Kungsgatan 8

Den ultimata minitvåan, belägen i fint funkishus på Kungshöjd. Ytterst välplanerad med genomgående planlösning och tre fönster mot Kungsgatan. Vitt kök från Marbodal och badrum med kombinerad TM/TT. Ett perfekt läge där Kungsgatan, Esperantoplatsen och Skeppsbron möts! Snabbt tillträde önskas.


Kungsgatan 8

Bostadsrätt

2 + kök

2329 kr/mån

3 av 7 (hiss finns)

42kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären som råder vid början av Kungsgatan. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs muren utanför Piccolino varvas en snabb espresso med lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Det finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar. Vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik.
Kungsgatan 8 är en tidsenlig trettiotalsfastighet och här är nu den perfekta minitvåan till salu. Lägenheter från 30-talet är kända för sin strama och sparsmakade stil och funktionella planlösningar och detta hem är inget undantag. Varje kvadrat är väl nyttjad och den genomgående planlösningen ger ett fint ljus. Föreningens fastighet totalrenoverades år 1996 och föreningen har löpande utfört renoveringar sedan de förvärvade fastigheten. Sist ut var trapphuset som renoverades i föregående år. Till lägenheten hör ett vindsförråd om cirka 4 kvadrat, bara att ta hissen högst upp.

Hall:
+
Hissen tar er upp till våning 3/5 och denna funkispärla. En rundad vägg ger karaktär och i hallen ryms förutom avhängning för alla ytterkläder ett par garderober. Från hallen nås kök, badrum och vardagsrum. Hallens väggar är målade i vitt och på golvet ligger en ekparkett.

Vardagsrum:
+
Vardagsrummets form ger möjlighet för flertalet olika möbleringar och här ryms både soffa, tv-möbel och även ett matbord om du önskar. Rummet vetter mot Kungsgatan och söder och trettiotalet gör sig påmint genom gamla fönsterbänkar i sten och smäckra listverk. Kryp upp i fönstret och blicka ut över Kungsgatans grönska, fina fasader och folkmyller! Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

Sovrum
+
Precis lagom stort sovrum med plats för en 1,4 meter bred säng, lite förvaring eller en arbetsplats invid fönstret. Det gamla brädgolvet är framtaget och nyligen slipat och såpat och väggarna är målade i vitt.

Kök:
+
Hemtrevligt kök som vetter mot föreningens innergård och Lasarettsgatan. Den vita köksinredningen i vinkel erbjuder gott om förvaring i dubbla överskåp och invid fönstret ryms ett matbord för fyra. Köket är utrustat med spis (Samsung), kyl/frys, fläkt och en ny diskmaskin från Miele.

Badrum
+
I klassisk tappning med helkaklade väggar i vitt och grått klinker på golv. Mycket väldisponerat där vikbara duschväggar inte tar någon onödig plats. Badrummet är utöver duschen utrustat med ekkommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, WC och en kombinerad tvätt och torktumlare (Siemens).

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!