Kastellgatan 16 B

Sekelskiftestrea i ett av Linnés vackraste hus. Smidesbalkong i sydväst med många soltimmar. Ljusa rum i fil, över tre meter till tak, genomgående stavparkett i fiskbensläggning och smakfullt renoverat kök. Fin platsbyggd förvaring och badrum med tvättmaskin. Bra brf med egna p-platser. Ej hiss.


Kastellgatan 16 B

Bostadsrätt

3 + kök

3988 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

88kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med huset på Kastellgatan 16. Liksom merparten av husen längs med denna gata har nummer 16 anor från förra seklets början. Epokens välkända attribut har förstås en självklar plats, ovanligt vackert bevarade dessutom. Samtliga renoveringar har utförts med största kunskap och respekt. Som om inte detta vore nog, det är även ett av de få husen som alltid gnistrar i gult av solens glans och som kan skryta med ett förstklassigt läge på gatans mitt. När man står på Linnégatan och blickar upp mot Kastellgatan nummer 16, så kan man inte undgå att avundas de som bor där. I detta flotta hus har nu Alvhem nöjet att erbjuda en oerhört ljus och fint renoverad trea om 88 kvadrat med stor västerbalkong, smakfullt kök och fint platsbyggd förvaring. Höga fönster åt två väderstreck gör att solen ständigt är närvarande. Genomgående dryga tre meter till tak, fina listverk, valnötsoljad massiv fiskbensparkett och stavparkett, stuckaturer och spröjsade fönster är i finaste skick. Ett hem att förälska sig i, beläget i en förening vars ekonomi är stabil och god. Dessutom har man 9 egna p-platser för de boende i huset, vilket är helt unikt för Linné. Man har också en balkonggrupp i huset som driver byggnation av balkonger mot innergården.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Sedan en tid tillbaka finns i huset en uppskattad restaurang - Mexikanska Monarkin och längre upp på gatan finns Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel samt 50-talsinspirerade Egg & Milk. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Magasinsgatan med dess härliga stämning, eller genom Vasa och vidare bort mot Avenyn.

Till lägenheten medföljer två förråd, ett beläget på vinden och ett beläget i källaren.

Hall
+
Efter att du passerat det tidstypiska trapphuset välkomnar en hall med skön rymd och god förvaring i form av smakfullt platsbyggda garderober och avhängningsmöjligheter direkt till höger. Den tilltagna takhöjden ger en underbar rymd och de släta målade väggarna i grått bryter fint den massiva ekparketten som valnötsoljats. Från hallen nås samtliga rum i lägenheten. Går man vidare in i hallen passerar man en yta som med fördel kan möbleras med en byrå eller en sittbänk. Dagsljuset letar sig in från både öster och väster och gör att första intrycket känns mycket positivt.

Kök
+
Det smakfulla och luftiga köket ligger med stort fönster åt innergården i öster. Stram vit köksinredning med skåp i dubbla rader hela vägen upp till tak har nu under 2017 uppdaterats med nya vitvaror från Bosch, bänkskiva av Carraramarmor samt nytt kakel som stänkskydd. En ny förvaringsdel har även byggts på motsatta väggen i köket och erbjuder bra extra förvaring och arbetsyta. Nuvarande ägare har även låtit lägga in massiv fiskbensparkett som liksom i övriga lägenheten har slipats och oljats till en mörkare ton. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn med ovansittande induktionshäll och diskret inbyggd fläkt samt inbyggd mikrovågsugn i bekväm höjd. Samtliga maskiner i rostfritt utförande. Köket rymmer en matplats för 4 personer.

Vardagsrum med utgång till balkong
Ett härligt sällskapsrum med vacker ekparkett i fiskbensläggning och ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare utgången till balkongen och ett väl tilltaget fönster med rundad båge och spröjsat överljus. Fönsterbräde av marmor ger en genuin karaktär och utgången till den tilltagna balkongen suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute. Balkongen blir som ett extra rum om sommarhalvåret och det fria läget med sol stora delar av dagen och en bit in på kvällen gör att man sommartid sällan vill lämna denna plats. Rummet är stort, takhöjden rejäl och känslan pampig. Här finns gott om plats för soffgrupp, fåtöljer och tv-möbel. Vita höga pardörrar delar av mot det andra rummet i fil.

Matsal/Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger ytterligare ett stort rum, idag disponerat som matsal. Självklart fungerar det även ypperligt som ett sovrum. Ett stort vackert fönster med rundad båge gör att solen letar sig in och lyser upp det vackra parkettgolvet av oljad ek - även här i fiskbensläggning som fått en mörkbrun ton. De ljusa väggarna får en fin inramning av höga fotlister och stram stuckatur och takhöjden om ca tre meter ger en oerhört luftig känsla.

Badrum
+
Fräscht och tidlöst renoverat badrum från 2006, praktiskt beläget i änden av hallen mellan de två möjliga sovrummen. Handfat med översittande spegel, wc-stol, badrumsskåp med spegeldörrar samt en tvättmaskin. Praktiska vikbara duschväggar maximerar ytan och ger god plats åt duschhörnan. Infällda spotlights med dimmer ger en trivsam belysning. Väggarna är helkaklade i matt vit mosaik och golvet pryds av ljusgrå klinker.

Sovrum
+
Lugnt beläget mot föreningens innergård ligger lägenhetens andra sovrum som gott och väl rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ett skrivbord eller byrå. Det höga fönstret med marmorskiva ger morgonsolen spelrum och längs ena väggen finns rymliga platsbyggda garderober för klädförvaring. Golvet pryds av samma vackra fiskbensparkett som i övriga rum och i taket sitter en stilren stuckatur.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!