Linnégatan 31

Fantastisk trea om ca 95 kvm med våningskänsla i vackert sekelskifteshus anno 1902. Från köket nås en ca 17 kvm stor altan i skyddat gårdsläge. Generös takhöjd om hela 3,3 meter, fiskbensparkett och stuckatur. Kök och badrum från 2008. Stabil förening med bästa läge på Linnégatan och nyligen sänkta avgifter.


Linnégatan 31

Bostadsrätt

3 + kök

95.4kvm

3645 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

5 100 000 kr

Andelstal: 4.62479% Lägenhetsnr: 25 Driftkostnader: 5400 kr/år varav El: 3600 kr / Försäkring: 1800 kr / Personer i hushåll: 3

Rum för rum

Allmänt
+
Vi har nu nöjet att presentera ett otroligt charmigt hem i en av Linnégatans vackraste sekelskiftesfastigheter, anno 1902. Lägenheten om ca 95 kvadratmeter fördelade på 3 rum och kök ligger en hel trappa upp (hiss finns) med ingång från Linnégatan 31. Med härlig vy ut mot Linnégatan finns två stora rum med hela 3,30 meter till tak, pampig stuckatur och takrosetter, fina snickerier samt fin gammal fiskbensparkett. Kök och sovrum ligger in mot gården i markplan och från köket har man direktutgång till en ca 17 kvadratmeter stor altan. Ett par av grannarna har valt att flytta köket ut till det ena sällskapsrummet. På så sätt får man två utmärkta sovrum i tyst gårdsläge och i anslutning till badrummet, medan sällskapsrummen hamnar i fil ut mot gatan. Läget där Linnégatan är som bredast tillsammans med välisolerade fönster skapar en rofylld atmosfär.

Föreningen ombildade och sålde nyligen sin sista hyresrätt och kunde därmed sänka avgiften med 15 % från årsskiftet. Nämnas bör också att huset står på berg.

Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker med bland annat blommor, kläder och mysiga caféer. Tvärs över gatan finns både Hemköp och välsorterad fiskvagn och längs Linnégatan ligger restaurangerna på rad.

Till lägenheten hör ett förråd om ca 5 kvm.

Hall
+
Det sägs att ett första intryck alltid är bestående. I detta fall kan det inte bli bättre. Redan när man passerar den blomstrande förträdgården och kliver in i det tidstypiskt renoverade trapphuset känns det som att man har hittat hem. Allt är fint och välskött. En trappa upp möts man av en trivsam hall med både avhängningsmöjligheter och bra med förvaring. Från hallen skymtar man in i både matsal och vardagsrum.

Matsal/sovrum
+
Rakt fram från hallen och i fil med vardagsrummet ligger den rejäla matsalen som med fördel också kan användas som sovrum för den som önskar. Rummet är luftigt och lätt att möblera. Takhöjden om hela 3,3 meter gör att blicken automatiskt vandrar upp mot taket och den vackra stuckaturen och takrosetten. Tidstypiska pardörrar öppnar upp mot vardagsrummet. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en ljusgrå ton. Vackert välvda fönster, varav ett är sneddat mot norr, ger fint ljus och vy ut över Linnégatan.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är det största av alla rummen, också det ett underbart rum med plats för både soffgrupp och läshörna. Utanför syns Linnégatans trädkronor vaja i vinden och trots att vi befinner oss bara en trappa upp är det riktigt ljust. Det är långt till husen mittemot och i korsningen med Landsvägsgatan blir det extra mycket himmel. Vyn ner mot Linnégatan är inget annat än storslagen. Många fina sekelskiftesdetaljer finns bevarade såsom ordentlig takhöjd med bred stuckatur och takrosett. Spegeldörrar, fotlister, djupa fönsternischer och parkett i fiskbensläggning smyckar även detta rum. Väggarna är släta och gråmålade.

Sovrum
+
Med ett rejält fönsterparti mot föreningens lugna innergård, ligger lägenhetens stora sovrum. Här finns gott om plats för en dubbelsäng, sängbord och exempelvis en byrå. Här inne finns även gott om garderobsutrymme. Tack vare det knäpptysta gårdsläget lämnar man gärna fönstret lite på glänt under varma sommarnätter. Ljust målade väggar och ekparkett.

Kök med utgång till altan
+
Ett stilrent kök i vitt, med bra förvaring och generösa arbetsytor - allt renoverat 2008. Bänkskivan är av oljad ek, med vitt kakel ovan och downlights för bästa arbetsmiljön. Alla vitvaror är i rostfritt utförande och nuvarande ägare har låtit installera en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Matplats för många om det dukas upp längs med köket, annars perfekt för frukosten eller kvällsmaten för familjen. Från köket nås den ca 17 kvadratmeter stora altanen i skyddat gårdsläge. Här kan man njuta av solen några timmar mitt på dagen och den unika möjligheten att bjuda över vännerna på grillkväll - trots att man bor i lägenhet mitt i Linné.

Badrum
+
Helrenoverat badrum från 2008 i tidlösa färger och material. Helkaklade väggar i vitt och grå klinker med underliggande golvvärme. Kommod och övriga detaljer går i vit och handdukstorken håller handduken varm. En kombinerad tvättmaskin/torktumlare finns installerad i köket och den gemensamma tvättstugan nås via gården och ligger i Nordhemsgatans trapphus.

Förening

Brf Linnor

Bostadsrättsföreningen Linnor förvärvade år 2002 fastigheten Olivedal 15:5 och består idag av 23 bostadsrättslägenheter om totalt 1 874 kvm och 3 lokaler om totalt 166 kvm. Bostadsrättsföreningen är en äkta förening som äger sin mark. Föreningen är ägare till två vackra hus uppförda år 1902, ett hus ligger på Linnégatan 31 och det andra på Nordhemsgatan 52. Det finns ingång från både Linnégatan och Nordhemsgatan. Bägge husen ligger på var sin sida om en liten innergård och är förenade med en charmig gångbro. Föreningen har under hösten 2016 ombildat och sålt sin sista hyresrättslägenhet.

Ekonomi
Under 2008 och 2009 ombildade och sålde föreningen inte mindre än 3 hyresrätter. I och med ombildningen och försäljningen av kvarvarande hyresrätter har föreningen fått en förstärkt ekonomi. Föreningen har amorterat av bra på de långfristiga lånen (varav ca 3 mnkr under 2010) samtidigt som man kunnat fondera pengar till renoveringar. Skuldbördan i dagsläget är ca 12 mnkr, vilket motsvarar ca 6 000 kr/kvm. De fyra lånen ligger med olika bindningstider till bra ränta. Föreningen har nyligen sålt lokalyta som byggts om till en lägenhet och den sista hyresrätten såldes nu under hösten 2016. Intäkten från försäljningen av källaryta samt den sista hyresrätten har gjort att föreningen kunnat betala av två av lånen, det ena om ca 4,3 mnkr och det andra om ca 1,2 mnkr, vilket resulterat i en ny skuldbörda på ca 6,5 mnkr (ca 3 500 kr/kvm). Efter ovannämnda försäljningar har föreningen sänkt avgifterna med 15 % från den 1 januari 2017. Man har dessutom bra intäkter från de 3 lokalerna (motsvarande knappt 30 procent av den totala omsättningen), varav 2 med eftertraktat läge på Linnégatan. Lokalavgifterna kommer höjas med 2 % per år, vilket stärker intäktssidan ytterligare.

Gjorda renoveringar
Mellan år 1977-79 genomfördes en omfattande ROT-renovering då stammar byttes och badrum renoverades. Föreningen har sedan de tog över fastigheterna arbetat aktivt med att underhålla och förbättra husen. År 2006 rustades hissarna upp. Under 2007 gjordes en omfattande renovering av fasaden mot Linnégatan samt del av taket. Under 2008 byttes entréportar mot både Linnégatan och Nordhemsgatan samt gårdsdörrarna ut mot nya i äldre stil och gården fick ett nytt tätskikt. Under 2010-2011 har renoveringar gjorts i fastighetens trapphus med ny klinker, målning, armaturer mm som renoverats i äldre stil. Gemensamhetsutrymmen (tvättstuga, källare och soprum) fick samtidigt en uppfräschning. Samtliga lägenhetsdörrar är utbytta till stabila och tidstypiska säkerhetsdörrar. 2012 lagades putsskador på fasad. Två balkonger byggdes mot Nordhemsgatan 2013. Fönster på vindsvåningarna byttes 2015. Under 2014-2015 gjordes en OVK, vilken åtgärdades genom fyra nya takfläktar, och denna har nu godkänts under 2016. Plåttaket på Linnégatan 31 byttes under 2015 och samma år genomfördes även ett omfattande fönsterbyte. Under 2016 har man byggt en ny tvättstuga, belägen i huset på Nordhemsgatan. Man har bl. a. även gjort i ordning förträdgård och entré mot Linnégatan. Fastigheten står på berg.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan till vilken man avsätter pengar årligen. Den närmsta tiden är det endast mindre löpande underhåll.

Övrigt
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och eventuell pantsättningsavgift betalas av köparen. Juridisk person godkänns ej.

Besök gärna föreningens hemsida www.brflinnor.com

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1902

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 135 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-04-24 00:00