Linnégatan 63

Med ett eftertraktat läge högst upp på Linnégatan, ligger denna vackra 20-talslägenhet med bevarad charm. Stort sällskapskök och vardagsrum i fil, fina ytskikt och 3 bra sovrum. Två balkonger, en i öst och en delad balkong i väst. Gäst-Wc. Solid förening i välskött fastighet. Våning 5 av 6 Hiss finns


Linnégatan 63

Bostadsrätt

4 + kök

4204 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

104kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett utmärkt läge på anrika Linnégatan kan vi stolt presentera ett hem utöver det vanliga. Utan att göra avkall på vare sig gammal 20-tals charm eller modern funktionalitet har detta hem varsamt totalrenoverats. Tidstypiska detaljer såsom generös takhöjd, originalgolv, fina snickerier, listverk, djupa fönsternischer, spegeldörrar och serveringsgång finns bevarade i detta vackra hem. All renovering har gjorts varsamt och lösningarna är välplanerade. Alla elkontakter och brytare är i tidstypisk stil. Tidigare låg köket in mot gården, nuvarande ägare flyttade ut köket till ett av de stora rummen i fil vilket gör de sociala ytorna stora och lyxiga, dessutom med balkong ut mot Linnégatan. Det har även gjort att man fått tre hela sovrum in mot gården. Fint renoverat badrum samt gäst wc. Lägenheten är näst intill helt utan insyn.

Fastigheten är i exceptionellt bra skick och med en mycket stark och stabil ekonomi. Till lägenheten hör ett källarförråd på ca fem kvadratmeter.

Läget på Linnégatan är perfekt. För den som vill äta och dricka något gott finns valmöjligheter för alla smaklökar. Tycker man om att röra på sig finns Göteborgs stora park- och rekreationsområde Slottsskogen utanför porten. Perfekt inte minst för alla motionärer, hundägare och barnfamiljer. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på stans största lekpark Plikta, njuta av djur och natur eller förbättra löptiderna. Många väljer att ta sig över till det intilliggande Änggårdsreservatet för uppfriskande promenader eller för lite mer utmanande idrottsutövande. Botaniska Trädgårdens unika skönhet får man som extra bonus. Runt hörnet finns mataffären Hemköp och den personliga närbutiken Oliven med generösa öppettider. Linnéplatsen är en bra knutpunkt för stadens lokaltrafik.

Entré/hall
+
Passera den bevarade förträdgården och stig in genom den stora porten på Linnégatan 63. Hissen tar er upp till våning fem. En massiv säkerhetsdörr leder in till lägenhetens stora hall inser man att detta är ett hem utöver det vanliga. Hallen som möter dig bjuder på släta väggar, originalbrädgolv och generös avhängningsyta. Här finns gott om plats för jackor och skor. Vill man ha mer förvaring så finns möjlighet att bygga flertalet garderober.

Serveringsgång
+
Hela serveringsgången är i originalskick, med flertalet skåp från golv till tak. Snyggt och praktiskt.

Vardagsrum
+
Ljust och härligt sällskapsrum. Golvet pryds av klassisk fiskbensparkett i ek från husets begynnelse, men har slipats och behandlats på senare år. Den generösa takhöjden ger rummet en skön rymd. Det finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel, byråer och favoritfåtöljen. Ett rejält fönster i en djup nisch vetter mot Linnégatan, det är ett av de fönstren som kommer att bytas ut till ett tidstypiskt likt de in mot gården. En stor öppning förbinder rummet med köket.

Köket
+
Efter en omdisponering av den tidigare planlösningen har man skapat ett otroligt fint sällskapskök som är rymligt och inbjudande. Högklassiga material gör köket mycket tåligt och erbjuder matlagning på hög nivå genom stilren och påkostad köksinredning i vitt från Kvik (2013/14). Köket är också fullutrustat med vitvaror av god kvalitet, som extra bred induktionshäll, inbyggnadsugn och samt en inbyggnadsugn med microfunktion i bekväm arbetshöjd och en modern köksfläkt. Bakom vita köksluckor döljer sig även en integrerad diskmaskin och separat kyl och frys. Alla vitvaror kommer från Siemens förutom diskmaskinen som kommer från Bosch. Stora arbetsytor med bänkskiva i stenkomposit. Golvet är, liksom i vardagsrummet, av klassisk fiskbensmönstrad ekparkett. Väggarna är målade i en mörkgrå ton som framhäver de bevarade listverken.

Balkong
+
Från köket via glasade dubbeldörrar når man en av lägenhetens balkonger. Med ett läge på högsta ordinarieplan ger det en fin utsikt mot Slottsskogen och ner längs Linnégatan. väderstrecket är öster och ger sol från morgon fram till 14-tiden.

Sovrum
+
Lägenheten har ju tre hela sovrum, som alla vetter in mot innergården. Alla de fönstren som vetter mot innergården är i original och bland de vackraste i hela området. Sovrummet längst in är det största, med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. En inbyggd garderob sen finns det plats för ytterligare garderober. Fina brädgolv och släta väggar målade i en blågrå kulör.

Sovrum/arbetsrum
+
Från serveringsgången når man det som tidigare kallades jungfrukammare. Nuvarande ägare flyttade en vägg för att få detta rum lite större än vad det var från början. Nu är rummet perfekt som sovrum, barnrum, arbetsrum eller gästrum.

Sovrum/balkong
+
Här låg tidigare det gamla köket som nu är lägenhetens tredje sovrum med utgång till den gemensamma balkongen mot innergården. Läget är rakt väster ut med sol från sen eftermiddag till sen kväll. Det finns ett intresse för balkongbygge in mot gården, det blir ett rakt västerläge. Men det är i tidigt skede och kommer krävas engagemang från de boende att dra igång projektet.

Badrum
+
Efter renovering av badrummet år 2013/14 finns här vägghängd wc, dusch, kommod med översittande spegel samt handdukstork. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (2011) underlättar vardagen. Väggarna är helkaklade med stora vita plattor och på golvet ligger grått klinker. (kvalitetsdokument finns)

Gästtoalett
+
I samband med renoveringen av det större badrummet lät nuvarande ägare bygga en extra toalett.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!