Lasarettsgatan 6

Högt upp i huset och med ett fritt läge med utsikt ner över Kungsgatan. Välkommen till 77 luftiga kvadrat med öppen och social planlösning. Ytskikt i ljusa toner och med påtaglig industriell studiokaraktär. En trappa upp nås den gemensamma takterrassen om cirka 150 kvadrat. Välskött förening med god ekonomi.


Lasarettsgatan 6

Bostadsrätt

2.5 + kök

3782 kr/mån

5 av 8 (hiss finns)

77kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Luftig planlösning, slående takhöjd och mörka takbalkar sätter tonen för detta läckra cityhem. Högt upp i välkänd fastighet och med en rumsdisposition som kan kastas om på många sätt och formas efter just era behov. I fint skick, i ljusa behagliga toner och med ett fritt och insynsskyddat läge med utsikt ner över Kungsgatan. Läget är fenomenalt för dig som vill ha stadsvimlet runt hörnet, men även värderar ett hem med lugn och ro och som ger plats för att samla vänner och bekanta. Här bor du på en lugn enkelriktad gata med stadsvimlet praktiskt taget runt hörnet. Det är en speciell atmosfär i dessa kvarter, en vibrerande mix av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller. Som alla sammantaget ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende i Brf Kungen 6 har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol.

Och apropå sol så bara en trappa upp från lägenheten finns den gemensamma takterrassen om dryga 150 kvadrat. Den perfekta platsen varma sommardagar med sol från morgon till kväll och en magisk utsikt över hamninloppet. Varför inte lyxa till det en lördag och springa ner till Piccolino och hämta upp lite frukost? Föreningen är känd för sin goda grannsämja och på terrassen möts många upp för en bit mat eller ett glas vin. Som du hör är detta ett läge som erbjuder något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar och det nya resecentret Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Brf Kungen 6 och Lasarettsgatan 6 välkomnar dig med en massiv träport och pampig entré, ta hissen eller trapporna upp till femte våningen, välkommen in!

Hall
+
Väl inne i hallen finns plats för alla kappor och skor till vänster i fyra vita garderober. Reser du mycket? Kasta upp weekend-bagen ovan garderoben, den perfekta väskförvaringen. Hallgolvet är belagt med ett grått klinker - både praktiskt och snyggt och väggarna är nymålade i en ljusgrå kulör så sent som 2018. Från hallen blickar du in i resten av lägenheten och rymden och ljuset överraskar de flesta.

Vardagsrum och kök
+
Vardagsrum, matsal och kök samsas på dryga 45 kvadrat och detta är den perfekt dispositionen för er som uppskattar att ha vänner hemma, så öppet och socialt. Förmiddagsljuset flödar in genom de stora fönsterpartierna mot öster och det fria läget högt upp i huset imponerar. Kryp upp i fönstret och blicka ut över Kungsgatans folkliv och de vackra fastigheterna som står på rad. Takhöjden om cirka 3 meter gör att rummet upplevs som rymligt och luftigt och här ryms både större soffgrupp och ett matbord för ett dussintal gäster. Väggarna som är målade i krispigt vitt är en fin kontrast mot de mörka takbalkarna och ekparketten. Köket är inrett i vitt från välrenommerade Marbodal och har en praktisk och funktionell layout med både gott om förvaring och arbetsytor. Köksön bjuder in till barhäng samtidigt som den erbjuder förvaring. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och en varmluftsugn, är samtliga från 2013 och kommer från Whirlpool. Köksfläkten kommer från Cylinda.

Arbetsrum:
+
När tidigare ägare flyttade in i dessa luftiga 77 kvadrat samsades vardagsrum, kök och matsal på cirka 55 kvadrat. Behovet av ett rum till växte och tankarna pendlade mellan att skapa ett till större sovrum invid fönstret (se alternativ planskiss) eller ett mindre rum i mitten av lägenheten och valet föll till slut på det sistnämnda. Sagt och gjort, ett arbetsrum om dryga 7 kvadrat byggdes och rummet avdelas med en stilren skjutdörr i glas. Detta rum är idag ett kombinerat arbetsrum och klädkammare men rummet passar även som gästrum eller ett litet barnrum. Väggarna målades 2018 i Jotuns omtycka kulör Kalkgrå.

Sovrum
+
Både sovrum och badrum ligger avskilt från de sociala ytorna och nås från hallen. Sovrummet är precis lagom stort och är tyst och rofyllt. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans som går ton i ton med hallfärgen.

Badrum
+
Badrummet är fräscht med helkaklade väggar där både kakel och klinker går i samma ljusgråa ton och golvvärme och handdukstork ger extra komfort. Badrummet är utrustat med en svart kommod med ovanliggande handfat, spegel, ett vitt förvaringsskåp, WC, dusch, handdukstork och en tvättmaskin som installerades 2013.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!