskiöldsgatan. Mycket välkomnande hall med brädgolv, som är lutat och hårdvaxoljat med vitt pigment. Plats för avhängning och sittmöbel direkt i hallen. I den inre delen av hallen ryms en hel garderobsvägg, väldigt praktiskt. Hallen bjuder oss in till lägenhetens samtliga rum.

Sovrum
+
Sovrummet har stort fönster och gott om plats för både dubbelsäng, byrå eller förslagsvis en arbetshörna. Väggarna är målade i en ljus nyans och taket pryds av stuckatur och takrosett. Här finns tre garderober som löser förvaringen på ett utmärkt sätt. På golvet ligger en ekparkett som är slipad och vitvaxoljad. Tidstypiska spegeldörrar avskiljer sovrummet från både vardagsrummet (i par) och hallen. Dubbelfönster med överljus, takhöjden och de ljusa kulörerna skapar en härlig rymd i rummet.

Vardagsrum
+
Ett ljust och harmoniskt rum med gott om plats för både soffgrupp och favoritfåtöljen. Rummet mäter hela ca tjugofem kvadratmeter. Således kan den som önskar även få plats för en matgrupp. Ett stort fönsterparti om två stora fönster med överljus bjuder in dagen och eftersom planlösningen är genomgående mot köket och läget är högt, så skapas fritt spelrum för ljuset. Originalstuckatur, höga fotlister, högt i tak och takrosett förstärker sekelskifteskaraktären ytterligare. Alla väggar är målade i en ljus kulör.

Kök med balkong
+
Ett kök att förälska sig i. Stort och rymligt sällskapskök. Matplatsen intill fönstret är stor och rymmer upp till 6 personer. Arbetsytorna är bra och likaså förvaringsmöjligheterna. Diskmaskinen skapar lite vardagslyx. Separat kyl och frys. Balkongen är en 10 poängare. Med det syd/västliga läget så går det att njuta av sommaren många timmar per dag från tidig vår till sen höst. Det trevliga läget mot innergården gör att man vill sitta här länge.

Badrum
+
Ett ovanligt stort badrum. Helkaklat med vitt klinker på golvet och blått kakel på väggarna. Här finns badkar, handdukstork, wc och kommod. Ett högskåp ger gott om förvaring. Här finns en tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!