Kastellgatan 8 B

Totalrenoverad och luftig sekelskiftestvåa tyst belägen på vån 2 (hiss finns) i välskött fastighet från 1905. Drömlik balkong med glasade pardörrar mot lugn innergård, renoverat smakfullt kök med rymlig matplats, enhetliga massiva brädgolv, stuckatur, fina ytskikt, samt nytt badrum från i år. Stabil och bra Brf!


Kastellgatan 8 B

Bostadsrätt

2 + kök

2944 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

60kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På våning två, i vackert renoverad sekelskiftesfastighet, har Alvhem nu nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta! Detta hem har genomgått en totalrenovering där alla väggar har bredspacklats släta, listverk har setts över och nya massiva brädgolv har lagts in i hela lägenheten. Badrummet är nyrenoverat för i år, så du har chansen att bli den första som tar en dusch här. Allt är mycket genomtänkt och stilsäkert, givetvis finns här tvättmaskin.
Välbalanserad lägenhet med stora rymliga rum. Från vardagsrummet når man en stor balkong. Föreningen är stabil och välskött.

Till lägenheten har man ett rymligt vindsförråd på ca 6 kvm.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Frågan är om du kan få bättre grannar? Färskt bröd på morgnarna från surdegsbageriet Alvar och Ivar och när kvällen kommer kan du handla underbara dumplings på Dubbel Dubbel. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens renoverade innergård och tagit hissen upp till våning två, inser man genast hur välskött och lugnt allt verkar vara. Knäpptyst belägen mot innergård. På våning två välkomnar ett renoverat trapphus med klinker och säkerhetsdörrar. Direkt i hallen slås man av hur välrenoverat allt är och ju längre in i lägenheten man kommer ju högre upp kommer smilbanden att gå. Avhängningsmöjligheter erbjuds till vänster om entrén. En inre hall förbinder lägenhetens alla rum.

Kök
+
Rymliga renoverade köket. Det är få sekelskiftestvåor som kan skryta med så gott om plats som denna lägenhet. Här finns både goda arbetsytor, förvaring och en rymlig matplats för 4-6 personer. Köket har fått en facelift under förra året, med bland annat nya vitvaror. Luckorna är målade i en matt grön kulör, vilket ger ett varmt och lugnt intryck. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll och inbyggnadsugn. Över hällen sitter en diskret fläkt och på motsatt sida finns en ny kyl/frys i rostfritt utförande. Här finns även en diskmaskin.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är luftigt och ljust tack vare ett högt fönster men framförallt på grund av de glasade dörrarna som leder ut till den rymliga smidesbalkongen. Balkongen, har sol på morgonen är stor och framför allt exceptionellt djup. Vardagsrummet inrymmer gott och väl en soffa med tillhörande soffbord, fåtölj, sideboard och tv-möbel. Perfekt för vännerna att samlas i! Närheten till balkongen gör rummet extra trevligt om sommaren då balkongdörrarna för det mesta står öppna och gränsen mellan ute och inne suddas ut. Väggarna är bredspacklade släta och målade i en grå ton som lyfter den tidstypiska stuckaturen med takrosett. Höga fotlister och gjutjärnselement är andra charmiga detaljer som hör början av 1900-talet till. Golvet pryds av samma massiva brädgolv som i övriga rummen.

Sovrum
+
Sovrummet är tyst beläget intill vardagsrummet och med ett fönster mot innergården som gör att ljuset letar sig in. Sovrummets kvadratiska form gör det lätt att möblera och här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Möjlighet finns till en hel garderobsvägg utan att rummet känns litet. Väggarna är målade i en grå och rogivande nyans och taket är fint inramat av stuckatur och en takrosett. På golvet ligger samma massiva brädgolv som i resten av lägenheten.

Badrum
+
Badrummet är precis nyrenoverat av fackmän, våtrumsintyg finns. Klinkergolv i svarta hexagonplattor och väggar kaklade med vita 15x15 cm plattor, lagt i förband, med en grafitgrå minimal fog. Man ser direkt att badrummet är gjort av yrkesskickliga kakelsättare. Kommodskåp från Vedum med eluttag, finns även ett överskåp som inte är uppsatt som det går att komplettera med. Givetvis finns här värmegolv och tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!