Linnégatan 54

Attraktiv & ljus 3,5:a på vån 5 med hiss, fungerande öppen spis, stor smidesbalkong och tilltagna sällskapsutrymmen. Ett kvalitativt boende med all tidstypisk 20-talscharm bevarad såsom vackra stora originalfönster, generös takhöjd, originalgolv och stuckatur. Tre möjliga sovrum. Brf med bra hyresintäkter & låga avgifter.


Linnégatan 54

Bostadsrätt

3.5 + Kök

3873 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

99kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till ett exceptionellt boende med kvalitéer utöver det vanliga. Eller vad sägs om att bo mitt på Linnégatans solsida med allt vad stadsdelen har att erbjuda inpå knuten, men ändå insynsskyddat, fritt och högt över all trafik på vån 5 av 5 med endast kallvind med förråd ovanför. Från lägenhetens fönster har man fin vy över grönskan längs Linnégatan och från balkongen kan man njuta av den, för stadsdelen, unikt stora gården. Det höga läget gör att lägenheten fullkomligt badar i ljus och bjuder även på fin utsikt ner över Linnés paradgata. Arkitekt Carl Bengtsson som ritade huset, liksom bl a Millesgården i Stockholm och Göteborgs Sjöfartsmuseum, hade en klar idé om hur lägenheterna skulle se ut när huset byggdes 1927 och än idag är det mesta intakt. Planlösningen är klassisk med sovrum och kök mot gården, medan vardagsrum samt ytterligare ett sällskapsrum eller sovrum vetter mot Linnégatan. Däremellan en möblerbar hall, en charmig serveringsgång och i anslutning till denna ett rymligt badrum med både badkar och tvättmöjligheter. I serveringsgången har nuvarande ägare skapat ytterligare ett sovrum av det som tidigare varit klädkammare - utmärkt som barnrum, kontor eller "walk in closet". Den genomgående och kringgående planlösningen med enorma fönsterpartier åt både öst och väst, den ljusa färgskalan och det fria läget i huset gör sammantaget att lägenheten upplevs som oerhört tilltalande. Frukosten intas med fördel på den ovanligt stora balkongen som nås från det ena sovrummet och vetter mot den härligt grönskande innergården. Är det för kyligt utomhus är det bara att flytta in i vardagsrummet och bänka sig framför den öppna spisen och njuta av den sprakande brasan. Det mesta av den ursprungliga tjugotalscharmen finns bevarad i form av ca 3 meters takhöjd, vackra tak med stram stuckatur och rosetter, fina profilerade lister, massiva ekgolv och framtagna brädgolv, gedigna gjutjärnselement etc. Lägenheten ligger dessutom i en mycket bra förening med betydande hyresintäkter. Detta visas inte minst i den låga avgiften. Kort sagt - detta är ett hem för dig med högt ställda krav.

Hall
+
Vik av från Linnégatan och upp mot den stora, välvda träporten. Inne i det prydliga trapphuset kan man välja på att ta den fint renoverade hissen eller trapporna upp till femte våningen. Hallen är rymlig, välkomnade och luftig med öppningar till både vardagsrum och serveringsgången. Vissa i huset har även ingång till sovrummet mot gården här ifrån, vilket går att tas upp även här om så önskas. Utrymme finns för en mindre byrå och fåtölj. Alldeles till vänster finns en praktisk nisch med gott om plats för både ytterkläder och skor. En romantiskt mönstrad tapet pryder ena väggen, medan de i övrigt ljust målade väggarna och ekparkettgolvet ger ett stilfullt första intryck.

Vardagsrum
+
Till vänster om hallen finns vardagsrummet, nära 30 kvadratmeter stort med ca 3 meter till tak. Ett synnerligen ljust och harmoniskt rum med gott om plats för både matbord och soffgrupp. I ena hörnet finns en vacker, vitmålad öppen spis där det eldas frekvent nu under höst- och vinterhalvåret. Det stora fönsterpartiet, omsorgsfullt renoverat med inre ljudisolerande lågemissionsglas men med bibehållet yttre handblåst glas och inte mindre än fyra öppningsbara fönster i rakt västerläge, gör att ljuset flödar in en stor del av dagen och kvällen. Fönsterbrädan av grå marmor är djup nog att rymma både växter och diverse prydnadsföremål. Ljust målade väggar bryter fint mot det mörkare massiva ekgolvet. Bevarad stuckatur och takrosett förstärker 20-talskaraktären ytterligare.

Sovrum/allrum
+
I fil med vardagsrummet ligger det största sovrummet, även detta ett härligt ljust och behagligt rum. Detta rum är även utmärkt som matsal eller ytterligare ett sällskapsrum om man så vill. Fönsterpartiet är lika imponerande och stänger lika effektivt ute stadens alla tänkbara ljud och det höga fria läget borgar för obefintlig insyn. Även här smyckas taket av stuckatur och takrosett. Mellan de båda rummen i fil finns en bred öppning med vackra ursprungliga skjutdörrar. Rummets storlek ger utrymme för många olika funktioner. Förvaring erbjuds i form av fyra garderober längs ena väggen.

Serveringsgång
+
En charmig serveringsgång sammanbinder allrummet med köket, och har ingång till både badrum och halvan som idag nyttjas som ytterligare ett sovrum. Även här ligger den massiva enstaviga ekparketten och väggarna är målade i ljusgrått. Längs ena väggen finns hela sex st garderober, vissa ordentligt djupa medan andra lite grundare.

Badrum
+
Ett rymligt, helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin (äldre toppmatad) och badkar. På golvet ligger grafitgrå klinkerplattor medan väggarna bär ljust kakel. Klassiskt pelarhandfat med ovansittande spegelskåp samt ytterligare ett förvaringsskåp ovanför det bevarade gjutjärnselementet.

Sovrum 2
+
"Halvan" nyttjas idag som barnrum och rymmer en fullängdssäng med sängbord samt byrå eller annat möblemang. Nuvarande ägare har låtit sätta in ett högt sittande gammaldags fönster in mot köket för att få in dagsljuset hit. Detta rum fungerar även utmärkt som gästrum, kontor eller klädkammare. Väggarna är tapetserade i en randig tapet och golvet består av samma massiva ekparkett som återfinns i merparten av lägenheten.

Kök
+
Trivsamt sällskapskök, renoverat omkring 2004, med plats för både matlagning och social samvaro. Här finns gott om förvaring och arbetsytor då köksinredningen i ek breder ut sig över tre väggar. Brädgolvet i original har precis slipats och ger tillsammans med ljusa väggar och en klassisk fondtapet ett hemtrevligt intryck. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys i rostfritt, inbyggnadsugn och mikro i bekväm arbetshöjd, induktionshäll och ovansittande köksfläkt samt integrerad diskmaskin. Vitvarorna är nya från 2017 och 2015 förutom fläkt och mikro som är från 2004. En rejäl dubbelho är placerad strategiskt framför fönstret, vilket gör handdisken till ett rent nöje med utsikt ut över balkongen och den enorma gården långt nedanför. Köket rymmer ett ordentligt matbord där familjen kan samlas och det stora spröjsade fönstret bjuder in morgonsolen lagom till frukost. Idag nås balkongen från sovrummet intill men det finns även ett nytt bygglov för ytterligare en utgång ifrån köket om så önskas.

Sovrum 3
+
Nästa sovrum ligger innanför köket i knäpptyst gårdsläge. Detta nyttjades ursprungligen som jungfrukammare med separat ingång från trapphuset och i den tidigare ingången från trapphuset finns nu en djup garderob. Denna dörr kan enkelt tas upp igen om så önskas, för att skapa en alternativ ingång till delar av lägenheten. I hörnet finns en inbyggd originalgarderob som tidigare använts av pigan för förvaring och enklare tvagning i handfat. Nu erbjuder den utmärkt förvaring bakom en vacker spegeldörr. Ljuset flödar in genom helglasade pardörrar som leder ut till balkongen och tack vare att gården är så bred känns läget väldigt insynsskyddat. Här finns det gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt exempelvis en byrå. Ljust målade väggar och en nyare parkett - högst sannolikt finns originalplanken kvar där under.

Balkong
+
Från sovrummet leder helglasade pardörrar ut till den härliga balkongen, varifrån man har en fin vy över den ovanligt stora och grönskande innergården. Balkongen är ovanligt stor - inte mindre än ca 5 meter lång och nästan 7 kvadratmeter, vilket gör att man utan problem får plats med både loungemöbler, ett mindre frukostbord samt odlingslådor för den egna kryddträdgården. Här ute kan man njuta av morgon- och förmiddagssolen tack vare det raka österläget och som högst belägna balkong utan någon ovansittande ges en svårslagen frihetskänsla.

Övrigt
+
På baksidan har de boende i huset tillgång till en stor grön innergård där de boende i kvarteret kan träffas och umgås. På gården finns även en förskola med tillhörande lekplats, grillmöjligheter, cykelställ samt soprum med källsortering. I gårdshuset finns även en rymlig och lättbokad tvättstuga med fyra separata tvättavdelningar där det går att tvätta både sent på kvällar och helger.

Till lägenheten medföljer ett förråd beläget på vinden endast en trappa upp. Fastigheten är ansluten till bredbandsnät via ComHem. I området gäller boendeparkering (område M som täcker in stora delar av innerstan) ca 650 kr/månad.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!