Lilla Risåsgatan 25

Ni som söker tre sovrum, två balkonger, två badrum, hiss, stora sällskapsytor på översta ordinarie våningsplan: här är lägenheten för er! Välkommen till 142 kvadratmeter på Lilla Risåsgatan och möjlighet att skapa ett riktigt drömhem!


Lilla Risåsgatan 25

Bostadsrätt

5 + Kök

7397 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

142kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Låt oss slå fast en sak direkt: letar ni lägenhet bland A-lägen i innerstaden och prioriterar bekvämligheter som hiss och många sovrum, så blir det förmodligen inte bättre än så här. Den maffiga femman på Lilla Risåsgatan 25 är tveklöst en lägenhet på högsta nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in i brf Trumslagarens vackra sekelskifteshus kan se fram emot detta, bland annat:

* En oslagbart storslagen och vidunderlig utsikt i friaste läge. Välkommen att blicka ut över Linnégatans lummiga grönska, ner mot hamnen och de runtomliggande röda takåsarna.
* Två stora balkonger, en inglasad i öster och en i sydväst
* Tre rum i fil med pardörrar, massor av snickerier och hundra procent go känsla.

Vår lägenhet ligger på femte våningen i vacker fastighet från 1909. Lilla Risåsgatan är aningen anonym för många, men slingrar sig från Landsvägsgatan (alldeles nära Linnégatan) via backen upp till Skansbergets fot, där gatan byter namn till Risåsgatan. Här visar vi nu en femma som passar utmärkt både för barnfamiljer och för er som helt enkelt vill bo på allra bästa adress.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i bra skick, så har du här chansen att bli medlem i en sedan länge etablerad bostadsrättsförening i bästa läge. Brf Trumslagaren har tagit mycket väl hand om sin fastighet och i den närmaste framtiden finns endast löpande underhåll på agendan.

Innan vi går in på rum-för-rum-beskrivningen, bara ytterligare några ord om läget: Hungrig och tomt i kylen? Inga problem. På toffelavstånd finns nämligen en stor Hemköpbutik med synnerligen generösa öppettider. Akuthungrig? Bara lugn. Inom en radie av 300 meter finns flera restauranger och kaféer.

Hall
+
Trumslagarens entré består av en rejäl träport från början av 1900-talet. Klinker i original på golvet och tidsenliga färger på väggarna. Vi trycker på 4-5 i hissen och tar de sista trappstegen upp till, plan 5. Vi blir glada när vi kliver in - det är ljust tack vare flera fönster och en go känsla infinner sig direkt. I hallen finns bra plats för alla ytterkläder och skor, och tre garderober, varav ett städskåp, dessutom. Hallen är navet i lägenheten från vilken man når alla rum utom kammaren vid köket. Man blir nyfiken på mer! På golvet ligger en parkett, men chansen är stor att det finns brädgolv under. Det gör det nämligen i lägenheten en trappa ner.

Tre rum i fil
+
Säga vad man vill om det tidiga 1900-talet, men bygga lägenheter med sällskapsrum kunde man! Ni som vill ha rum-i-fil-med-dubbeldörrar kan sluta leta nu. Rummen kan disponeras på en mängd olika vis, men vi har valt att låta ett av dessa tre rum vara master bedroom. För den som vill ha huvudsovrummet mot gården finns den möjligheten också. Matsalen hamnar i det mittersta rummet och vardagsrummet ligger naturligt vid balkongen. Alla väggar är vita och ljuset inget annat än fantastiskt. Stuckatur och takrosetter är i gott skick.

Balkong
+
Glasade pardörrar leder ut till den stora balkongen, allra högst belägen ut mot Landsvägsgatan och i förlängningen mot Prinsgatan och Linnégatan. Läget med högsta balkong, utan någon balkong ovanför, är oslagbart. Med gott om plats för både möblemang, växter och kryddodlingar blir detta ett härligt extrarum när vädret tillåter. Det svarta smidesräcket ger en klassisk inramning. Sol från lunch och en bra bit in på kvällen.

Sovrum
+
Master bedroom eller kanske barnens lekrum? Massor av förvaringsmöjligheter och så fint och högt med grönskan utanför fönstret. Parkettgolv och vita väggar. Tre meter upp hittar vi stilig stuckatur och rosett.

Kök
+
Fullt utrustat med kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin och spännande fönster både mot den inglasade balkongen och ut mot baksidan som är grön och tyst.

Lilla sovrummet
+
Inte alls så litet! Säng, skrivbord och hur mycket böcker som helst får plats här där det en gång i tiden var ett bakre trapphus. Ljuset är ständigt toppen här också.

Inglasad balkong
+
Ett extra uterum. Välj mellan att öppna eller stänga det stora glaspartiet. Valfriheten gäller dock inte grönskan och ljuset - de är båda ständigt närvarande.

Badrum
+
Av äldre modell, men fortfarande fräscht. Helkaklat och tvättmaskin får plats. Och visst är det bra med ett fönster också!

Gäst-wc
+
Slut på toaköerna. Så praktiskt med en gäst-wc. I detta fall ligger den alldeles vid ytterdörren i hallen.

Till lägenheten medföljer ett källarförråd om ca 6 kvm. Tvättstugan ligger i källaren och har 2 st tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Brf Trumslagarens bastu är också en uppskattad bonus för medlemmarna. På den mysiga innergården finns sommartid en grill med utemöbler och kryddodlingar. Här finns även ett cykelförråd och återvinning. Bredband finns att tillgå via Comhem. Kabel-tv (grundutbud) ingår i månadsavgiften.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!