Kastellgatan 20 A

Renoverad, personlig och insynsskyddad vindsvåning med hiss hela vägen upp! Inredd som en hotellsvit med en tydlig internationell karaktär, hög takhöjd, genomgående planlösning och genomtänkta färg- och materialval. Renoverat kök med god förvaring och helkaklat badrum med kombinerad TM/TT. Mycket stabil och mysig förening i välhållen fastighet. Tidigare bygglov för terrass. Bredband inkluderat i avgiften!


Kastellgatan 20 A

Bostadsrätt

2 + Kök

2701 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

62kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På våning 6/6 i vacker och välskött stenfastighet med anor från tidigt 1900-tal har vi nöjet att välkomna Dig till en renoverad och charmig vindsvåning om 62 välutnyttjade kvadrat. Ett hem för dig som vill bo mitt i stadens vimmel men samtidigt vill njuta av lugnet bland Linnés takåsar. Den genomgående planlösningen med fönster åt både öster och väster ger en storslagen utsikt över de vackra stenfasaderna nedanför och dess rödskiftande tak. Genom takfönstret letar sig solens strålar in och under de regniga dagarna charmas man istället av ljudet som bildas när regnet smattrar mot glaset. Hela lägenheten är nymålad i stilsäkra kulörer och på golvet ligger ett mörkbetsat mörkbrunt parkettgolv som skapar en fin bas att inreda efter. Köket renoveras 2015 enligt konstens alla regler och erbjuder en matplats för 4 - 6 personer. Den förre ägaren sökte bygglov för att bygga en terrass med utgång från just köket. Ritningar finns så för Dig som vill kunna njuta av morgonsolen på en egen terrass mitt i Linné, så finns goda möjligheter (bygglov måste sökas på nytt). Högre upp än så här kan man inte komma. Hissen går hela vägen från entréplanet upp till detta våningsplan och utanför ytterdörren finns en "egen" lite yta som ger känslan av att vara ensam på våningsplanet. Lägenhetens genomtänkta planlösning inbjuder till trivsamt umgänge och känns större i verkligheten än på pappret tack vare takets oregelbundna form, de charmiga vinklarna och den "rundgående" planlösningen mellan rummen. Då ingen av väggarna är bärande så finns det möjlighet att göra sovrummet mindre och vardagsrummet större. Det är bara fantasin som sätter begränsningar.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn. Nästan på mitten av denna populära gata, där ljuset från Majorsgatan strömmar till, ligger nummer 20. Ett hus uppfört 1906 med tydliga drag från sekelskiftets början.

Hall
+
Efter att ha passerat det välskötta trapphuset med golv av marmor och tagit hissen upp till våning sex känns det som om förväntningarna stigit i takt med varje våningsplan. Och man blir inte besviken när man öppnar dörren till lägenheten. Redan när man öppnat dörren känner man av de nuvarande ägarnas sinne för stil och finess. Hallen är ljus och välkomnande med plats för avhängning till vänster innanför dörren och förvaring bakom garderober med spegelskjutdörrar. Väggarna är ljusmålade och golvet pryds av mörkbetsad ekparkett. Från hallen kan man skymta både vardagsrummet och sovrummet och ljuset flödar in genom fönstren i västerläge. Önskar man så finns det en möjlighet att sätta igen ingången till sovrummet.

Sovrum
+
Med fönster i väst och gott om plats för både dubbelsäng, garderober, byrå eller förslagsvis en arbetshörna, ligger sovrummet. Väggarna är målade i en genomtänkt och egenblandad gråblå nyans och golvet pryds även här mörkbetsad ekparkett. Det höga läget ger en tysthet åt bostaden som gör att man somnar lugnt om natten. Sovrummet har ingång till både hallen och vardagsrummet som avskiljs genom profilerade pardörrar. Goda förvaringsmöjligheter i form av gråa garderober.

Vardagsrum
+
Med fönster mot väster och utsikt över grannens takåsar, skiftande takhöjd, takfönster och generös rymd blir vardagsrummet till en naturlig plats för både umgänge och avkoppling. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel, läshörna och exempelvis en bokhylla. Profilerade pardörrar avskiljer vardagsrummet från sovrummet. Den neutrala färgskalan ger en ljus bas att inreda efter och rummets kvadratiska form gör det lätt att möblera. Grannen på samma våningsplan har valt att sätta in en braskamin och nuvarande ägare har just skickat in bygglovshandlingar om att installera en braskamin även här. Väggarna är målade i grått (S 4500 N) och golvet pryds även här av mörkbetsad ekparkett.

Badrum
+
I direkt anslutning till hallen, bakom en spegeldörr, ligger badrummet som är fräscht och renoverat med tidlösa materialval. Helkaklat i vitt och rymligt nog att erbjuda både duschhörna med vikbara duschväggar av glas, wc-stol, kommod med förvaring och översittande spegel. Badrummet är också utrustat med tvättmaskin.

Kök
+
Köket som kommer från Kvik löper i vinkel och renoverades 2015. Vita släta skåp och luckor ger ett klassiskt och tidlöst intryck. Mycket god förvaring erbjuds i form av underskåp och överskåp och den maskinella utrustningen som kommer från Siemens består av en induktionshäll med översittande fläkt, varmluftsugn, inbyggd diskmaskin samt inbyggd micro i praktisk höjd. En kyl/frys i borstat stål tar hand om maten. Bänkskivan består av tunn svartgrå hårdkomposit, vilket är både tåligt och snyggt. Ovan den sitter ett vitt kakel som lyses upp av dimbara downlights. Längs ena väggen erbjuds en matplats för fyra personer. Väggarna är målade ljusgrått (S 1500 N) och golvet består av massivt plankgolv i behandlad furu. Idag erbjuder ett fönster en härlig utsikt över Landalabergen och grannhusens takåsar. Tidigare ägare sökte bygglov för en terrass med utgång från köket. För den som vill finns möjlighet att ansöka bygglov på nytt. Terrassen skulle utan tvekan bli det extra rum man om sommaren drömmer om och denna vindsvåning skulle bli en av de få vindslägenheter med terrass i Linné!

Övrigt
+
Kabel-tv från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns bland annat via Com Hem (andra leverantörer kan nyttjas via telefonjacket). Föreningen har ett avtal med en fastighetsskötare som sköter den löpande skötseln av fastigheten. Gemensam renoverad tvättstuga finns med ingång från innergården. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum. Tvättid bokas med bokningscylinder och det är oerhört lätt att få tider. Du kan tvätta alla dagar i veckan mellan kl 8.00-20.00. I denna lägenhet finns dock en egen tvättmaskin.

På innergården finns sommartid både utemöbler, planteringar och grillmöjligheter. Här samlas många av grannarna sommartid över ett glas och en middag.
Innergården har även ett soprum med bra källsortering. Cyklar kan placeras antingen i cykelstället ute på innergården eller i cykelrummet som finns i källaren som hör till gatuhuset. Till lägenheten medföljer ett källarförråd om ca 3,5 kvm. Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas därmed inte av tomträttsavgäld.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!