Kastellgatan 9

Underbar sekelskiftestvåa belägen i en välhållen hörnfastighet på en av stans bästa adresser! Tidskaraktären finns bevarad i form av kakelugn, stuckaturer, takrosetter, höga fönster, fina lister och över 3,20 m i takhöjd! Möjlig 3:a!


Kastellgatan 9

Bostadsrätt

2 + kök

3514 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

60kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett perfekt läge i Linné med närheten till Slottskogens grönska ligger denna väldisponerade tvåa om cirka 60 kvadrat. Lägenheten är belägen på våning två i ett unikt hörnhus som byggdes för 113 år sedan. Detta hem erbjuder det bästa av två världar, en trevlig yteffektiv planlösning med en mängd originalcharm bevarad. Takrosetter, stuckaturer i finaste skick, höga fotlister, enorma fönster och en vackert bevarad kakelugnen svunnen tid. I detta hem kan du njuta av alla fördelar ett centralt boende kan erbjuda. Runt hörnet finns Linnégatan med många trevliga restauranger, nöje och kultur. Här har du nästintill direktaccess till Skanskberget, härliga Slottskogen och är du hungrig så rekommenderar vi varmt välbesökta Dubbel dubbel som serverar utsökta dumplings i en mysig miljö och som ligger precis mitt emot lägenheten. Föreningen har tillsatt en balkongrupp som nu undersöker möjlighet till balkongbyggnation in mot gården.

Hall
+
Hallen som möter dig är rymlig, ljus och med högt i tak. Väggarna är nymålade i Auros ekologiska marmorvita nyans. Nuvarande ägare har på ett stilfullt sätt utnyttjat den höga takhöjden och låtit platsbygga ett "minibibliotek" i sekelskiftesstil med dekorativa konsoller och tidstypiskt kantfrästa hyllplan som rymmer alla dina böcker. Från hallen nås badrummet, vardagsrum och kök.

Vardagsrum
+
I detta vardagsrum så befinner vi oss på klassisk filmmark. Här har manuskriptet till den Guldbagge-nominerade långfilmen "Före Stormen" med bl.a. Per Graffman, Maria Lundqvist och Tintin Anderzon i huvudrollerna skrivits. En film som förutom internationella priser och visningar på bio och Sveriges Television även sålts till 35 länder inkl. USA och av Ingemar Bergman utropades som "Årets viktigaste film".

Vardagsrummet imponerar med sina ca 21 kvm och sina två höga fönster med djupa nischer och sin höga takhöjd på över 3.20 m. Ytskikten är helt nyrenoverade av fackmän och stuckaturen har varsamt renoverats av en stuckatör. De generösa ytorna ger plats för många olika möbleringsalternativ och skulle man önska så skulle man kunna undersöka möjligheten att flytta in köket till detta rum och på så vis få kök och vardagsrum i ett och istället få två riktigt bra sovrum, med andra ord flytta till en tvåa och få en trea. Här finns gott om plats för matbord, soffgrupp, tv-möbel och en kreativ hörna. I anslutning till vardagsrummet nås lägenhetens sovrum. Vardagsrummets väggar är nymålade i en grå/beige ton som utgör en neutral bas att inreda till och på golvet så ligger ekparkett.

Kök
+
Perfekt stort kök med ett högt fönster in mot gården. Skåpsinredningen är av äldre standard men är fullt funktionell och luckorna är vita och släta.Här får ni enkelt plats med 6 gäster runt bordet och diskussioner förs i föreningen om att bygga balkonger mot innergården.

Sovrum
+
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det mysiga sovrummet med vitpigmenterade brädgolv och en vacker kakelugn (f.n ej i bruk). Precis lagom stort och med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och en som garderob erbjuder förvaring.


Badrum
+
Det rymliga badrummet nås ifrån hallen och har helkaklade väggar och plastmatta på golvet. I badrummet så finns wc-stol, dusch, tvättställ samt ett spegelskåp. Här finns även plats för tvättmaskin om så önskas.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!