Kungälvsgatan 5 B

Kan man bo vackrare? Här är en trea på andra våning med handblåsta fönster, pardörrar, framtagna trägolv, och med en blomstrande, öppen gård. Kök och badrum är renoverat så det är bara att flytta in. Välkommen hem!


Kungälvsgatan 5 B

Bostadsrätt

3 + kök

3418 kr/mån

2 av 3 (ej hiss)

74kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

Kungälvsgatan är en lugn återvändsgata i hjärtat av Bagaregården. Här samsas grönska med landshövdingehus, lekplats, kostumör, tatueringssalong, frisör och två kvarter upp längs Ånäsvägen ligger Redbergsplatsen med fler butiker, restauranger, spårvagnar och bussar.
Föreningen är välskött och i gott skick där man under de senaste åren målat fasaden, lagt om tak, renoverat originalfönstren och sett över skorstenar med tillhörande kanaler. Här finns två tvättstugor (många här har dock redan egen tvättmaskin) ett övernattningsrum, samt lokaler som hyrs ut.
Lägenheten i sig är en landshövdingedröm med bevarade originaldetaljer som fönster, golv, lister och foder. Den andas lugn och harmoni och här landar man när man kommer hem från dagens strapatser. Förutom detta finns det bra förvaring, inte minst med de tre (!) förråd som lägenheten disponerar om c:a 20 kvm.

Kök
+
Det här är ett lantligt kök med sitt fasade vita kakel, svarta granitbänkskivor, vita skåp och platsbyggda spiskåpa med självdrag. Från det spröjsade fönstret med stora handblåsta glas ser man över föreningens blomstrande gård med fruktträd, rosor, fikande grannar och lekande barn.
Trägolvet är vitsåpat och härifrån når man lägenhetens mindre sovrum/kontor. Induktionsspis och varmluftsugnen kommer från Siemens (2011), kyl/frys och diskmaskinen är från Bosch (2008).

Kammaren
+
Låt er inte luras av att rummet benämns kammare (för det har ingång från köket och var en gång i tiden pigkammare) för detta är inte ett krypin utan ett mindre rum som ligger i fil med köket. Det har samma vackra fönster, golv och utsikt som köket och är ett charmigt barnrum, kontor eller sovrum för övernattande gäster. På väggarna sitter diskret randiga tapeter.

Vardagsrum
+
Här ligger vardagsrum och sovrum i fil avdelade av höga pardörrar. Väggarna är målade och som i resten av lägenheten är trägolvet framtaget och vitsåpat. Sommartid är det lummigt utanför fönstren i vardagsrum och sovrum och vintertid badar rummen i ljus. Utanför ligger lugna Kungälvsgatan med lekplats och grönskande träd.

Sovrum
+
Stort sovrum och med sina fyra garderober finns här gott om plats för alla kläder och lite till samt ytterligare byråer om så önskas.

Badrum
+
Denna föreningen har något så ovanligt som stora badrum (för Bagaregården), och här är det förberett för tvättmaskin, om så önskas. Om inte ligger tvättstugan nära, nämligen i samma trappuppgång. Badrummet renoverades 2006 av tidigare ägare och är helkaklat med separat duschhörna. Färgerna går i vitt, havsgrönt och sand. Här finns dessutom kommod och ett extra skåp för mer förvaring.

Ansvarig Mäklare

Christina Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!