Nedre Fogelbergsgatan 3

Sekelskiftestvåa med maximal charm, stor västerbalkong och ett tyst och ljust läge mitt i Vasastaden. 44 effektiva kvadrat med stort vardagsrum och sovrum med gott om förvaring. Lågt belånad förening med mycket låga avgifter och två hyresrätter kvar.


Nedre Fogelbergsgatan 3

Bostadsrätt

2 + kök

1689 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

44kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vi gissar att du söker ungefär detta: en lägenhet mitt i Vasastaden, gärna på en tyst och stillsam gata, kanske balkong, en tvåa med kvadraten på rätt ställe. Vad mer? En stabil och mycket lågt belånad förening? Grattis, då har vi hemmet för dig. Välkommen till Nedre Fogelbergsgatan 3. Är det innerstadens kortaste och mest anonyma gatstump? Mycket tyder på det, men läget är det inget att klaga på. 50 meter från bruset på Vasagatan, men ändå knäpptyst och maximalt centralt. Häng med in och bli överraskad!

Alvhem presenterar en välplanerad sekelskiftestvåa om 44 kvm på krypavstånd från Handels och Göteborgs Universitet. Härlig charm, anno 1892 finns bevarad genom ordentlig takhöjd, stuckaturer, rosetter, djupa fönsternischer och fina lister. Lägenheten ligger på andra våningen med stor balkong i soligt västerläge. Du som letar efter något speciellt men ändå funktionellt i Vasastaden, förstår säkert också hur unikt detta tillfälle är. Mysfaktorn är hög (över tre meter till tak!) på en av stadens mest centrala adresser.

I Vasastaden pulserar stadslivet i takt med årstidernas skiftningar. Under höst- och vintermånaderna är områdets gemytliga barer och välsmakande restauranger fullsatta. Stadsdelen är i ständig rörelse och erbjuder det mesta - allt ifrån personliga klädbutiker, mysiga kaféer, trendiga konstgallerier och prunkande blomsterbutiker. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Hagaparken, Vasaparken och Kungsparken. Eller varför inte packa picknickkorgen och ta trappan upp till Fogelbergsparken, även kallad Bildhuggarens park. En gångväg precis intill huset leder upp till parken som anlades i början på 1800-talet och som ligger uppkrupen på den branta bergshöjden bakom Nedre Fogelbergsgatan. Det är svårt att tro att man befinner sig mitt i stan när man slår sig ner i gräset bland de lummiga lövträden.

På lugna Nedre Fogelbergsgatan visar vi nu en charmig sekelskiftestvåa med allt det där som man förväntar sig av en lägenhet från sent 1800-tal: högt i tak, rosett, fina fotlister, ståtlig kakelugn - och så en stor västerbalkong med solchans från lunch och framåt. Med finess och utan att tappa fokus på de vackra detaljer som hörde förra århundradet till, presenteras detta vackra hem som känns både hemtrevligt och välplanerat. .

Hall
+
Föreningens ytterport är av den äldre sorten. I original från tiden då Oscar II var kung över Sverige och Norge. Väl inne i lägenheten välkomnar en ljus hall som ger full överblick över detta hem. Väggarna är vita och på golvet ligger grå klinker.

Kök
+
Ett mysigt kök med vit inredning i klassisk stil med bänkskiva i trä. Ovanför arbetsytorna sitter ett vitt kakel samt belysning. Coolt med fristående kyl och frys i silvergrått utförande. På golvet ligger nymålat originalplankgolv.

Vardagsrum
+
Två stora höga fönster med överljus, stuckatur i taket och en riktig pjäs till kakelugn - så typiskt Vasastaden! Stort nog för både soffa, fåtöljer och matbord. Välisolerade fönsterrutor och lägenhetens disposition på andra våningen ger lugn åt rummet. Kort sagt: ett stort och lättmöblerrat vardagsrum.

Sovrum
+
Avskilt och tyst - precis som det ska vara. Plats för både dubbelsäng, nattduksbord och en hel vägg med garderober. Generös takhöjd och de dubbla, helglasade balkongdörrarna gör att rummet är riktigt ljust. Parkettgolv och vita väggar.

Balkong
+
Med utgång från sovrummet når du den underbara balkongen. Rejält tilltagen, närmare 3 meter lång, blir balkongen som ett extra rum man om sommaren drömmer om. Här ryms bord, stolar och växter och solen är närvarande en stor del av dagen tack vare väderstrecket åt väster.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet. Fräscht med helkaklade väggar i vitt och ett vitt klinkergolv. I badrummet finns en duschhörna, handduksvärmare, wc-stol och handfat.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!