Kastellgatan 22/Övre Husargatan 19

Totalrenoverad sekelskiftestvåa med härlig smidesbalkong & mycket låg avgift! Höga fönster åt öst & väst där ljuset flödar in samt renoverat kök & badrum med smakfulla materialval. Brädgolv, stuckaturer, pardörrar & fina snickerier. Välskött förening med 2 hyresrätter, 4 lokaler & mycket låga avgifter. Hiss finns.


Kastellgatan 22/Övre Husargatan 19

Bostadsrätt

2 + kök

2515 kr/mån

1.5 av 6 (hiss finns)

66kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
I slutet av Kastellgatan, i ett vackert sekelskifteshus hus, har vi nu nöjet att erbjuda en charmig och ovanligt väldisponerad tvåa om 66 kvm som känns betydligt större tack vare den luftiga planlösningen. Belägen på första våningen men känns mer som våning två tack vare föreningens lokaler med stora fönster åt både öster och väster och hiss. De höga fönstren ger ljuset spelrum och den totalrenovering som är gjord gör att det bara är att flytta in. Vackra sekelskiftesdetaljer har smakfullt blandats med funktionella och smakfulla lösningar. Slipade och vitbetsade brädgolv, pardörrar, stuckaturer och takrosetter ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1905. Från det renoverade köket nås en härlig smidesbalkong med vy mot den välskötta gården som sommartid har prunkande växter, utemöbler och grillmöjligheter. Föreningen har två adresser - Kastellgatan 22 och Övre Husargatan 19. Postadressen är Övre Husargatan 19 men lägenheten vetter åt Kastellgatan med kök och balkong mot innergården.

Föreningens ekonomi är mycket stabil med relativt låg belåning och stor andel hyresintäkter vilket också visar sig i de låga avgifterna. Fastigheten är i mycket gott skick efter omfattande renoveringar.

Hall
+
Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor och restauranger. Nästa slås du av lugnet som råder på föreningens tysta och lummiga innergård. Efter att han tagit hissen upp till våning ett, eller trappen om man så önskar, slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är försedda med hiss. Redan i trapphuset kan man ana hur välskött fastigheten är. Portarna öppnar sig automatiskt med en dörröppnare och entrén är bred nog för att en barnvagn smidigt skall kunna köras in. Utanför lägenheten finns en egen farstu som delas med grannen. Här är det ingen annan som passerar och det är därför inte ovanligt att skorna ställs utanför tillsammans med regniga kläder eller barnvagnen. Lägenhetens hall har målade väggar i Jotuns Lady Pure Color - Sommarsnö som fint lyses upp av infällda spotlights. Golvet pryds av grafitgråa klinkerplattor som delvis har underliggande golvvärme. Innanför entrén finns en garderob med vit profilerad dörr och avängningsmöjligheter finns till höger längs ena väggen. Hallen är vinklad och leder vidare till samtliga rum. Fortsätter man in så övergår klinkergolvet till ett vitbehandlat brädgolv och man når en rymlig klädkammare med stänger och hyllplan.

Kök
+
Ett kök för glädje och mat. Helt renoverat med stil och finess 2010/2011 med vita luckor i form av över- och underskåp. Skåp och luckor finns det gott om och all maskinell utrustning är av rostfritt utförande från Siemens. Kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll med översittande fläkt (Ikea) och inbyggd ugn samt micro i praktisk brösthöjd. Intill en framtagen tegelvägg finns gott om plats för ett rejält matbord där 6-8 personer ryms. I taket sitter infällda spotlights som ger en trivsam arbetsbelysning och under skåpsluckorna sitter downlights med halogenbelysning. Bänkskivan består av oljad ek och ovan den finns ett cremefärgat mindre kakel med ljus fog. Med utgång från köket nås en härlig smidesbalkong. De glasade dörrarna i par suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute och gör att ljuset flödar in över de vitbetsade brädorna. Balkongen blir sommartid en förlängning av köket och här intas med fördel både frukost och lunch under sommarhalvåret. Golvet på balkongen pryds av trätrall med infällda lampor som ger ett fint ljus kvällstid.

Badrum
+
Till vänster om entrén ligger badrummet som renoverats 2008 av fackmän med klassiska materialval i vitt och mörkgrått. Badrummet är utrustat med infällda spotlights, badkar, en vit kommod med handfat (denna sattes in 2011) och översittande spegelskåp, handdukstork samt vägghängd wc-stol. Golvet pryds av stora klinkerplattor i mörk grå ton med underliggande golvvärme och väggarna är kaklade i vitt med en fondvägg som består av samma plattor som golvet. För dig som önskar kan badkaret självklart bytas ut mot vikbara duschväggar.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är utan överdrift denna lägenhets själ och hjärta. Kvadratiskt till formen och oerhört ljust tack vare två höga fönster som vetter åt väster. Högt till tak med härlig rymd och tidsenlig stuckatur, vacker takrosett och slipade vitbetsat brädgolv. Golvet ramas in av tidsenliga fotlister. Öppenheten mot köket och sovrummet gör detta rum till den självklara umgängesplatsen för samvaro i goda vänners lag. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-möbel och fåtölj. I taket ovanför fönstren sitter infällda spotlights med dimmer vilket ger ett mycket behagligt ljus. Väggarna är målade i samma nyans som i övriga rum - Jotun Lady Pure Color (Sommarsnö). Den ljusgråa nyansen framhäver fint alla snickerier och det vitmålade taket. Sovrummet som ligger intill avskiljs med rustika spegeldörrar i par från 1800-talet.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet och med stort fönster i väster erbjuder sovrummet gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns också plats för förslagsvis en byrå eller ytterligare en garderob. Längs ena väggen finns en praktiskt garderobslösning med skjutdörrar. En av väggarna är tapetserad med en mönstrad behaglig tapet från Arne Jacobsen och de övriga tre väggarna är målade i Jotuns Lady Pure Color - Sommarsnö. Golvet pryds av slipade och vitbetsade brädor i original i taket sitter stuckatur med takrosett. Även i detta rum finns dimbara spotlights i taket ovan fönstret för en behaglig belysning.

Övrigt
+
Den välskötta innergården har renoverats och står nu klar med en trevlig sittgrupp och grill med grillmöjligheter. Här umgås ofta grannarna som bor i föreningen. Barnen leker tillsammans och det råder en mycket god stämning. Blommor och växter väljs med omsorgs ut av föreningens egna trädgårdsmästare.
På innergården finns också ett mycket välskött soprum med källsortering som delas med grannföreningen. Det finns möjlighet att förvara cykeln på gården eller i källaren.

Kabel-tv från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns bland annat via Com Hem (andra leverantörer kan nyttjas via telefonjacket). Till varje lägenhet medföljer ett källarförråd om ca 5 kvm. I markplan finns en fräsch lättbokad tvättstuga med två nyare tvättmaskiner samt en nyare torktumlare. Det är väldigt lätt att få tvättid, oftast får man tvättid samma dag som man bokar. Det finns även ett stort torkrum och mangel.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för ca 600 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem).

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!