Linnégatan 9

Välkommen högst upp bland takåsarna till en vindsetta om hela 58 kvadrat med 0 kr i avgift, social planlösning och fantastisk utsikt bort mot hamninloppet. Hissen tar dig bekvämt hela vägen upp till vinden och läget på Linnégatan i en av Linnés absolut bästa föreningar är utmärkt.


Linnégatan 9

Bostadsrätt

1 + kök

0 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

58kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Det är alltid en unik känsla att bo högst upp. Vissheten om att ingen kan se in och utsikten över takåsarna och bort mot de karakteristiska kranarna i hamninloppet gör frihetskänslan till ett faktum. Läget på Linnégatan kan heller inte vara bättre. Fem våningar ner erbjuder Linnés paradgata en salig blandning av caféer, restauranger, antikvariat och delikatesser från världens alla hörn. Kanske är det just avsaknaden av de kommersiella butikskedjorna som ger området den pittoreska, lite kontinentala känslan som gör att de flesta vill bo här.

I en av Linnés absolut bästa föreningar finns nu möjligheten att bli ägare till denna vindsetta om hela 58 kvadratmeter med ofattbara 0 kr i avgift, flertalet takfönster och vitputsad murstock. Med öppen planlösning och ca 3,20 meter till nock känns lägenheten oerhört luftig och inbjuder verkligen till en social livsstil. Läget högst upp bland takåsarna i ett vackert sekelskifteshus från sent 1800-tal kan knappast bli mer rofyllt. Den obefintliga avgiften skvallrar om föreningens goda ekonomi och ger samtidigt en ovanligt låg boendekostnad på en av stadens mest attraktiva adresser. Att gå in genom husets pampiga port och beskåda de vackra väggmålningarna, känns nästan som att resa i tiden. Det märks att allt är välskött in i minsta detalj. På baksidan av huset ligger den fint renoverade tvättstugan och intill den kan de boende njuta av innergården som även den är prydligt underhållen.

Lägenhetens förråd finns på bekvämt avstånd mitt emot entrédörren. Föreningen har tecknat ett gemensamt abonnemang för kabel-tv och 100 Mbit bredband till en obligatorisk månadskostnad om 255 kr.

Hall
+
Hissen tar dig hela vägen upp till vindsplanet. Redan när man kliver över tröskeln slås man av ljuset och rymden som genomsyrar detta hem. Man får också en föraning om utsikten genom det fint välvda fönstret lite längre in vid matplatsen. Samtliga väggar, tak och fönster i lägenheten är nymålade i vitt och golvet består av ekparkett. Direkt till höger finns plats för avhängning och en platsbyggd sittmöbel ger dold extra förvaring.

Badrum
+
Till vänster om entrén ligger badrummet som är stort nog att rymma både en rejäl duschplats, wc-stol, handfat, handduktork och tvättmaskin. Helkaklat i blått med klinker i samma ton. Ett takfönster ger behagligt dagsljus. Badrummet är gjort 2002 av tidigare ägare.

Kök
+
Linné med sina många små specialbutiker gör att du alltid kan ha fina, färska råvaror hemma. Bara ett stenkast bort finns även kvarterets saluhall. Detta är perfekt då köket inbjuder till trivsamma middagar tillsammans med vännerna. Stort och luftigt med vita luckor, ljusa trädetaljer och den öppna planlösningen ut mot vardagsrummet. Köket är utrustat med diskmaskin, kombinerad kyl och frys, spis med glaskeramikhäll och ovansittande fläkt. Ett takfönster ger härligt ljusinsläpp och intill fönsterkupan finns gott om plats för ett ordentligt matbord. Från frukostbordet kan man följa hur solen går upp över grannhusens röda tak och när båtarna lägger till i hamnen.

Vardagsrum med sovdel
+
Lägenheten breder ut sig i ett öppet L och vinkeln lämpar sig utmärkt som sällskapsdel med plats för både soffgrupp, fåtölj och tv-möbel. Härifrån har man bra överblick bort mot köket åt ena hållet och sovdelen åt det andra. Takfönster och den fint välvda fönsterkupan ger tillsammans med den vitslammade murstocken och takhöjden om ca 3,20 meter till nock den rätta vindskaraktären. Även härifrån blickar man ut över taken. För den som vill är det fullt möjligt att sätta upp en vägg mellan vardagsrum och sovdel för att på så sätt skapa ett separat sovrum med plats för dubbelsäng med sängbord - dock utan fönster. I anslutning till sovdelen finns en inbyggd klädkammare.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!