Majorsgatan 3 B

Totalrenoverad tvåa med öppen, social planlösning, vitbehandlade brädgolv, stuckaturer, takrosetter och fina snickerier. Stor smidesbalkong i högt västerläge mot nyrenoverad innergård. Välskött brf med god ekonomi. Hiss finns ej.


Majorsgatan 3 B

Bostadsrätt

2 + kök

3355 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

68kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Alvhem rivstartar vårsäsongen 2018 med en riktig topptvåa och hälsar välkommen till en sekelskifteslägenhet av allra finaste sort. Adressen är Majorsgatan 3 och läget bästa tänkbara mitt i Linnéstaden.

Handen på hjärtat, hur ofta dyker den här kombinationen upp: 68 kvadrat, två rum och kök med sekelskifteskaraktär i högt läge? I välskötta brf Vaktposten 7 har vi nu nöjet att presentera ett hem för er som helt enkelt vill bo riktigt bra mitt i Linnéstaden. Den här tvåan ger en kontinental känsla. Tänk Paris, Berlin eller någon annan stor favoritstad. Lägenheten har genomgående brädgolv och planlösningen öppen mellan kök och vardagsrum. Check i rutan för balkong också!

Majorsgatan, aningen anonym för många, är en av stadsdelens kortare gator och löper några få kvarter från Skansbergets fot ner till Linnégatan. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i det absoluta närområdet full av intressanta stopp. Titta till exempel in på Naturhistoriska museet vid Slottsskogen. Eller gör ett spontanbesök i Oscar Fredriks kyrka, som vid tiden för invigningen 1897, var Göteborgs högsta byggnad.

Hungriga och kaffesugna behöver aldrig vika av från de allra närmaste kvarteren. Franskt, indiskt, svenskt (!), italienskt, japanskt - det är bara att välja! Känner du för något riktigt göteborgskt, typ en Halv special, ta den på gatuköket vid Hagabion. Bättre middagar intas bäst på Hello Monkey eller nyöppnade Bistro Odette.

Kliv in genom porten och det blir knäpptyst. Innergården totalrenoverades så sent som för bara några år sedan. Rustika huskroppar från förra seklet ger en trygg inramning och stänger ute stadens brus. Häng med vidare in i B-trapphuset som är målat tidsenliga färger, men en varning är på sin plats: när du väl satt din fot i lägenheten är det svårt att släppa taget.

Undertecknad vill gärna att ni tittar lite extra på det här:

* GOLVEN. Hårdvaxade och vitpigmenterade brädor i hela lägenheten. Precis som det ska vara i ett hus från tiden då Oscar II var kung över Sverige och Norge.
* DEN ÖPPNA PLANLÖSNINGEN. Kök och vardagsrum hänger ihop och skapar en riktigt go känsla.
* TAKHÖJDEN OCH SNICKERIERNA. En bit över tre meter. Bevarade dörrfoder, lister och stuckatur. Uppskattar du byggnadsvård är detta hemmet för dig.

Entré
+
Innanför entréporten, som skärmar av dig från stadsmyllret, möts du av föreningens nyrenoverade innergård. Arkitektritad, vintergrön med växtkärl och snyggt stensatt.

Hall
+
Första intrycket är riktigt gott. Om det beror på brädgolvet, eller på den överraskande rymden låter vi vara osagt. Klart är dock att den uppfyller alla krav man kan ställa på en värdig entré - och att detta är ett hem du vill se mer av! Dessutom: under 2016 sattes nya säkerhetsdörrar från Daloc in.

Kök
+
Ett kök för dig med höga krav på matlagning och social samvaro. Renoverat med stil i vitt med god förvaring i form av över- och underskåp. Inredningen kommer från HTH och det märks i alla detaljer att inget har lämnats åt slumpen. Släta, vita luckor som harmonierar med det ljusa brädgolvet. Ovanför arbetsbänken sitter nyuppsatt marmormosaik. Allt är upplyst av dimbara downlights.Inbyggd kyl/frys, inbyggd varmluftsugn i brösthöjd, integrerad diskmaskin samt inbyggd micro. Allt från Siemens. Ny induktionshäll med översittande fläkt i rostfritt från 2017. Genom att slå ut väggen, som tidigare avdelade köket från vardagsrummet, har en öppen social planlösning skapats som är som gjord för umgänge och middagar.

Vardagsrum
+
Öppen planlösning är ovanligt i sekelskifteslägenheter, men här finns alltså möjligheten att flytta in i en tvåa med plats för ett stort middagsbord med plats för 10-15 personer om man önskar. Golven av furuplank är i originalutförande och omhändertagna på bästa sätt. Hårdvaxade och vitpigmenterade. Höga fotlister ramar in och ger tillsammans med stuckatur och takrosett den känsla man vill ha i en lägenhet från tidigt 1900-tal. Här finns utrymme för soffgruppen och även läshörna för den som önskar.

Balkong
+
Väl tilltagen i storlek och med plats för både möbler och växter. Västerläge mot den tysta öppna innergården, vilket ger sol från tidig eftermiddag till sen kväll. Svart smidesräcke ramar in och på golvet ligger trätrall - skönt för barfotafötter.

Sovrum
+
För den som letar riktig sekelskifteskaraktär är sovrummet en dröm! Storleken på rummet är väl tilltagen och rymmer lätt en dubbelsäng och nattygsbord. Massor av förvaring i form av platsbyggda garderober - och ett arbetsbord! Här har de nuvarande lägenhetsinnehavarna låtit höja taket till ursprungshöjd. Stuckatur, takrosett och två dubbla fönster med överljus.

Badrum
+
I anslutning till hallen och sovrummet ligger det renoverade badrummet med snygga och tidlösa material. Väggarna är kaklade med vitt rektangulärt kakel och på golvet ligger en grafitgrå klinker med underliggande värmeslingor. I taket finns infällda spotlights med dimmer som tillsammans med en väggfast lampa ger en behaglig belysning. Badrummet är utrustat med handfat och översittande inkaklad spegel, wc-stol, handdukstork, nya vikbara duschväggar (2017) och två väggfasta skåp för förvaring.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!