Majorsgatan 5 A

100 procent charm på våning 3 av 4 i populära brf Stinsen. Fastigheten är unik på alla vis och föreningen lågt belånad. Genomgående planlösning, munblåsta fönster, brädgolv, stuckatur, spegeldörrar och serveringsskåp. Köket är ovanligt stort, avgiften låg och läget perfekt!


Majorsgatan 5 A

Bostadsrätt

1.5 + kök

2506 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

51kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Allvarligt talat, hur ofta dyker den här kombinationen upp: 51 kvadrat, 1,5 rum och kök med sekelskifteskaraktär i högt läge? I välskötta - och byggnadsminnesmärkta - brf Stinsen har vi nu nöjet att presentera ett hem för dig som helt enkelt vill bo riktigt bra mitt i Linnéstaden. Den mysiga lägenheten ger en kontinental känsla. Tänk Paris, Berlin eller någon annan stor favoritstad. Lägenheten har genomgående brädgolv och ljuset kommer in både från norr och söder. Check i rutan för balkong också!

Majorsgatan, aningen anonym för många, är en av stadsdelens kortare gator och löper några få kvarter från Skansbergets fot ner till Linnégatan. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i det absoluta närområdet full av intressanta stopp. Titta till exempel in på Naturhistoriska museet vid Slottsskogen. Eller gör ett spontanbesök i Oscar Fredriks kyrka, som vid tiden för invigningen 1897, var Göteborgs högsta byggnad.

Närmaste spårvagnshållplats heter Olivedalsgatan och ligger bara några steg bort. Till läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet cyklar du lika snabbt som du räknar till 200. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera gröna parker att tillgå, bland annat Slottsskogen och Vasaparken. Hungriga och kaffesugna behöver aldrig vika av från de allra närmaste kvarteren. Franskt, indiskt, svenskt (!), italienskt, japanskt - det är bara att välja! Känner du för något riktigt göteborgskt, typ en Halv special, ta den på gatuköket vid Hagabion. Bättre middagar intas bäst på Hello Monkey eller nyöppnade Bistro Odette, granne med oss på Alvhem.

I dessa ljuvliga kvarter har Alvhem nöjet att presentera en stor och välplanerad etta som byggts om till en 1,5:a med separat "sovrum". Så mysigt, så annorlunda, så praktiskt. Fastigheten är också unik i sitt slag och uppförd i slutet av 1800-talet efter att ha ritats av Hans Hedlund, en av Göteborgs mest välrenommerade arkitekter runt förra sekelskiftet. År 2005 förklarades huset som byggnadsminne och originaldetaljerna har varsamt behållits och renoverats för att passa dagens krav på funktion och estetik. Föreningen har tagit fram en trettioårig underhållsplan, tillsammans med en långtidsbudget och intentionen är att bibehålla de låga avgifterna lång tid framöver.

Välkommen till ett osedvanligt charmigt hem i en av Linnéområdets absolut bästa föreningar!

Hall
+
Trapphusets färger är noga utvalda och på vägen upp för trappan slås man av hur välskött huset är. En liten mässingsskylt berättar att fastigheten är byggnadsminnesförklarad och det syns i varenda liten detalj. Redan när man öppnat den gamla spegeldörren och blickat in över lägenhetens hall med målade väggar i vitt, en bred tröskel och originalbrädgolv, så förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga. Den väl tilltagna takhöjden ger redan här en luftig känsla med ljusinsläpp från både köket och vardagsrummet. Vackra profilerade dörrar och djupa dörrnischer ger den känsla man förväntar sig i en fastighet från slutet av 1800-talet. Till vänster om entrédörren finns plats för avhängning.

Sovalkov
+
Tidigare ägare har satt upp skjutdörrar och delat av det stora köket och på sätt skapat ett sovrum in mot gårdssidan. Med dörrarna stängda får köket ändå ljus tack vare ett fönsterparti uppe vid taket. Både smakfullt och framför allt praktiskt. Nu ryms två 75-sängar i det som vi nu kallar lägenhetens "halva". Här finns också plats för ett skrivbord.

Kök
+
Själva kökdsdelen går i vinkel med vita luckor och bänkskiva av massiv ek. Ovanför arbetsytan sitter kakel som passar in i den övriga ljusa inredningen. Den maskinella utrustningen består av gasspis med elugn och översittande rostfri fläktkåpa. Även kyl/frys är av rostfri modell. Diskmaskin? Absolut! Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet har legat där sedan huset byggdes. I skarven mellan 1800- och 1900.tal var man noga med förvaring. Därför finns här en inbyggd städskrubb och en riktig pjäs i form av ett serveringsskåp. Lite ruff finish, lantligt, lyxigt, snyggt

Badrum
+
Det kan låta som medeltiden, men lägenheterna i detta hus fick badrum så sent som 1938. Innan des var det dass på gården och badstuga i källaren som gällde. Kontrasten till nuvarande standard blir extra stor för här finns nu både golvvärme och handdukstork, Kanske självklart i dag, men ibland kan det vara nyttigt med lite perspektiv. Wc-stol, handfat med vit kommod och översittande spegel samt dusch finns såklart. Badrummet renoverades 20xx av fackmän. Föreningen gjorde en relining av samtliga badrum 2007.

Vardagsrum
+
Vardagsrummets rymd och kvadratiska form ger flera möjligheter till möblering. Här finns gott om plats för en rejäl soffgrupp, läshörna, tv-möbel och arbetshörna för den som vill. Det höga fönsterpartiet i original och det höga läget, gör att rummet upplevs både ljust och inbjudande. Fönstret vetter åt Majorsgatan i söder och är varsamt renoverat, ett smycke i sig med dubbla glas, varav det ena öppnas inåt, det andra utåt. Väggarna är vita, med undantag för en fondvägg som har tapeter fråän Cole & Son. Stuckatur ramar in taket. Takrosett och höga fotlister ger tillsammans med det bevarade originalgolvet en charm utöver det vanliga.

Klädkammare
+
Återigen detta utmärkta förvaringstänk. Här finns plats för både dina och din partners kläder. Och mer därtill. Behovet av lösa garderober är lika med noll.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!