Majorsgatan 3 B

Drömlik totalrenoverad 2:a om 66 kvm med öppen social planlösning, vitbehandlade brädgolv, stuckaturer, takrosetter & lyxig walk-in closet. Renoverat kök från Kvik med stor mataplats. Stor smidesbalkong i väster mot lummig innergård. Välskött BRF med god ekonomi & fastighet i mkt bra skick. Måste ses!


Majorsgatan 3 B

Bostadsrätt

2 + kök

3355 kr/mån

3 av 5 (ej hiss)

66kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På våning tre i mycket välskött sekelskiftesfastighet ligger denna totalrenoverade 2:a om 66 kvm. Alvhem Mäkleri är stolta att presentera ett hem som kan erbjuda ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som lyxigt att få flytta in i ett hem som genomgått en smakfull renovering och dessutom kan skryta med en drömlik smidesbalkong som badar i sol hela dagen och kvällen. Lägenheten har pampiga rum i fil med hela fyra höga fönster i väster och glasade balkongdörrar och social planlösning mellan det renoverade köket och vardagsrummet. Här ryms ett rejält middagsbord och den generösa takhöjden gör att detta hem känns betydligt större i verkligheten än på papperet. Vitbehandlade brädgolv, höga fotlister, stuckatur och takrosett samspelar fint med ett vitt kök från Kvik med framtagen tegelvägg, oregelbundna former för högsta charm, helkaklat badrum med tvättmaskin och en stor lyxig walk-in closet.

Själva fastigheten stod färdig 1903. På den tiden fanns nästan bara betesmark i omgivningarna. Även om det idag, 114 år senare finns mer bebyggelse än då, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Brf Vaktposten är en mycket välskött och stabil förening som verkligen månar om det goda boendet.

Hall
+
Efter att du stängt portdörren bakom dig och passerat in på föreningens renoverade innergård slås du av hur tyst det är här inne. Rustika huskroppar från förra seklet ger en trygg inramning och stänger ute stadens brus. Blickar du upp mot fasaden ser du lägenhetens fönster upplysta av eftermiddagssolen och den stora smidesbalkongen som blir som en egen oas. Trapphuset är målat i tidsenliga färger och innanför den nyinsatta säkerhetsdörren välkomnar en stilren hall med plats för avhängning åt både höger och vänster. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av massivt brädgolv som innanför dörren har brutits av med orientaliska klinkerplattor från Marrakech Design. Den ena väggen följer trapphusets rundning och ger tillsammans med den öppna vyn in mot köket och vardagsrummet en trivsam känsla. I ena hörnet finns plats för en byrå intill det inbyggda städskåpet.

Sovrum
+
Till höger om hallen ligger ett rymligt sovrum med både vitmålade väggar och vitmålat golv. Det tysta läget mot innergården gör det svårt att tro att du befinner dig mitt i pulserande Linné. Två höga fönster med överljus vetter åt väster och låter solen finna sin väg in över golvet. Rummet är luftigt med högt i tak och gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå eller en läs-/arbetshörna.

Walk-in closet
+
Till vänster om sovrummet finns en förvaringsdröm i form av en rymlig walk-in closet med riktigt goda förvaringsmöjligheter. Längs med ena väggen finns ett garderobsystem i svart installerat, perfekt för alla kläder, skor och linnen. Motstående vägg är klädd med svarta hyllplan. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en mjuk cremefärgad heltäckningsmatta. I taket sitter infällda spotlights med dimmer för rätta belysningen. Vill man hellre skapa ett större sovrum så är det inga problem att ta ner väggen.

Badrum
+
I direkt anslutning till hall och sovrum ligger det helkaklade badrummet. Väggarna är kaklade med matta vita liggande plattor och på golvet ligger mörkgrå klinker. Utrustat med dusch och vikbara dörrar, handdukstork, wc-stol samt handfat med kommod och översittande spegelskåp. För att optimera förvaringen ytterligare har även ett högskåp satts in. Längs med ena väggen vid duschen fortsätter de mörka klinkerplattorna upp från golvet vilket ger en snygg kontrast med det matta vita kaklet. Även om föreningens gemensamma tvättstuga är lättbokad och är belägen i samma trappuppgång så är det skönt att ha en egen tvättmaskin i lägenheten med tvättmöjligheter 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan.

Kök
+
Ett kök för dig med högt ställda krav på matlagning och social samvaro. Tack vare den öppna planlösningen som skapats genom den nedtagna väggen mellan vardagsrummet intill, är detta den självklara platsen för mingel och fest. Skåp och luckor är vita och själva köksstommen kommer från Kvik. Istället för överskåp har man valt att ta fram den massiva tegelväggen istället vilken ger en härlig värme åt den i övrigt neutrala inredningen. Köket köper i vinkel med en bänkskiva av massiv gråvaxad ek. Den maskinella utrustningen består av en 80 cm bred induktionshäll med översittande fläktkåpa i borstat stål, en integrerad diskmaskin, kyl/frys och varmluftsugn. Golvet pryds av vitpigmenterat brädgolv från husets begynnelse. Genom att slå ut väggen som tidigare avdelade köket från vardagsrummet har en öppen mycket social planlösning skapats som är som gjord för umgänge och middagar. Trapphusets rundade vägg skänker charm även här och en igensatt gammal ingång har skapat en nisch som lämpar sig perfekt som en inbyggd bokhylla. Väggarna är målade i en vit nyans.

Vardagsrum
+
Ett ljust och rofyllt rum med fantastiskt ljusinsläpp och vikt på social samvaro i goda vänners lag. Väggarna är målade i en vit ton och harmoniserar fint med rummets karaktär. Höga fotlister ramar in och ger tillsammans med stuckatur och takrosett den känsla man eftersträvar i en lägenhet från denna tid. Med utgång härifrån nås dessutom en relativt nybyggd smidesbalkong, väl tilltagen i sin storlek och med plats för både möbler och växter. Läget åt väster mot den tysta öppna innergården är det rätta och ger sol från tidig eftermiddag till sen kväll. Ett stort fönster med överljus gör tillsammans med den helglasade balkongdörren att rummet upplevs ljust och luftigt. Här finns gott om plats för soffgruppen och även läshörna för den som önskar. Här finns gott om plats för soffgruppen, matbordet och även läshörna för den som önskar. Golvet pryds även här av slipade och vitbehandlade plank.

Övrigt
+
Föreningens nyrenoverade innergård har en trevlig grupp med utemöbler, grill, planteringar, soprum och cykelförvaring. Läget åt sydväst gör att innergården badar i ljus under sommarhalvåret och kvällstid är den fint belyst med påkostad och genomtänkt belysning. Den gemensamma tvättstugan, som är belägen i källaren, är nyrenoverad och oftast lätt att få tid i. Här finns två stora maskiner med torktumlare och mangel. Till lägenheten medföljer ett källarförråd om ca 5 kvm. Fastigheten är ansluten till bredbandsnät via Com Hem. Via fibernät kan Bredbandsbolagets tjänster nyttjas (100 Mbit).

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendeparkering för ca 600 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem).

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!