Linnégatan 40

Välplanerad sekelskiftestrea belägen i pampigt hörnhus mitt på Linnégatans solsida. Sydostbalkong in mot gården, två utmärkta sovrum, stort sällskapskök och ovanligt rymligt badrum med tvättmaskin och badkar. Fint bevarade originaldetaljer och drygt 3 meter till tak. Bra Brf med stora hyresintäkter.


Linnégatan 40

Bostadsrätt

3 + Kök

4161 kr/mån

1 av 5 (hiss finns)

93kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
I den pampiga hörnfastigheten anno 1903 i korsningen Linnégatan och Djupedalsgatan har vi nu nöjet att presentera en välplanerad trea om 93 kvadratmeter belägen en trappa upp. Tack vare en genomgående planlösning med stora fönsterpartier åt både öst och väst samt en slående takhöjd om dryga 3 meter blir detta ett oerhört luftigt och tilltalande hem. Lägenheten är genomgående i mycket fint skick så här är det bara att flytta in. Här finns ett rejält kök in mot gården med utgång till balkongen i sydostligt läge, två utmärkta sovrum, ett ovanligt stort badrum med både badkar och tvättmöjligheter samt ett pampigt vardagsrum med utsikt ut över Linnégatan.

De boende i huset välkomnas av den charmiga förträdgården med tidstypisk smidesgrind ut mot Linnégatan, fina planteringar och gräsytor. Den prydligt stenlagda gången leder fram till den stora ekporten med infällda glaspartier. Även trapphuset bidrar till det välkomnande intrycket, fint restaurerat/målat av Linnémålarna i linfärg och motiv från husets ursprung. Armaturerna är nogsamt utvalda för att passa historien. Läget mitt på Linnégatan är mycket eftertraktat och omgivningarna bjuder på allt du kan tänkas önska. Här samsas caféer med restauranger, små kvartersbutiker, frisörer, mataffärer m.m. Dessutom ligger populära Slottsskogen endast en kort promenad bort, likaså vackra Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen. Goda kommunikationer är en självklarhet när du bor så här centralt.

Hall
+
Hallen i detta hem är ovanligt rymlig och ger en trevlig inblick in i vardagsrummet och bort mot det ena sovrummet. Här ges utmärkta förvaringsmöjligheter tack vare en rymlig skjutdörrsgarderob med förvaring hela vägen upp till tak. Har du en förkärlek till skor kan du för en gångs skull andas ut - här ges de gott om utrymme i en gammal igensatt dörröppning med platsbyggda hyllplan. Släta ljust gråmålade väggar framhäver snickerierna i vitt och på golvet ligger enstavig ekparkett. Hallen är navet som leder vidare in i lägenheten.

Vardagsrum
+
Ett klassiskt sällskapsrum med många bevarade attribut från början av förra sekelskiftet såsom fina listverk, gjutjärnselement och en vackert smyckad takrosett belägen drygt tre meter upp. Nuvarande ägare har även låtit lägga in massiv ekparkett i klassisk fiskbensläggning. Tre stora fönsterpartier i vinkel med överljus ger ett fint ljusinsläpp eftermiddag och kväll och från det vinklade fönstret ges en fri vy ner över Linnégatan. Väggarna är målade i en sval ljusgrå ton vilket bryter fint mot ekgolvet. På andra sidan Linnégatan ligger Linneakyrkan som ibland är tänd på kvällarna och ger en smått kontinental inramning. Här ryms en rejäl soffgrupp, fåtöljer, bokhylla och tv-möbel.

Sovrum
+
Det största sovrummet ligger intill vardagsrummet med ingång ifrån hallen. Här inne får man nästa känslan av hotellsvit med härligt luftiga ytor, två rejäla fönsterpartier och smakfullt paketerad förvaring. Utöver dubbelsäng och garderober ryms även en arbetsplats eller läshörna för den som så önskar. Fina sekelskiftesdetaljer i form av höga fotlister, smäckra snickerier och fint bevarad takrosett ger tillsammans med takhöjden om drygt tre meter en pampig inramning. Extrainsatt ljudlamellglas gör att samtliga fönster mot Linnégatan är extra ljudisolerande så här sover man gott om natten. Svalt gråblå väggar och ekparkett ger en vilsam bas till detta rum.

Badrum
+
Till mångas glädje bjuder detta hem på ett ovanligt stort badrum med både smakfullt inkaklat badkar och tvättmaskin. Detta renoverades 2006 i tidlösa färger och material. Klinkergolvet i brunsvart med underliggande eldrivna värmeslingor matchas av en bård i samma ton medan väggarna i övrigt är kaklade i vita stora plattor. Kommod, spegelskåp och högskåp ger bra med förvaring och dimbara spotlights i taket utmärkt belysning.

Kök
+
Ett rejält sällskapskök in mot gården med plats för ett ordentligt matbord och utgång till balkongen. Köket renoverades 2006 med stilren vit köksinredning i vinkel från Marbodal. Överskåp i dubbla rader ger gott om förvaring och generösa arbetsytor ger möjlighet för flera att hjälpa till med matlagningen. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kombinerad kyl och frys, glaskeramikhäll, inbyggd varmluftsugn samt ovansittande inbyggd kolfilterfläkt (samtliga från Siemens). Stänkskydd i form av klarglas är både praktiskt och snyggt och under överskåpen sitter rikligt med downlights för bra arbetsbelysning. Två helglasade balkongdörrar sprider ljus in över matplatsen där man ledigt sitter 6-8 personer. Väggen bakom matplatsen är målad i en sober taupefärgad ton medan övriga väggar är vita. Från köksentrén som förr användes av pigan så når man det lilla trapphuset som leder till Djupedalsgatan 6 och gården, soprummet, tvättstugan, cykelförråd samt lägenhetsförråden.

Balkong
+
Lägenhetens balkong om ca 5 kvadratmeter ligger i ett skyddat hörnläge och vetter åt sydost, vilket ger sol från morgon till lunchtid. Här kan man med fördel duka upp helgfrukosten och njuta en lugn stund. Tidstypiskt smidesräcke och trätrall ger en fin inramning. Just nu pågår en omfattande renovering av gården som förväntas vara klar i augusti 2017. Ett nytt miljöhus kommer byggas på gården och en trivsam utemiljö för medlemmarna planeras.

Sovrum/Jungfrukammare
+
Det mindre sovrummet ligger innanför köket med fönster in mot gården. Detta var ursprungligen pigans rum, men används idag med fördel som barn-, arbets- eller gästrum. Kortväggen är precis över 2 meter lång, vilket gör att en vanlig säng får plats på tvären för att utnyttja rummet maximalt. Golvet består av samma ekparkett som i köket och väggarna är målade i vitt sånär som på två asymmetriska fondväggspartier.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!