Kastellgatan 8 A

Fritt belägen sekelskiftestrea med stor balkong i väst och luftiga rum i fil mot gröna Skansberget. Rymligt nyrenoverat kök med plats för många gäster och renoverat badrum med tvättmaskin. Goda förvaringsmöjligheter i form av garderober och klädkammare. Mycket stabil BRF med god ekonomi och välskött fastighet.


Kastellgatan 8 A

Bostadsrätt

3 + kök

4304 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

93kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Detta är en sekelskiftestrea som är designad på bästa sätt så att du kan leva, träffa vänner och umgås. Belägen på våning två med sluttande Kastellgatan nedanför, utan insyn och med grönskan från Skansberget som närmsta granne. Faktum är att det inte är många hem i Linné som kan skryta med ett insynsskyddat läge utan ett bostadshus mittemot. Lägenheten bjuder på en generös takhöjd, en genomgående trivsam planlösning med fönster åt två håll och en mängd bevarade sekelskiftesdetaljer. Det rymliga köket renoverades nyligen i tidlösa material och badrummet har även det renoverats enligt konstens alla regler. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av en klädkammare och rikligt med garderober. En stor trallbelagd balkong med fritt läge i sydväst blir utan överdrift de extra rum man om våren och sommaren drömmer om. Här skiner solen från lunch till sen kväll. Brf Kastellet är en mycket välskött förening med god ekonomi och stort engagemang.

Huset på populära Kastellgatan stod färdigt 1905 då Oscar II var kung över Sverige och Norge - och en liter mjölk kostade 15 öre. Vid den tiden var det nästan bara betesmark i omgivningarna och även om det i dag är en del av storstaden Göteborg, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man befinner sig i rikets andra stad. Den sparsamma trafiken på den enkelriktade gatan gör att man kan öppna fönstren utan att det stör. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga och Vasastaden. Bara några kvarter bort erbjuder Slottsskogen och Änggårdsbergen rekreation i fin natur.

Hall
+
Ena stunden befinner man sig bland Linnégatans alla uteserveringar, folkvimmel och kvartersbutiker, men så snart föreningens massiva ekport slagits igen så känns storstadsbruset långt borta. På vägen upp till våning två, som känns alldeles lagom att gå, slås man av hur välskött allt verkar vara. Trapphusets färger går i tidstypiska toner och en gedigen säkerhetsdörr öppnar upp till lägenhetens hall som är renoverad och luftig med vitmålade väggar och massiv ekparkett på golvet. Här finns gott om plats för avhängning och en sittmöbel om man vill. En igensatt gammal ingång in till sovrummet, har blivit en praktisk och snygg nisch med hyllor. Ljusinsläppet från de olika rummen ger en trivsam känsla och gör hallen till navet i lägenheten.

Vardagsrum
+
I fil med det rum som används som sovrum och med öppning mot både hallen och balkongen ligger vardagsrummet. Ett högt fönster med eftermiddagssol mot Skansberget samt öppningen mot balkongen gör att solens strålar letar sig in större delen av dagen. Få är de hem som kan skryta med en fri vy mot grönskan mitt i centrala Göteborg. Sitt i soffan och följ hur löven på träden utanför skiftar färg. En takhöjd om ca 3 meter, stuckatur, höga fotlister, profilerade spegeldörrar och stuckatur, ger detta rum den efterlängtade sekelskifteskänslan som man förväntar sig i ett hus från år 1905. Efter middagen i matsalen som ligger intill så känns det som en självklarhet att avsluta kvällen på balkongen i väster. Det fria insynsskyddade läget gör att balkongen sommartid blir som ett extrarum. Solen är närvarande från lunch till sen kväll och man kan faktiskt se ända ner till Göteborgs Hamninlopp. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av en massiv mattlackad ek som löper vidare in i samtliga rum.

Sovrum/Matsal
+
Rektangulärt rum med två höga fönster mot Skansberget i väster. Rummet används idag som sovrum men, men kan med fördel också göras om till matsal för den som vill. Vardagsrummet ligger intill och de båda rummen avskiljs via massiva spegeldörrar i original. Eftermiddagssolen letar sig in över det massiva mattlackade ekgolvet och rummet upplevs som ovanligt ljust tack vare det fria läget utan byggnad mittemot. Väggarna är målade i en ljus ton och taket ramas in av en diskret stuckatur. Höga fotlister och djupa fönsternischer ger tillsammans med den tilltagna takhöjden en trivsam känsla. Tidigare fanns en ingång från hallen in till detta rum. Denna är idag igensatt men vill man kan man öppna upp den på nytt och eventuellt stänga igen från vardagsrummet. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i form av sex platsbyggda garderober.

Sovrum
+
Avskilt från de sociala delarna ligger det andra sovrummet. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord eller varför inte använda rummet som barn- eller gästrum? Ett brett fönster mot Skansberget släpper in rikligt med ljus och ger en fin grön inramning åt rummet tack vare lummigheten utanför. Kastellgatan är en enkelriktad, mycket lugn gata och man störs inte av någon trafik. Sovrummet är målat i en ljus nyans och t tapetserat med en mönstrad tapet i mörkblå toner. Väggen vid fönstret har klätts med riktigt tegel för att ge ett rustikt intryck. På motsatt vägg finns platsbyggda garderober som erbjuder bra förvaring.

Badrum
+
Badrummet genomgick en totalrenovering av fackmän i september 2012. Det märks att allt är genomtänkt och välgjort. Rymligt nog att inrymma båda wc-stol, kommod med handfat, ny blandare från Hansgrohe, vikbara duschväggar och kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Husqvarna). Väggarna är kaklade i vitt som passar bra ihop med det mörkbruna klinkergolvet (Timberland Country Suede, Svenska Kakel). Underliggande golvvärme gör det behagligt att gå på även vintertid och i taket sitter infällda dimbara spotlights som ger ett behagligt ljus. Halva väggen där tvättmaskinen står har målats i en grågrön ton som matchar fint med de övriga tidlösa färgerna. På den väggen finns också öppna hyllplan för förvaring. En kommod i svartbrunt trä erbjuder ytterligare förvaring och på den vilar ett handfat av porslin. En spegel med väggfasta lampor i gammal stil och lyxig taksil från Hansgrohe fulländar badrummet.

Klädkammare
+
Mellan badrummet och sovrummet finns en rymlig klädkammare som är inredd för att optimera förvaringen på bästa sätt. Här ryms både hans och hennes kläder utan problem och man inser snabbt hur ovanligt det är att gamla hus är utrustade med generösa förvaringsmöjligheter. Här ryms givetvis också golfbagen och stegen samt andra saker man inte vill ska stå framme.

Kök
+
Med högt fönster mot innergården i öster ligger det renoverade och rymliga köket. Byggt i vinkel och längs båda sidor med över- och underskåp som har profilerade vita luckor i gammaldags stil samt en specialbeställd bänkskiva av svart kvartskomposit. På en del av skåpen har man valt vitrin vilket blir ett fint inslag och väggen under denna del pryds av glasmosaik. Den maskinella utrustningen är integrerad och består av diskmaskin, induktionshäll med översittande fläkt, ugn, inbyggd micro samt integrerad kyl/frys intill ett städskåp. Köket har även utrustats med en vinkyl. Under överskåpen sitter infällda downlights som fint lyser upp det vita kaklet med fasade kanter ovan arbetsbänken. Intill matplatsen vid fönstret ryms ett matbord för 6 - 8 personer och den platsbyggda bänken nedanför fönstret erbjuder både sittplatser och förvaring. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ett gråmålat furugolv.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!