Lundgrensgatan 8

Underbart ljus & luftig tvåa i fastighet uppförd 1928, precis i skiftet mellan 20-tal och 30-tal vilket genomsyrar hela bostaden. En närmast magisk balkong i soligt sydöstläge med utsikt över Gothia Towers och Liseberg. Välskött BRF med låga avgifter och fint renoverad fastighet.


Lundgrensgatan 8

Bostadsrätt

2 + Kök

2798 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

64kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På en undangömd bakgata, intill Eklandagatan och granne med Näckrosdammen och Korsvägen, ligger ett välhållet vackert hus i fem våningar plus vind som byggdes i slutet av det sobra 20-talet. Arkitekturen präglas av materialens inneboende egenskaper och den underbara 2:a vi nu har nöjet att presentera är ett praktexempel på detta. Det märks i termer av väl tilltagen takhöjd, stora fönsterpartier med djupa fönsternischer, diskreta listverk, takrosetter, spegeldörrar och genomtänkta ytor. Den kvadratsmarta ytan ger tillsammans med det höga läget en "herren på täppan-känsla" och avsaknaden av insyn med hustaken och himlen som närmaste granne gör att man nästan glömmer att man befinner sig mitt i stan.

Bostadens paradnummer är det fria läget på våning 5 av 6 och en drömlik balkong i sydöst. Att detta hem dessutom är belägen i en mycket välskött förening med god ekonomi och god grannsämja är ett stort plus. Efter en promenad i området märker man också att omgivningarna har allt man kan önska. Närservicen är god med det mesta man kan önska sig precis runt kuten. Skånegatan, eller evenemangsstråket som den också kallas, sträcker sig från Korsvägen hela vägen bort till Odinsplatsen och på denna gata hittar du det mesta i nöjesväg. Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium, biografen Bergakungen och sist men absolut inte minst Ullevi. Korsvägen är en stor knytpunkt för kollektivtrafiken där man med buss och spårvagn kan ta sig till Göteborgs alla hörn och kranskommuner. Här går dessutom flygbussen direkt till Landvetter flygplats för resor vidare ut i Sverige och världen. Tar du dig runt med bil når du leden både södergående och norrgående på bara ett par minuter. Parallellt med Skånegatan går Södra Vägen. Det är gatan som gäller när du vill äta och dricka gott på något av dem välkända restaurangerna eller ta en god kopp kaffe på något utav de små genuina kaféerna. Här finns också flera butiker för shopping av mode och inredning. Ica Focus, bortanför Korsvägen, lockar med sitt oerhört breda utbud och här finns allt från delikatesser till apotek, systembolag och skomakeri.
För dig som söker grönska och fågelkvitter kan jag varmt rekommendera ett besök till Näckrosdammen eller den välkända Carlandersparken där den rogivande miljön i kombination med flera enkelriktade gator sätter stämningen i området.

Hall/Entré
+
Efter att ha lämnat Korsvägens brus bakom sig och bestigit Lundgrens trappor nås denna undangömda gata där lugnet genast lägger sig. Porten på nummer 8 utgörs av tunga massiva dubbeldörrar utsmyckade helt enligt tidsepokens standarder. Du möts sedan av ett pedantskött trapphus där inget har lämnats åt slumpen. Visst kan man ta trappen upp men då vår bostad är belägen på våning 5 skulle jag istället rekommendera den nyrenoverade hissen i gammal stil där det dessutom finns sittplats.
Vi är nu på översta originalplan och kliver in i en hemtrevlig hall med plats för avhägning och mindre hallmöbel. Här finns också en platsbyggd garderob som gömmer undan ytterkläder och skor. Golvet utgörs av furubrädor i original som har fått behålla sin trärena färg och väggarna har nyligen målats vita.

Kök
+
Direkt till höger från hallen ligger köket. Ett stilrent, vitt, handtagslöst Kvikkök där hela takhöjden har utnyttjats för förvaring. Arbetsbänken består av ek och är slipningsbar och väggen ovan är kaklad med mörkgråa avlånga kakelplattor. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin (2006), induktionshäll (2006), fläkt (2006) och kyl/frys (2017). Samtliga vitvaror är rostfria. Vid fönstret finns en trevlig matplats och tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet kan man enkelt duka långbord för de stora middagarna. I köket la man ny ekparkett i samband med att köket renoverades och väggarna är vitmålade bortsett från en rundad vägg där teglet är framtaget.
Vardagsrum
Öppenheten mot köket skapar en fantastisk rymd i de här två rummen och de stora fönstren i kombination med de höga läget ger ett fint ljusflöde. Framförallt på förmiddagarna när solens strålar letar sin in över fiskbensparketten. Utanför fönstren skymtar hustak, trädtoppar, Gothia Towers och Lisebergs olika åkattraktioner - det höga läget är underbart! Vardagsrummet rymmer utan problem en soffa, soffbord, tv-möbel och fåtölj. Väggarna är även här vitmålade.
Från vardagsrummet nås en mindre klädkammare men med generöst tilltagen takhöjd som ger ovärderliga förvaringsmöjligheter.

Balkongen
+
Genom glasade pardörrar nås den drömlika balkongen som är belägen i sydöst mot den grönskande innergården och med oslagbar utsikt. Läget kan inte vara så mycket bättre med sol från tidig morgon till ca kl 15 sommartid. Den här balkongen är tack vare läget och dess storlek utan tvekan det extra rum man om sommaren drömmer om. Ytan är tilltagen och här ryms både utemöbler, planteringar, kryddodlingar och ett parasoll. Det soliga och lugna läget gör att balkongen används flitigt om sommaren och blir den självklara platsen för både frukost, lunch och en kopp te de varma sommarkvällarna. Känslan är rofylld, avslappnad och kontinental och utsikten mot Liseberg och Gothia Towers påminner om det centrala läget trots tystnaden.

Inre hall/ Badrum
+
Vardagsrummet och sovrummet binds ihop av en inre hall där man förutom badrummet finner gott om förvaring i platsbyggda originalgarderober. Badrummet är helkaklat och utrustat med duschkabin, WC, kommod med ovanpåliggande handfat, två vägghängda skåp (det ena med spegel och belysning), handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Sovrum
+
Väl avskilt från lägenhetens sociala ytor ligger sovrummet. Det här är sovrummet med stort S! Tillräckligt stort för att rymma fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord och ytterligare möbel i form av skrivbord, läsfåtölj eller mer garderober, endast fantasin sätter stop. Fönstret vetter mot Lundgrensgatan men det höga läget och den lugna återvändsgatan gör att man utan problem kan sova med fönstret öppet under de varmare månaderna utan att störas av storstadens brus. Väggarna vitmålades inför försäljningen och på golvet ligger välbevarad fiskbensparkett i mycket fint skick.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!