Kastellgatan 6

Sekelskiftestrea om 101 kvadrat i magnifik fastighet på bästa adress. Stora sällskapsytor, två (!) balkonger, exceptionellt väl bevarade originalgolv, runtgående planlösning och egen liten tvättstuga. Lugnt och ljust läge i Linnéstaden. Lågt belånad brf och hiss finns. Lätt att göra om till en fyra!


Kastellgatan 6

Bostadsrätt

3 + kök

4538 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

101kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo mitt i Linnéstaden, uppskattar sekelskiftets snirkliga arkitektur, stora sociala ytor, balkonger (två!), brädgolv i original och högt i tak, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På plan 2 i välhållet hus anno 1903 förmedlar vi nu detta vackra hem om hela 101 kvadratmeter. Precis allt är genomgånget av de nuvarande lägenhetsinnehavarna. Inget har lämnats åt slumpen. Det är hög finish utan minsta avkall på det praktiska: här finns nämligen riktigt gott om förvaring, och för den som behöver ytterligare ett sovrum borde det vara enkelt att få till detta.

Den som flyttar in brf Skorpionens vackra fastighet kan se fram emot detta, bland annat:

* En riktig familjelägenhet med chans till tre sovrum.
* En mycket välhållen lägenhet med alla detaljer som hör förra sekelskiftet till.
* Genomgående brädgolv, slipade och laserade.
* Medlemskap i en av Linnéstadens mest välskötta föreningar.

Själva fastigheten stod klar 1903 och på den tiden fanns bara betesmark i omgivningarna. Även om det i dag, 114 år senare, finns mer bebyggelse än då, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Mitt emot ligger den gamla korsettfabriken, som sedan några decennier används som kontor. Den sparsamma trafiken på den enkelriktade gatan gör att man kan öppna fönstren och ändå ha det tyst och lugnt. Även omgivningarna har allt du kan önska: krogar, färskt bröd, konst, ja, det mesta! Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga och Vasastaden. Bara några kvarter bort erbjuder Slottsskogen och Änggårdsbergen grönska och snirkliga promenadstigar i skön natur.

Innan vi går in i detalj på rumsbeskrivningarna, bara några ord om huset: det känns direkt att brf Skorpionen tar mycket väl hand om sitt hus. Portgången är upplyst, innergården nyrenoverad, hiss och trapphus prydliga.

Hall
+
Lägenhetens nav, härifrån når du alla rum. Hallen är väl tilltagen med plats för ett skrivbord för den som vill. Ovanför dörren finns platsbyggd förvaring och entrégolvet är nylagt av de nuvarande ägarna.

Kök + balkong
+
Massor med karaktär tack vare en framtagen tegelvägg och gott om skåp och tillredningsytor. Vitvarorna kommer från Smeg (spis, diskmaskin och kyl/frys från 2015/16). Balkongen är relativt nyöppförd och ger så här års en rejäl bonus. Här, in mot gården, är det knäpptyst och väderstrecket sydöstligt, vilket ger solchans hela förmiddagen och lunchen.

Matsal + balkong
+
I fil med vardagsrummet och med öppning mot både hallen och balkongen badar detta rum i ljus. I dag används det som matsal men det kan med fördel också användas som sovrum. Slipat och laserat plankgolv, dryga tre meter i takhöjd, gjutjärnselement, profilerade pardörrar och höga fotlister, gör detta rum till en självklar plats för middagsbjudningar. När solen gjort sitt på frukostbalkongen tar den siesta och kikar fram vid fyratiden på balkongen ut mot Kastellgatan. Soldyrkare, se hit! Härifrån är utsikten slående med hela tre kyrktorn i blickfånget, och Läppstiftets röda tak blir en fin kontrast mot hamninloppet.

Vardagsrum
+
Med två rejäla fönster mot väster och utsikt över grönskan och Skansen Kronan och Domkyrkan, blir vardagsrummet till en naturlig plats för både umgänge och avkoppling. Här ryms gott och väl en soffgrupp, tv-möbel, bokhylla och fåtölj. Brädgolv i original gör tillsammans med de massiva spegeldörrarna, takrosetten och de höga profilerade listerna, att sekelskifteskänslan är påtaglig. Vi visar en alternativ planskiss där detta rum är avdelat till två sovrum. Då blir matsalen vardagsrum och lägenheten får totalt tre sovrum.

Badrum
+
Klätt i marmor med värmeslingor under golvet. Elegant badkar med tassar, ny kommod, nytt handfat, nytt spegelskåp. Vi plussar extra för att takhöjden är bevarad till och med i badrummet!

Tvättstuga
+
Så smart utnyttjat utrymme! Bredvid badrummet finns en perfekt plats för både tvättmaskin och tumlare. Utfört av fackmän med certifikat. Dessutom är elen nydragen.

Sovrum
+
Intill tvättstugan och lugnt beläget mot föreningens innergård, ger sovrummet gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord, förvaringsmöjligheter och förslagsvis en arbetshörna. Brädgolv, ljusa väggar och flera garderober. Det blir inte bättre än så här!

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!