Nordenskiöldsgatan 21 B

Optimalt planerad sekelskiftestrea belägen på vån 3 med hiss i vackert hus anno 1902. Socialt kök (2017) och vardagsrum med utgång till smidesbalkong i soligt söderläge, två utmärkta sovrum in mot gården och rymligt badrum med tvättmaskin. Genomgående brädgolv, ca 3,15 meter till tak, stuckatur och fina listverk.


Nordenskiöldsgatan 21 B

Bostadsrätt

3 + Kök

3766 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

68kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Med bästa läge på eftertraktade Nordenskiöldsgatan har vi nu en smakfullt renoverad och optimalt disponerad trea om ca 68 kvadratmeter till salu. Lägenheten ligger högt upp i huset på våning 3 av 5 i ett hus anno 1902 med hiss (!). Nuvarande ägare har låtit flytta ut köket till vardagsrummet och på så sätt skapat två utmärkta sovrum i knäpptyst gårdsläge. Från vardagsrummet nås balkongen i soligt söderläge och utsikt ner över kvarterets gatuliv. Lägenheten är okonventionellt planerad med spännande vinklar och vrår och den genomgående planlösningen med fönster åt tre väderstreck gör att lägenheten upplevs som både ljus och luftig. Mycket av den ursprungliga sekelskiftescharmen finns bevarad i form av ca 3,15 meters takhöjd, framtagna trägolv, profilerade lister, takrosetter, gjutjärnselement etc. Med nyrenoverade ytskikt, ett sprillans nytt kök från i år och ett fräscht badrum med tvättmaskin är det bara att flytta in. Som en extra bonus bjuder säljarna på en slipning och valfri behandling av brädgolvet lagom till inflytt.

Alldeles utanför porten finns det mesta. Allt från caféer, restauranger, inredning och blomsteraffär till välsorterad Hemköpsbutik och stans äldsta parfymeri. Läget är centralt med bara ett kvarter till pulsen på Linnégatan. Vill man varva ner och få en naturupplevelse ligger Slottsskogen några minuters promenad bort. Eller varför inte ta cykeln till Änggårdsbergen, ett underbart naturreservat med vidunderlig utsikt över Göteborg. Till shoppingen i city är det ett par hållplatser med spårvagnen.

Hall
+
Hissen tar dig bekvämt upp till tredje våningen. Hallen som möter dig när du stiger innanför dörren är stor och luftig, mycket tack vare vita väggar, ljusa brädgolv och en takhöjd över det vanliga. Här finns platsbyggd förvaring bakom ett tungt sammetsdraperi och gott om plats för skosamlingen i en igensatt gammal dörröppning. Hallen leder vidare till samtliga rum.

Sovrum 1
+
Till höger om hallen ligger det mindre sovrummet med fin utsikt mot den grönskande innergården. Ena väggen följer trapphusets mjuka rundning vilket ger en spännande karaktär till rummet. Detta rum är perfekt som barnrum, gäst- eller arbetsrum och här ryms utan problem både en ordentlig säng och garderober. Det höga fönstret i kombination med takhöjden om nära 3,15 meter gör att rummet känns oväntat luftigt. Originalplanket är framtaget och väggar samt listverk är målade i vitt.

Vardagsrum och kök
+
Till vänster om hallen, ut mot Nordenskiöldsgatan, ligger det underbara sällskapsrummet med utgång till balkongen. Ca 3,15 meter upp pryds taket av vacker stuckatur med tillhörande takrosett och passagen in till rummet har fint bevarade speglar och listverk. Köksdelen, som är helt ny från 2017, består av klassisk profilerad inredning i grått med bänkskiva av mörkbetsad ek samt ovansittande fasat kakel. Köket fördelas på två väggar i vinkel där ena delen har överskåp med vitrinluckor och är utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn med ovansittande kolfilterfläkt samt integrerad kyl och frys. Den socialt öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum blir optimal för dig som gillar att bjuda över vännerna på middag och umgås med dina gäster samtidigt som middagen tillagas. Vardagsrummet ger gott om plats åt både matgrupp och soffhörna och fördrinken intas med fördel ute på balkongen. Ett stort fönster samt den glasförsedda balkongdörren, som bägge vetter mot söder, samt det höga läget i huset gör att rummet upplevs som väldigt ljust även under den mörkaste årstiden. Väggarna är vita och golvet består även här av brädgolv i original.

Balkong
+
Från vardagsrummet når du vidare ut till den tidsenliga balkongen med svårslaget läge. För visst är det något speciellt med en balkong i rakt söderläge med utsikt över Linnés vackra huskroppar och sprudlande stadsliv? Ett svart smidesräcke ramar in balkongen och trätrall på golvet ger ett behagligt underlag åt bara fötter. Här kan du njuta av ett glas vin i solen innan du fortsätter kvällen på någon av områdets trevliga restauranger.

Sovrum
+
Längst in i lägenheten, rofyllt beläget ut mot innergården, ligger det största sovrummet. Stämningen här inne är rofylld och vilsam. Om det beror på det undangömda läget, de nästan romantiskt tapetserade väggarna eller den luftiga takhöjden får vara osagt. Rummet är stort och rymmer med lätthet en dubbelsäng, läshörna och även arbetsplats för den som önskar. Längs med ena väggen finns tre fint inbyggda garderober. Dessutom finns en mindre klädkammare att tillgå, vackert dold bakom en vit spegeldörr. Golvet utgörs av originalplank i furu som ramas in av höga vita fotlister. Taket pryds av tidsenlig stuckatur.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet, helkaklat i vitt med ljust gråbeige klinker på golvet. Duschen avskiljs med praktiska vikbara glasdörrar och intill finns en lite grundare tvättmaskin med ovansittande förvaringsskåp. Ytterligare förvaring erbjuds i en rejäl vit kommod samt en fint inbyggd hylla ovanför toalettstolen.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!