Majorsgatan 5 B

En av de större lägenheterna i populära Brf Stinsen är till salu! I detta hem möter det förra sekelskiftets rymd och vackra former stilren och modern design på 54 ljuvliga kvadrat som känns betydligt större tack vare det rymliga köket. Fastigheten är unik och den stabila föreningen nära skuldfri. Kan göras om till en tvåa.


Majorsgatan 5 B

Bostadsrätt

1 + Kök

2552 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

54kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Alvhem har nöjet att presentera ett oerhört välplanerat hem om 54 kvm fördelade på ett stort renoverat kök med rejäl matplats och goda arbetsytor, en rymlig klädkammare och ett trivsamt vardagsrum med härlig rymd och gott om plats för socialt umgänge. Lägenheten är genomgående (vilket inte är så vanligt när det är frågan om mindre lägenheter i äldre fastigheter) med stora, extremt vackra fönster. All charm från 1890-talet finns bevarad och i fint skick. Stuckaturer och takrosetter, höga fotlister och gjutjärnselement finns fint bevarat. Få är de hem som har så många funktioner på samma yta och med en så låg månadsavgift. Fastigheten är också unik i sitt slag och uppförd i slutet av 1800-talet efter att ha ritats av Hans Hedlund, en av Göteborgs mest välrenommerade arkitekter runt förra sekelskiftet. År 2005 förklarades huset som byggnadsminne och originaldetaljerna har varsamt behållits och renoverats för att passa dagens krav på funktion och estetik. Den oerhört mysiga lägenheten ger en kontinental känsla. Tänk Paris, Berlin eller någon annan stor favoritstad. Lägenheten har genomgående brädgolv och ljuset kommer in både från både öster och väster.

Majorsgatan, aningen anonym för många, är en av stadsdelens kortare gator och löper några få kvarter från Skansbergets fot ner till Linnégatan. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i det absoluta närområdet full av intressanta stopp. Titta till exempel in på Naturhistoriska museet vid Slottsskogen. Eller gör ett spontanbesök i Oscar Fredriks kyrka, som vid tiden för invigningen 1897, var Göteborgs högsta byggnad.

Närmaste spårvagnshållplats heter Olivedalsgatan och ligger bara några steg bort. Till läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet cyklar du lika snabbt som du räknar till 200. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera gröna parker att tillgå, bland annat Slottsskogen och Vasaparken. Hungriga och kaffesugna behöver aldrig vika av från de allra närmaste kvarteren. Franskt, indiskt, svenskt (!), italienskt, japanskt - det är bara att välja! Känner du för något riktigt göteborgskt, typ en Halv special, ta den på gatuköket vid Hagabion. Bättre middagar intas bäst på Hello Monkey eller nyöppnade Bistro Odette, granne med oss på Alvhem. Endast en minut bort erbjuder surdegsbageriet Alvar och Ivar nybakat surdegsbröd och bakverk.


Hall
+
Av husets tre uppgångar är detta paradentrén, och redan på väg in genom porten ser man att detta är ett hus med en välbevarad charm långt utöver det vanliga. På väg in i lägenheten kan man skymta en av de stora gemensamma balkongerna, med gammalt smidesräcke och gott om plats för både bord, stolar och blommor, och med utsikt över både gårdens planteringar och Skansen Kronan. Trapphusets färger är noga utvalda och man slås snabbt av hur välskött huset är. På en liten mässingsskylt kan man läsa att fastigheten är byggnadsminnesförklarad och det syns i varenda liten detalj. Hallen välkomnar med en oregelbunden form och vackra ursprungliga detaljer som utvecklats i långsam takt genom århundraden. Vitmålade väggar, tre meter i takhöjd, snickerier och ett linoljesåpat trägolv gör detta hem till en sann dröm.

Badrum
+
Det kan låta som medeltiden, men lägenheterna i detta hus fick badrum så sent som 1938. Innan des var det dass på gården och badstuga i källaren som gällde. Kontrasten till nuvarande standard blir extra stor för här finns nu både golvvärme under golvet som består av natursten och handdukstork från Hafa, Kanske självklart i dag, men ibland kan det vara nyttigt med lite perspektiv. Byggt i etage med en liten trappa upp till duschen som avskiljs via en måttbeställd glasvägg, wc-stol, handfat med vit kommod och översittande skåp. Öppna specialgjorda hyllplan lämnar plats åt handdukar och andra nödvändigheter och väggarna är delvis kaklade med ett vitt kakel.

Klädkammare
+
En vacker spegeldörr öppnar upp till en rymlig klädkammare med gott om plats för både kläder och andra saker som man ej vill skall synas. För den som vill surfa nätet ifred, finns även möjlighet till ett alldeles eget litet arbetskryp-in. Ca 3 m till tak gör att man tänker kubik före kvadrat. Klädkammaren erbjuder många olika alternativ. Möjlighet att bygga ett litet sovloft tack vare den tilltagna takhöjden.

Kök
+
Väljer man att ta höger i hallen känns det som en påhälsning i det förra seklet men där nutidens praktiska sinnelag givit form och färg. Här möts man av ljus och rymd, med plats för både matbord med många stolar, ytor att laga mat på och förvaringsmöjligheter. Ett gammalt serveringsskåp pryder ena väggen och bjuder på förvaring som slukar det mesta bakom fina snickerier. Köket är renoverat med tidlösa materialval i vitt, gasspis med varmluftsugn i rostfritt (Gorenje) och matchande fläktkåpa (Gorenje). Kyl och frys i fullhöjd (UPO) och blandare från FM Matsson. Det gråa kaklet känns klassiskt och matchar väl bänkskivan som är upplyst av downlights. Även detta golv är behandlat med linoljesåpa och i ena hörnet finns ett kallskafferi med ett charmigt litet fönster. Ljus och luft flödar in genom det stora originalfönstret med rundad överbåge, som erbjuder utsikt över föreningens innergård. Ena väggen har tapetserats med en klassisk Josef Frank tapet, för att på så sätt lyfta de bevarade detaljerna ytterligare. Några av grannarna i huset har byggt om köket och gjort ett litet sovrum mot gården.

Allrum
+
Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, dubbelsäng, läshörna och tv-möbel. Det vackra välvda fönstret gör inte bara rummet fantastiskt ljust, de ger också en genuin känsla om att tidsandan lever och att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap. Det strategiska västerläget gör detta hem ovanligt ljust och skapar en trivsam atmosfär. Väggarna är målade i en bruten vit ton som harmonierar med brädgolvet, stuckaturen och takrosetten.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!