Kastellgatan 8 A

FINNES: Sekelskiftestvåa med balkong i högt och ljust läge. Plan 4 av 5. Fint renoverat kök och badrum med tvättmaskin. SÖKES: Par eller singlar som vill bo på bästa adress och uppskattar utsikt över vårt goa Göteborg.


Kastellgatan 8 A

Bostadsrätt

2 + Kök

3044 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

62kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det finns ljusa lägenheter, vissa hem badar i sol. Och så finns det lägenheter som spelar i en helt egen liga, som har allt det där som gör livet extra gott. Tvåan på Kastellgatan 8 A är tveklöst en lägenhet på hög nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in brf Kastellets vackra hus kan bland annat se fram emot detta:

* Storslagen utsikt i fritt och högt läge.
* En mycket välhållen lägenhet med alla detaljer som hör det förra sekelskiftet till.
* Balkong precis där man vill ha den - i anslutning till köket.
* Medlemskap i brf med sund ekonomi och stort engagemang.

Huset på populära Kastellgatan stod färdigt 1905 då Oscar II var kung över Sverige och Norge - och en liter mjölk kostade 15 öre. Vid den tiden var det nästan bara betesmark i omgivningarna och även om det i dag är en del av storstaden Göteborg, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man befinner sig i rikets andra stad. Den sparsamma trafiken på den enkelriktade gatan gör att man kan öppna fönstren utan att det stör. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga och Vasastaden. Bara några kvarter bort erbjuder Slottsskogen och Änggårdsbergen rekreation i fin natur.

Vi sammanfattar: ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i fint skick, så har du här chansen att bli medlem i en brf med sund ekonomi. Brf Kastellet har tagit mycket väl hand om sin fastighet och avgifterna planeras att ligga still det närmaste året.

Hall
+
Hallen har bra plats för ytterkläderna och binder ihop hela lägenheten. Släta, vita väggar. Innanför dörren ligger grå klinker som övergår i en oljad ekparkett. En igensatt gammal ingång har i dag blivit en praktisk och charmig bokhylla. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Sovrum
+
Till höger om entrén och med ett rejält fönster mot föreningens lugna innergård, har sovrummet gott om plats för både säng och nattduksbord. Väggarna är målade i en grå/beige nyans som vackert framhäver stuckaturen och takrosetten. På golvet ligger samma oljade ekparkett som i övriga rum. Förvaringen är väl ombesörjd i form av garderober med skjutdörrar.

Kök
+
Köket som är från Kvik, är som gjort för att lyckas med middagsbjudningen. Utrustat med alla bekvämligheter i form av kyl/frys, inbyggd ugn, diskmaskin och spishäll samt fläktkåpa i rostfritt. Vita släta luckor, öppna hyllplan i ek med downlights, fräscht kakel i vitt och arbetsbänk i oljad ek. Dubbla, glasade dörrar leder ut till balkongen.

Balkong
+
Snart börjar balkongsäsongen och för den som gillar att äta frukost och lunch i solen är kan det förmodligen inte bli bättre än på Kastellgatan 8. Läget är sydostligt, vilket gör att solen når hit ända fram till tresnåret på eftermiddagen.

Badrum
+
Fint renoverat med grå klinker på golvet, underliggande värmeslingor och helkaklade väggar i vit och turkos mosaik. Väggar av glasbetong avskärmar duschplatsen från tvättpelaren och det stilrena handfatet som vilar på hyllplan av ek. Ett väggfast skåp i rostfritt ger goda förvaringsmöjligheter. Check i rutan för tvättmaskin också!

Vardagsrum
+
Ett ljust och harmoniskt rum med gott om plats för både soffgrupp, favoritfåtöljen och bokhylla. Ett stort fönsterparti ger utsikt över Skansberget och vackra Skansen Kronan. Gjutjärnselement, höga fotlister, stuckatur och takrosett förstärker sekelskifteskaraktären ytterligare.

Övrigt
+
Fastigheten bebyggdes 1905 och består av tre hus i fem våningar. På vinden finns ett förråd om ca 6 kvm som medföljer lägenheten. I källaren på nr 10 finns föreningens gemensamma tvättstuga med flertalet tvättmaskiner.

Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Comhem. Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för ca 650 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem). Ett soprum med källsortering finns intill porten på Kastellgatan 10. I föreningen finns barnvagnsrum och cykelrum.

Föreningen har två gemensamma innergårdar som är nyplanterade med rabatter, ny stensättning, nya utemöbler och en stor grill.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!