Kastellgatan 19 B

Charmig & ljus sekelskiftesetta med endast 1 509 kr i avgift (bredband ingår). Stora fönster i söder samt bevarade detaljer i form av brädgolv, stuckatur, ca 3 m i takhöjd & takrosett. Renoverat kök & badrum. Belägen på vån 3 av 5 mot föreningens lummiga innergård. Stabil BRF, 33 år gammal. Perfekt första boende!


Kastellgatan 19 B

Bostadsrätt

1 + kök

1509 kr/mån

3 av 5 (ej hiss)

34kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

Det är något speciellt med jugendhuset på Kastellgatan 19. Liksom merparten av husen på denna gata har denna byggnad anor från det förra seklets början. Dock är denna byggnad ovanligt vackert bevarad. Varsamt renoverad med största kunskap och respekt. Fast förankrad i 1900-talets självklara elegans blir detta hem till en fristad för dig som söker det lilla extra. Renoverade 34 kvm om ett rum och kök med endast 1509 kr i månadsavgift som inkluderar bredband och IP-telefoni! Perfekt för dig som studerar eller för dig som helt enkelt strävar efter en låg boendekostnad. Lägenheten, belägen på tredje våningen i föreningens gårdshus, präglas av sin tid och erbjuder tre höga och breda fönster i rakt söderläge och en atmosfär man bara måste älska. Renoverat kök med plats för matbord, renoverat smakfullt badrum, vitmålade brädgolv och tilltagen takhöjd om dryga tre meter. Den innerliga stämning som genomsyrar både området i stort och detta hem i synnerhet, lyser igenom också på gården. Med sina kullerstenar och den prunkande växtligheten är en stillsam oas där många sommardagar - och kvällar - kommer att avnjutas i sällskap med ett glas svalkande rosé eller fladdrande värmeljus. I trapphuset finns en balkong som delas med grannen. Med det bästa av Linné runt knuten och stadens puls i väggarna, lägger kombinationen av smakfullt sekelskifte och en oerhört genomtänkt planlösning grunden till en hemtrevlig atmosfär.

Torgytan kring Sveaplan fick en helt ny utformning, med ett stensatt "golv", sittmöbler och spännande belysningsarmaturer. Här har flera film- och reklaminspelningar ägt rum med Kastellgatan som fond. En gång om året spärras Övre Husargatan av för Göteborgsvarvet, världens största halvmara. Från lägenhetens balkong har man bästa utsiktsplats över loppet och dess kringarrangemang. På helgen kan man gå ner till Egg & Milk, Franska bageriet eller surdegsbagaren Alvar & Ivar och hämta upp frukost för att sedan avnjuta den i solen på den gemensamma balkongen eller i det ljusa köket. Ett kvarter västerut ligger Linnégatan med alla uteserveringar och några kvarter bort njuter många göteborgare av härliga Slottsskogen och vackra naturreservatet Änggårdsbergen med promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska trädgården som anses vara en av de ledande i världen

Vi bjuder alltså in till ett hem mitt i - eller snarare högt ovanför - händelsernas centrum. På våning tre i en ambitiös bostadsrättsförening som fyller 33 år i år. Styrelsen jobbar aktivt för att medlemmarna skall trivas och att den goda ekonomin skall fortsätta borga för ett tryggt boende på lång sikt.

Hall
+
Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port av smide. På populära gatan, en bit bort, trängs soldyrkande brunchgäster som njuter av Egg & Milks amerikanska utbud eller strosar bort till surdegsbageriet Alvar & Ivar för att inhandla frukostens bröd. Det är fart och fläkt och den kontinentala känslan är påtaglig. Väl inne på innergården slås man av lugnet och hur oerhört gemytlig känslan är. Grönskande träd, planteringar, utemöbler och grill ger tillsammans med den vitputsade fasaden, de gröna fönsterbågarna och kullerstensläggningen en känsla av att befinna sig i Frankrike. Få är de innergården i Linné med denna charm och grönska. På väg upp för trappan kan man beskåda väggmålningarna av Tony Roos som visar hur kvarteret såg ut för mer än 100 år sedan och man passerar också den gemensamma balkongen som delas med grannen på samma våningsplan. Lägenhetens hall välkomnar med avhängningsmöjligheter till höger innanför dörren och erbjuder även plats för ett sideboard och en spegel. Väggarna är målade i en grå nyans som fint matchar det vitmålade brädgolvet som löper vidare in i samtliga rum.

Badrum
+
Det var först 1924 man fick in badrum i lägenheterna. Dessförinnan var man tvungen att nyttja utedasset på gården. I denna lägenhet placerades badrummet i mitten av lägenheten. Idag är detta svårt att förstå för idag har den blivande ägaren till detta hem möjligheten att njuta av ett helrenoverat badrum i tidlösa material. Badrummet renoverades 2008 och har kaklade väggar i grått med matchande grafitgrå klinker, ett runt handfat från Hafa med undersittande vit kommod och ett spegelskåp med översittande belysning. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som ger ett behagligt ljus. Till vänster i en liten nisch finns en duschhörna som avskiljs via en frostad glasvägg och intill den en wc-stol.

Kök
+
Hallen leder vidare in till köket som även det renoverades 2008 i tidlösa materialval. Högblanka vita luckor erbjuder gott om förvaring och det platsbyggda matbordet som kombinerar förvaring på ett smart sätt visar att inget är lämnat åt slumpen. Köket kommer från Ikea och har en mörkgrå bänkskiva av laminat och ett gråmålat stänkskydd ovanför med downlights. Den maskinella utrustningen består av en inbyggd kyl/frys, spishäll och ugn i borstat stål, översittande fläktkåpa och inbyggd diskmaskin. När man sitter vid matbordet och blickar ut genom det breda och höga köksfönstret som vetter åt den gröna tysta gården inser man hur ovanligt det är att ettor är utrustade med separata kök där man kan äta och laga mat. Det ger känslan av att lägenheten är större än sina 34 kvm. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds även här av brädgolv från 1900-talets början som vitmålats.

Allrum
+
Allrummets rymd och regelbundna form ger flera möjligheter till möblering. Här finns plats för både soffa, säng och tv-möbel/sideboard. De höga fönstren med överljus gör inte bara rummet ljust, de ger också en genuin känsla om att tidsandan lever och att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap. Väggarnas gråmålade ton harmonierar snyggt med det vitmålade brädgolvet och de bevarade detaljerna i form av stuckatur, takrosett och de massiva fönsterbräderna av marmor. Två inbyggda garderober som målats in i samma ton som väggarna, erbjuder förvaringsmöjligheter. Läget mot den tysta innergården ger ett lugn åt bostaden som trots sitt centrala läge har känslan av en liten skyddad oas.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!