Kastellgatan 8 B

Mycket charmig sekelskiftestvåa om luftiga 64 kvadrat i välskött fastighet anno 1905. Genomgående planlösning i halvetage med stora fönster, ljusa färgtoner, stuckaturer & klädkammare. Badrum i stilren design och ett renoverat kök med gott om förvaring. Lägenheten kan göras om till en trea. Hiss finns. Stabil & bra brf!


Kastellgatan 8 B

Bostadsrätt

2 + kök

3090 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

64kvm

Rum för rum

Allmänt
+

Välkommen till en ovanligt charmig sekelskiftestvåa - designad för att ta hand om dig på bästa sätt så att du kan leva, träffa vänner och umgås. Denna spatiösa genomgående tvåa i halvetage, ligger knäpptyst på våning två utan insyn och med grönskan från Skansberget som närmsta granne. Det tysta läget mot två öppna gårdar ger ett mycket behagligt lugn åt bostaden och när man om sommaren sover med fönstret öppet, är det svårt att tro att läget är så centralt. Höga fönster åt två väderstreck ger ett underbart ljus och den luftiga planlösningen ger en härlig rymd och många möjligheter. Lägenheten erbjuder olika möjligheter att utforma planlösningen efter eget tycke & smak, bl. a kan vardagsrummet delas av och man får en trerumslägenhet utan att göra avkall på den gedigna atmosfären (grannen har gjort detta). Byggåret 1905 förpliktigar och lägenheten lever upp till de ställda förväntningarna. En takhöjd om dryga tre meter, vacker stuckatur, takrosetter, renoverat kök i gammal stil och höga fotlister gör lägenheten representativ och inbjudande. Som om detta inte vore nog kan detta hem stoltsera med ett renoverat badrum och goda förvaringsmöjligheter. Huset är utrustat med hiss och föreningen är välskött med god ekonomi och stort engagemang. Detta är ett utmärkt hem för både en och två personer i en stabil förening som dessutom kan göras om till en trea.

Kastellgatan är för många göteborgare en favoritgata. Gatan löper några få kvarter från Skansbergets fot och jämsides med Linnégatan. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i det absoluta närområdet full av intressanta stopp. Eller varför inte ta en promenad till Änggårdsbergen, Haga, ta en kaffe på någon av de alla uteserveringar som just öppnat. Till läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet cyklar du lika snabbt som du räknar till 100. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera gröna parker att tillgå, bland annat Slottsskogen och Vasaparken. Hungriga och kaffesugna behöver aldrig vika av från de allra närmaste kvarteren. Franskt, indiskt, svenskt (!), italienskt, japanskt - det är bara att välja! Känner du för något riktigt göteborgskt, typ en Halv special, ta den på gatuköket vid Hagabion. Bättre middagar intas bäst på Hello Monkey, Spisa eller varför inte Mexikanska Monarkin på samma gata. Några portar bort erbjuder surdegsbageriet Alvar och Ivar nybakat surdegsbröd och bakverk.

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens renoverade innergård och tagit hissen upp, inser man genast hur välskött och lugnt allt är. Knäpptyst belägen mot två renoverade gårdar ger en härlig frihetskänsla i en storstad. På våning två välkomnar ett nymålat trapphus med ny klinker och nya säkerhetsdörrar. Via en trapp tar man sig enkelt till föreningens gemensamma tvättstuga. Lägenhetens hall är fräsch och ljus med infällda dimbara spotlights som lyser upp parkettgolvet av ek och den vitmålade väggen till vänster. Den högra väggen består av en framtagen obehandlad tegelvägg som ger ett rustikt intryck åt den i övrigt ljusa färgsättningen. Hallen leder vidare till en inre hall där ytterligare förvaring finns i form av en stående profilerad garderob i vitt.

Sovrum
+
Till vänster om entrén och med ett rejält fönster mot föreningens lugna innergård, erbjuder sovrummet gott om plats för både säng, nattduksbord och eventuellt arbetshörna för den som önskar. Väggarna är nymålade i en harmonisk ljus nyans och på en av väggarna har man valt att tapetsera med en mönstrad tapet från Midbec. Golvet pryds av ekparkett. Det raka söderläget gör solen närvarande större delen av förmiddagen och efter lunch. Förvaringen är väl ombesörjd i form av två inbyggda garderober samt en rymlig klädkammare som lämnar plats åt både hans och hennes kläder. Även garderobsdörrarna har målats in i samma nyans som resten av väggen. Väggen mellan hall och sovrum är ej bärande för den som har idéer på att eventuellt ändra planlösningen.

Kök
+
Med högt fönster mot innergården i söder ligger det renoverade och rymliga köket. Byggt i vinkel och längs båda sidor med profilerade vita luckor i gammaldags stil, beslag i mässing och massiv bänkskiva av ek. Den maskinella utrustningen visar att inget är lämnat åt slumpen. Här finns både diskmaskin, induktionshäll, översittande fläktkåpa, inbyggd diskho samt kyl/frys i borstat stål. Under överskåpen sitter infällda downlights som fint lyser upp det sandfärgade kaklet ovan arbetsbänken. Intill matplatsen vid fönstret ryms ett matbord för 4 - 6 personer. Idag används en del av vardagsrummet som matsal men vill man göra om lägenheten till en trea så räcker matplatsen i köket gott och väl. Väggarna är släta och nymålade av målare så sent som i år (Blek Sand från Jotun). Även här har en av väggarna klätts med en fin taået från Midbec. Golvet pryds av klassisk ekparkett.

Badrum
+
Tidlöst renoverat av de förra ägarna men fortfarande rätt i tiden. Badrummet har grå klinker och underliggande golvvärme, vitkaklade väggar och infälld belysning i form av dimbara spotlights. Duschen avskärmas via en vikbar glasvägg och intill finns en kommod i svart med handfat av porslin och översittande spegel. Matchande wc-stol i svart och vit samt ett väggfast skåp för förvaring i rostfritt stål.

Vardagsrum
+
Till höger om hallen, nerför en liten trappa, ligger det stora vardagsrummet. Ett ljust och harmoniskt rum med gott om plats för både soffgrupp, favoritfåtöljen, bokhylla, matsalsbord och en mysig läshörna. Här kan man träffa vänner, umgås och trivas! Två stora fönsterpartier gör att ljuset flödar in. Här finns en möjlighet att enkelt dela av vardagsrummet och skapa två rum utan att göra avkall på den härliga rymden i rummet. Väggarna är målade i vit ton och på golvet ligger vacker parkett av ek. Höga fotlister, gjutjärnselement. Vacker stuckatur och djupa fönsternischer är en påminnelse om sekelskiftet. Det är få sekelskiftestvåor som har så stort vardagsrum och dessutom med möjligheten att på sikt göra om det till ett till sovrum. Detta är med andra ord ett hem att växa i!

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!