Kungälvsgatan 5 B

Kan man bo vackrare? Här är en trea på andra våning med handblåsta fönster, pardörrar, framtagna trägolv, och med en blomstrande, öppen gård. Kök och badrum är renoverat så det är bara att flytta in. Välkommen hem!


Kungälvsgatan 5 B

Bostadsrätt

3 + kök

74kvm

3418 kr/mån

2 av 3 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 900 000 kr

Andelstal: 2.8745% Lägenhetsnr: 30 Driftkostnader: 5680 kr/år varav El: 3500 kr / Försäkring: 2180 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

Kungälvsgatan är en lugn återvändsgata i hjärtat av Bagaregården. Här samsas grönska med landshövdingehus, lekplats, kostumör, tatueringssalong, frisör och två kvarter upp längs Ånäsvägen ligger Redbergsplatsen med fler butiker, restauranger, spårvagnar och bussar.
Föreningen är välskött och i gott skick där man under de senaste åren målat fasaden, lagt om tak, renoverat originalfönstren och sett över skorstenar med tillhörande kanaler. Här finns två tvättstugor (många här har dock redan egen tvättmaskin) ett övernattningsrum, samt lokaler som hyrs ut.
Lägenheten i sig är en landshövdingedröm med bevarade originaldetaljer som fönster, golv, lister och foder. Den andas lugn och harmoni och här landar man när man kommer hem från dagens strapatser. Förutom detta finns det bra förvaring, inte minst med de tre (!) förråd som lägenheten disponerar om c:a 20 kvm.

Kök
+
Det här är ett lantligt kök med sitt fasade vita kakel, svarta granitbänkskivor, vita skåp och platsbyggda spiskåpa med självdrag. Från det spröjsade fönstret med stora handblåsta glas ser man över föreningens blomstrande gård med fruktträd, rosor, fikande grannar och lekande barn.
Trägolvet är vitsåpat och härifrån når man lägenhetens mindre sovrum/kontor. Induktionsspis och varmluftsugnen kommer från Siemens (2011), kyl/frys och diskmaskinen är från Bosch (2008).

Kammaren
+
Låt er inte luras av att rummet benämns kammare (för det har ingång från köket och var en gång i tiden pigkammare) för detta är inte ett krypin utan ett mindre rum som ligger i fil med köket. Det har samma vackra fönster, golv och utsikt som köket och är ett charmigt barnrum, kontor eller sovrum för övernattande gäster. På väggarna sitter diskret randiga tapeter.

Vardagsrum
+
Här ligger vardagsrum och sovrum i fil avdelade av höga pardörrar. Väggarna är målade och som i resten av lägenheten är trägolvet framtaget och vitsåpat. Sommartid är det lummigt utanför fönstren i vardagsrum och sovrum och vintertid badar rummen i ljus. Utanför ligger lugna Kungälvsgatan med lekplats och grönskande träd.

Sovrum
+
Stort sovrum och med sina fyra garderober finns här gott om plats för alla kläder och lite till samt ytterligare byråer om så önskas.

Badrum
+
Denna föreningen har något så ovanligt som stora badrum (för Bagaregården), och här är det förberett för tvättmaskin, om så önskas. Om inte ligger tvättstugan nära, nämligen i samma trappuppgång. Badrummet renoverades 2006 av tidigare ägare och är helkaklat med separat duschhörna. Färgerna går i vitt, havsgrönt och sand. Här finns dessutom kommod och ett extra skåp för mer förvaring.

Förening

Fjärde BF Bohus Ekonomisk förening

Fjärde BF Bohus är en bostadsförening som till skillnad från en bostadsrättsförening följer lagen för ekonomiska föreningar och inte bostadsrättslagen. Det finns ett stort intresse bland de boende att värna om fastigheten och man arbetar kontinuerligt med huset och den vackra gården. Det har varit bostadsförening sedan husets uppförande 1924.

ANTAL LÄGENHETER
Föreningen består av 39 lägenheter som upplåts med andelsrätt och sex lokaler.

MARK
Föreningen äger sin egen mark.

FÖRVALTARE
Föreningen förvaltas av Fastum.

RENOVERINGAR
Stammarna byttes på 90-talet. Nytt stambyte är inplanerat tidigast 2032.
2004 dränerades fastigheten och övernattningsrummet renoverades.
2015 målades fasad och fönster. (Vid garantibesiktningen godkändes inte målningen utan detta åtgärdades 2017.)
2017 lades taket om (papp och utbyte av tegelpannor), skorstenarna renoverades, takfönster byttes och ventilationen sågs över. Ny underhållsplan upprättas.
2018 spolas avloppsstammar i kök och badrum.
Under 2019 planeras ommålning av norrsidan, portgångar,samt yttersida gavlar mot öster och väster.

EKONOMI
I dagsläget finns inga beslut om förändring av avgiften, men historiskt sett har avgiften höjts årligen med några procent.
Under 2017 har föreningen sett över hyresavtalen för lokalerna för att marknadsanpassa hyrorna. Idag är fyra av föreningens sex lokaler uthyrda, och under hösten kommer föreningen att sälja av de andra två vilket kommer att ge ett bra tillskott till ekonomin.
Lån: 4 538 kr/kvm.

TVÄTTSTUGA
Det finns två tvättstugor (trapphus 3C och 5B) och man kan tvätta alla dagar mellan 9:00-21:00. Då många har egna tvättmaskiner är det lätt att få tider.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en stor, vacker gård med gräsmatta, träd, buskar, rabatter, egen lekplats och sittgrupper. Vid intresse kan man odla i pallkrage. Det finns även grillar, partytält och parasoll att tillgå. Övernattningslägenheten (trapphus 3A) är inredd med en dubbelsäng och kan hyras för 100 kr/natt. Handfat finns på rummet och WC på svalen.

TRAPPSTÄDNING och TRÄDGÅRDSSKÖTSEL
Trappstädning sköts av medlemmarna genom ett rullande schema. Föreningen har två grupper som sköter skottning och gräsklippning (under semestern ligger gräsklippningen på entreprenad), och dessa är frivilliga. Övrig trädgårdsskötsel sköts av medlemmarna själva.

PARKERING
Boendeparkering

KABEL-TV och BREDBAND
TV via Comhem (grundutbudet). Fiber via Bredbandsbolaget är indraget i de flesta lägenheter och tecknas separat (ingår ej i avgiften). Även Comhem erbjuder fiber.

FÖRENINGENS HEMSIDA
Bf4bohus.se

Informationen har stämts av med kontaktperson i styrelsen 2018-08-08.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 116 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-06-30 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!