Kastellgatan 20 B

Nyrenoverad tvåa som säljs av föreningen. 45 kvadrat på populära Kastellgatan med hiss, framtagna plankgolv, välspacklade väggar och nymålade ytskikt. Splitternytt kök med marmorbänk och integrerade vitvaror. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Balkongplaner och låg månadsavgift!


Kastellgatan 20 B

Bostadsrätt

2 + Kök

1959 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

45kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Njut av kontrasterna som detta område bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. I nästa omfamnas du av tystnaden som som infinner sig när träporten slår igen. På den stenlagda innergården möts du av en gemensam uteplats som under sommarhalvåret används flitigt av föreningens medlemmar. Har du cykeln med dig leder du den enkelt in i cykelförrådet. Från trapphuset tar hissen dig bekvämt upp till lägenheten.

Innanför den robusta lägenhetsdörren möts du av en ytterst välplanerad tvåa om 45 kvadratmeter som precis genomgått en ordentlig uppfräschning med helt nytt kök och nyrenoverade ytskikt. Renoveringarna har gjorts av fackmän på beställning av föreningen, då detta tidigare varit en hyresrättslägenhet som föreningen nu ombildar till bostadsrätt. Intäkten från försäljningen går alltså direkt till föreningens kassa och är dessutom skattefri, vilket kommer stärka föreningens ekonomi avsevärt. Då lägenheten är belägen inne på gården är detta ett mycket tyst och rofyllt hem. Varmt välkomna på visning, här är det bara att flytta in!

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnéstadens kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter öppnar småbutikerna runt Sveaplan och på kvällen väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger.

Hall
+
Efter att ha passerat portgången, passerat innergården med sittmöbler, cykelparkering och växtligheter, välkomnar ett nymålat trapphus i gråa toner med ett vackert bevarat stengolv. Lägenheten är belägen på våning 3 av 6 så hissen känns som ett smidigt sätt att ta sig upp. Självklart kan man ta trapporna istället och då kan man passa på att besöka de gemensamma balkongerna som erbjuds på varje halvplan. En rejäl profilerad entrédörr öppnar upp till lägenhetens hall som välkomnar med vitmålade väggar och plankgolv. Häng av dig jackan och stig på - du kommer att gilla detta!

Vardagsrum och kök
+
Håll med om att planlösningen är klockren! Byggdammet är noggrannt avtorkat och känslan av nyrenoverat är påtaglig. Brf Kastell 20 har med hjälp av skickliga hantverkare skapat en modernt planerad lägenhet. Arbetshypotesen har varit att behålla så mycket av detaljerna från början av förra seklet. Parkettgolvet från tidigt 80-tal revs upp och under hittades fina och i det närmaste oskadade tiljor. Ett fynd som höjer känslan enormt! Golven är i nuläget obehandlade.l Näste innehavare får själv välja ytfinish: ska det vara hårdvaxolja eller kanske bara såpat som man gjorde förr?

Köket är helt nytt och renoverades på beställning av föreningen under hösten 2015. Vit skåpsinreding ger bra med förvaring och integrerade vitvaror. Ovanför bänkskivan i marmor från Carrara sitter ett rektangulärt vitt kakel och under överskåpen finns spotlights. Längs med ena väggen finns en naturlig matplats och två stora fönster med överljus. Väggarna är vitmålade. Köket är utrustat med induktionshäll från Siemens, integrerad diskmaskin, köksfläkt och kyl/frys från Whirlpool. Samtliga vitvaror är helt nya. Du blir den förste att använda dem!

Rummets oregelbundna form och de höga fönstren med överljus och vy mot himlen gör att detta blir den naturliga platsen att hänga med kompisarna. Här finns gott om plats för en rejäl soffa, soffbord, arbetsplats och läshörna. Väggarna är släta och målade i en ljus vit nyans som fint framhäver takrosetten. Brf Kastell 20 kommer att söka bygglov för balkonger mot innergården, vilket skulle öka boendekvalitén och lägenhetens värde betydligt. Om det byggs balkonger betalar varje medlem för sin egen balkong genom ett kapitaltillskott.

Sovrum
+
Här låg köket innan den omfattande renoveringen påbörjades i somras. Så mycket bättre det blev att kunna stänga om sig och uppgradera lägenheten med ett riktigt sovrum! Även här är väggarna spacklade och nymålade. Plankgolvet är ljusgrått och riktigt välhållet. Betänk att det legat där i nästan 110 år. Längs ena väggen löper fem garderober, så det är inget fel på förvaringsmöjligheterna heller.

Badrum
+
Inte nyrenoverat men fortfarande fräscht. Ett rymligt badrum med gott om duschutrymme bakom skjutdörrar av glas. Badrummet har kaklade väggar i vitt med en bård i samma nyans som den beiga våtrumsmattan. Här finns dessutom en wc-stol, handdukstork, handfat med översittande spegel.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!