Linnégatan 63

Med ett eftertraktat läge högst upp på Linnégatan och granne med Slottsskogen ligger denna vackra 20-talslägenhet med tidstypisk charm. Totalrenoverad med känsla, många välbevarade originaldetaljer, brädgolv, serveringsgång, burspråk listverk etc. Balkongplaner på gång. Låg avgift och hiss.


Linnégatan 63

Bostadsrätt

3 + kök

3313 kr/mån

1.5 av 6 (hiss finns)

77kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett utmärkt läge på anrika Linnégatan kan vi stolt presentera ett hem utöver det vanliga och som bör tilltala dig med högt ställda krav. Utan att göra avkall på vare sig gammal 20-tals charm eller modern funktionalitet har detta hem varsamt totalrenoverats. Tidstypiska detaljer såsom generös takhöjd, originalbrädgolv, fina snickerier, listverk, djupa fönsternischer, spegeldörrar och serveringsgång finns bevarade i detta vackra hem. All renovering har gjorts varsamt och lösningarna är välplanerade. Alla elkontakter och brytare är i tidstypisk stil och all belysning är dimbar. Lägenheten har orignalplanlösningen med 3 rum och kök, vill man få till ett enormt sällskapskök kan man öppna upp mellan rummen och skapa en lyxig tvåa.
Burspråket mot Linnégatan fungerar som bostadens kommandobrygga med fönster i tre väderstreck där välkända landmärken som Skansen Kronan och Annedalskyrkan syns tillsammans med en härlig vy över grönskande Slottsskogen och Änggårdsbergen. Lägenheten ligger på våning ett men det är drygt fem meter upp till fönstren så känslan är att man befinner sig högre upp i huset. Lägenheten är dessutom näst intill helt insynsskyddad.

Fastigheten är i exeptionellt bra skick och med en mycket stark och stabil ekonomi. Till lägenheten hör ett källarförråd på ca fem kvadratmeter.

Läget på Linnégatan är perfekt. För den som vill äta och dricka något gott finns valmöjligheter för alla smaklökar. Tycker man om att röra på sig finns Göteborgs stora park- och rekreationsområde Slottsskogen utanför porten. Perfekt inte minst för alla motionärer, hundägare och barnfamiljer. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på stans största lekpark Plikta, njuta av djur och natur eller förbättra löptiderna. Många väljer att ta sig över till det intilliggande Änggårdsreservatet för uppfriskande promenader eller för lite mer utmanande idrottsutövande. Botaniska Trädgårdens unika skönhet får man som extra bonus. Runt hörnet finns mataffären Hemköp och den personliga närbutiken Oliven med generösa öppettider. Linnéplatsen är en bra knutpunkt för stadens lokaltrafik.

Entré/hall
+
Passera den bevarade förträdgården och stig in genom den stora porten på Linnégatan 63. Följ trappan, eller ta hissen, i det tidstypiska trapphuset och glänta på den robusta säkerhetsdörren. Väl inne i lägenhetens stora hall inser man att detta är ett hem utöver det vanliga. Hallen som möter dig bjuder på släta väggar, vitpigmenterade originalbrädgolv och generös avhängningsyta. Här finns gott om plats för jackor och skor. Rakt fram skymtar vardagsrummet med dess vackra burspråk och till vänster ytterligare en öppning in mot den fina serveringsgången.

Serveringsgång
+
Den gamla serveringsgången renoverades bort någon gång på 70-talet. Men nu har nuvarande ägare låtit en finsnickare bygga upp det på nytt så som det en gång sett ut. Här finns goda förvaringsmöjligheter bakom vackra spegeldörrar som löper ända upp till tak.

Köket
+
Köket totalrenoverades 2014 med genomtänkt placering av köksinredning tillsammans med bra materialval, gör köket mycket tåligt och lägger grunden till en matlagning på hög nivå. Köket är lyxigt och välutrustat med vitvaror av god kvalitet som induktionshäll, inbyggnadsugn och inbyggnadsmicro samt kyl/frys och en kolfilterfläkt i rostfritt. Bakom vita köksluckor döljer sig även en integrerad diskmaskin. Massiv bänkskiva i Carrara marmor.
Parallellköket har både mycket förvaring och exceptionellt bra med arbetsytor. En mindre matplats finns intill fönstret, som för övrigt kan vara stadens vackraste.
Ett charmigt litet fönster från ett ursprungligt kallskafferi ger extra ljusinsläpp. På eftermiddagen när solen skiner på fasaden badar köket i ljus och känns oerhört inbjudande. Härifrån finns det ett intresse för balkongbygge in mot gården, det blir ett rakt västerläge. Men det är i tidigt skede och kommer krävas engagemang från de boende att dra igång projektet. En av de drivande har börjat ta in offerter.
Från köket finns utgång till gårdstrapphuset och den gemensamma balkongen. Det har tidigare varit på förslag om att köpa loss trapphuset då det inte används, vilket givetvis hade gett ett fantastiskt tillskott till lägenheten. Men kommer behövas röstas igenom, köpeskilling ska kommas överens om samt brandskydds godkännande mm.

Gemensam balkong
+
Eftermiddagssolen kan avnjutas på den gemensamma balkongen som vetter mot den stora öppna innergården i västerläge med flera höga träd och fina planteringar. Balkongen, som totalrenoverades 2012, delas med grannlägenheten och här finns plats för utemöbler och växter.

Badrum
+
I anslutning till serveringsgången ligger det stilrena badrummet som har gott om plats för den vardagslyx man idag eftersträvar. Badrummet totalrenoverades 2016 i tidlösa färger och former och har en kombinerad tvättmaskin med torktumlarfunktion. Väggarna är kaklade upp till tak med vitt rektangulärt kakel. Golvet pryds av smakfulla plattor i Cararra marmor med underliggande skön golvvärme. Bred dusch, wc-stol, kommod med dubbla handfat och bra förvaring, planspegel med ovansittande belysning. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Vardagsrum
+
Ett underbart rymligt och luftigt rum med plats för både soffgrupp, tv-möbel och matsalsgrupp inbjuder till samvaro. Ett stort burspråk upptar ena kortsidan av rummet och släpper in generösa mängder solljus. Härifrån har man fin utsikt mot Linnéplatsen och grönskan i Slottsskogen med vy över Annedalskyrkan och motsatt håll Skansen Kronan. Burspråket har tre öppningsbara fönster i tre väderstreck och de rymliga fönsterbänkarna fungerar utmärkt som avställningsyta. Burspråket är en perfekt plats för ett matbord eller för favoritfåtöljen. Man kommer att byta ut dessa fönster mot tidstypiska likt de som är in mot gården. Väggarna är målade i en mild nyans som bryter fint mot originalbrädgolvet, de vackra listerna och det vitmålade taket.

Sovrum
+
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det harmoniska sovrummet, även det med ett stort fönster i djup nisch mot Linnégatan. Ett väl tilltaget rum med gott om plats att rymma en rejäl dubbelsäng med tillhörande sängbord och exempelvis en byrå, fåtölj eller skrivbord. Brädgolv även i detta rum. I anslutning till sovrummet finns en praktisk klädkammare som rymmer en hel del.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!