Nordenskiöldsgatan 21 B

Vindslägenhet på suverän Linnéadress med terrass i rakt söderläge. Enorm utsikt, helt fritt från insyn, två badrum och avancerat ljus- och ljudsystem gör detta till ett hem för dig med höga krav på komfort och design. 82 kvadratmeter på sjätte våningen mitt i Linnéstaden. Hiss finns!


Nordenskiöldsgatan 21 B

Bostadsrätt

3 + kök

4552 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

82kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett utmärkt läge på lugna Nordenskiöldsgatan presenterar Alvhem Mäkleri & Interiör ett hem utöver det vanliga. Högst upp i huset förmedlar vi nu en spektakulär vindslägenhet om tre rum och kök med en inbyggd terrass i rakt söderläge. Här uppe är ljuset närvarande från tidig morgon till sen kväll. Här bor man högst upp och strax nedanför ligger taken röda och försommarvarma. Denna vackra lägenhet, med en boarea om ca 82 kvadratmeter, byggdes om totalt år 2005 och och bjuder på komfort och design i hög klass både vad gäller kök, badrum, ljud och ljus.

Vindskaraktären är bevarad med synliga takbjälkar. I hela lägenheten ligger ett vackert parkettgolv av valnöt och alla väggar är vita.

Visuellt finns många godbitar att lyfta fram:
* Rundad tegelvägg skapar avgränsning för en läcker klädkammare.
* Synliga takbjälkar förstärker karaktären av att bo allra högst upp närmast himlen.
* Två badrum.
* Terrass med glasade skjutdörrar förlänger köket ut i friska luften.

All belysning (Gira) är fjärrstyrd, dimbar och snyggt infälld i väggar och tak. Lägenheten har ett behagligt ljus tack vare de inbyggda spottarna, men det naturliga ljuset är mer spektakulärt.

Hela lägenheten andas hög kvalitet i detaljerna: valnötsparketten löper genom alla rum, samtliga dörrar är av massivt trä, varav flertalet skjuts in och försvinner effektivt, golvvärme där man vill ha den: i båda badrummen och under klinkergolvet i köksdelen.

Alldeles utanför porten finns det mesta. Allt från nybakat ekologiskt bröd till senaste blomsterdesign och stans äldsta parfymeri. Läget är centralt med bara ett kvarter till pulsen på Linnégatan. Vill man varva ner och få en naturupplevelse ligger Slottsskogen några minuters promenad bort. Eller varför inte ta cykeln till Änggårdsbergen, ett underbart naturreservat med vidunderlig utsikt över Göteborg. Till shoppingen i city är det ett par hållplatser med spårvagnen.

Nordenskiöldsgatan sträcker sig från Sveaplan i öster till Vegastaden i väster. I korsningen med Nordhemsgatan säger vi välkommen till översta våningen.

Entré
+
Hissen går till plan 5, därifrån är det några snabba steg upp till vinden och vår vackra lägenhet. För dig med raska ben rekommenderas trapporna. Trapphuset är snyggt renoverat och massor av karaktär från förra sekelskiftet finns kvar. Väl inne i lägenheten inser man att detta är ett hem utöver det vanliga. Hallen har en luftig känsla med öppen planlösning mot vardagsrum och kök. Kläderna hängs in i en snygg skjutdörrsgarderob.

Sovrum 1
+
Alldeles till vänster om entrén ligger lägenhetens mindre sovrum - perfekt för familjens minsting eller som arbetsrum. Knäpptyst och insynsskyddat. Härifrån har man fri utsikt mot norr.

Sovrum 2
+
Läget högst upp ger en skön frihetskänsla och att ha himlen som närmsta granne är inte dumt. I anslutning till sovrummet ligger en bra klädkammare. Kliv in och ljuset tänds automatiskt. Här finns också snygga skjutdörrsgarderober som slukar mycket. En suite med sovrummet ligger lägenhetens stora badrum - lyxigt!

Badrum 1
+
Stort bubbelbadkar, värmslingor i golvet, tvättmaskin och torktumlare, infälld belysning, fönster mot himlen. Listan kan göras ännu längre, men välkommen på visning och upplev detta på plats!

Badrum 2
+
Samma höga standard även här, en här finns både dusch och toalett. Helkaklat i vitt på väggarna och grått på golvet.

Allrum
+
Den öppna planlösningen gör att lägenheten är som gjord för att träffas, äta, mingla med något gott i glaset. Det stora vardagsrummet har fönster mot söder och utsikten är fri ända ner mot Annedalskyrkan. Här finns gott om plats för stor soffa och fåtöljer. Rummets storlek gör att det går att använda både som vardagsrum, men man kan även inreda en del som bibliotek eller arbetsplats. Lägenheten ger en känsla av örnnäste. Valnöt på golv, väggar och tak i vitt.

Terrass
+
Det går nog inte att få ett bättre läge på terrassen, i alla fall inte om du gillar sol. Det rakt sydliga läget ger solchans från ca tidig morgon till fram på kvällen. Utsikten är inte dum, mot väster ser du upp mot Guldheden och i söder är Naturhistoriska museet ett blickfång. Soligt? Fäll ner markisen! Kallt? Tryck på knappen för infravärme!

Kök
+
Högklassig inredning från Tibrokök. Massivt trä i alla luckor, arbetsbänk i granit, rostfria, integrerade vitvaror från Miele och exklusivt belyst fläktkåpa. Rektangulärt kakel på väggarna och värmeslingor under klinkergolvet. Öppna skjutdörrarna ut mot terrassen och förläng köket ut mot friheten.

Till lägenheten följer ett förråd i källaren. Föreningen har två lättbokade tvättstugor. Fyra nya tvättmaskiner har installerats under 2013. Boendeparkering ca 600 kr/månad eller kö till p-plats i närliggande garage som kostar ca 800 kr/månad.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!