Kungshöjdsgatan 9

I vackert och välskött sekelskifteshus, erbjuds nu en ytterst väldisponerad 3,5:a. Tidsenliga detaljer som stuckatur, brädgolv och kakelugn (ej i bruk) smyckar rummen. Två stora rum i fil mot öster och sovrum, kammare, kök och balkong mot väster och rofyllt gård. Välskött förening med goda faciliteter. Vån 2/4, ej hiss.


Kungshöjdsgatan 9

Bostadsrätt

3.5 + Kök

4621 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

90kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
I den anrika stadsdelen Kungshöjd, med dess vackra stenfastigheter som vittnar om svunna tider och välbevarad historik har vi nu nöjet att presentera Kungshöjdsgatan 9. Föreningen köpte fastigheten för hela 26 år sedan och ni välkomnas till en förening med stabil ekonomi och ett välskötta sekelskifteshus. Innergården genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gården med blomstrande planteringar och prydliga rabatter. Läget högt upp på Kungshöjdsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter och området runtom har utvecklats något enormt de senaste åren. Mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs muren utanför Piccolino varvas en snabb espresso med lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så bjuder Magasinsgatan på ett rikt utbud av restauranger och populära foodtrucks och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. För dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar och vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik.

Och nu tillbaka till Kungshöjdsgatan 9 och Brf Höjdena. Genom en tung träport leds du in till den lugna innegården, de rustika huskropparna ger en skyddad atmosfär åt de boende och bredden mellan fastigheterna tillåter solen att hitta sin väg in. På våren och sommaren blomstrar gården tack vare sina prydliga rabatter och planteringar. Två lätta trappor upp i huset finner ni denna luftiga 3,5:a om 90 härliga kvadratmeter. Med stående takhöjd, välbevarade detaljer som höga fotlister, djupa fönsternischer, stuckatur och en mycket ståtlig kakelugn samt ett genuint brädgolv gör att detta hem vittnar om tider från förr. Högst upp i samma trapphuset nås förrådet om cirka 8 kvadrat.

Hall:
+
Två pampiga pardörrar med glas i originalutförande välkomnar en in i lägenhetens hall och här erbjuds gott om plats för avhängning. Brädgolvet slipades och lackades 2016 och löper vidare in i samtliga rum.

Två rum i fil:
+
Mot Kungshöjdsgatan och öster ligger två fina rum i fil som båda bjuder på generös takhöjd och fina sekelskiftesdetaljer så som höga fotlister, fin stuckatur, takrosett, djupa fönsternischer och en kakelugn (ej i bruk). Rummen imponerar med sina väl tilltagna ytor och de passar lika bra som vardagsrum och matsal som vardagsrum och huvudsovrum.

Serveringsgång och badrum:
+
Serveringsgången binder samman alla rum och erbjuder gott om förvaring i flertalet serveringsskåp. Badrum nås från serveringsgången och badrummet renoverades år 2000. Litet men väldisponerat med handfat, spegelskåp, WC och badkar.

Sovrum och balkong:
+
Mot den mysiga innergården och väster ligger huvudsovrummet, tyst och rofyllt. Genom de helglasade balkongdörrarna blickar ni ut över den prunkande innergården och balkongen som uppfördes 2012. Sydvästläget ger skön eftermiddagssol under sommaren och balkongen har ett vindskyddat läge. I sovrummet finns en platsbyggd förvaringsenhet i tidsenlig stil.

Kammare:
+
Mellan sovrum och kök ligger kammaren som är perfekt som gästrum, arbetsrum eller barnrum.

Kök:
+
Köket renoverades i sin helhet 2008 och är inrett med en klassisk köksinredning i vitt. Köket är utrustat med ; kyl/frys (ElektroHelius), spis med induktionshäll (Whirlpool), micro (Whirpool) och diskmaskin (Whirlpool).

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!