Kastellgatan 16 B

Sekelskiftestrea i ett av Linnés vackraste hus. Smidesbalkong i sydväst med sol från förmiddag till sen kväll. Ljusa rum i fil & genomgående stavparkett i fiskbensläggnin & renoverat kök med vinkyl. Platsbyggd förvaring, badrum med tvättmaskin. Fung. kakelugn. Brf med egna p-platser. Ej hiss.


Kastellgatan 16 B

Bostadsrätt

3 + kök

4183 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

89kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med huset på Kastellgatan 16. Liksom merparten av husen längs med denna gata har nummer 16 anor från förra seklets början. Epokens välkända attribut har förstås en självklar plats, ovanligt vackert bevarade dessutom. Samtliga renoveringar har utförts med största kunskap och respekt. Som om inte detta vore nog, det är även ett av de få husen som alltid gnistrar i gult av solens glans och som kan skryta med ett förstklassigt läge på gatans mitt. När man står på Linnégatan och blickar upp mot Kastellgatan nummer 16, så kan man inte undgå att avundas de som bor där. I detta flotta hus har nu Alvhem nöjet att erbjuda en oerhört ljus och renoverad trea om 89 kvadrat med stor västerbalkong, fungerande kakelugn och läckert kök med vinkyl. Höga fönster åt två väderstreck gör att solen ständigt är närvarande. Lister, oljad fiskbensparkett, stuckaturer och spröjsade fönster är i finaste skick, platsbyggd förvaring i massivt trä med lyxig inredning och omdragen el med tidstypiska strömbrytare från Eljo Renova. Ett hem att förälska sig i, beläget i en förening vars ekonomi är stabil och god. Dessutom har man 9 egna p-platser för de boende i huset, vilket är helt unikt för Linné. Man har också en balkonggrupp i huset som driver byggnation av balkonger mot innergården.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Sedan en tid tillbaka finns i huset en uppskattad restaurang - Mexikanska Monarkin och längre upp på gatan finns Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel samt 50-talsinspirerade Egg & Milk. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Magasinsgatan med dess härliga stämning, Fiskekyrkan. Levantine och Bord 27 för att bara nämna några alternativ.

Hall
+
Efter att du passerat det tidstypiska trapphuset välkomnar en hall med skön rymd och mycket god förvaring i form av platsbyggda garderober från Marbodal med profilerade dörrar (Lindö) till höger som går hela vägen från golv till tak, Till vänster finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Den tilltagna takhöjden ger rymd och de släta målade väggarna i grått framhäver snyggt den massiva ekparketten i klassisk fiskbensläggning. Från hallen nås samtliga rum i lägenheten. Dagsljuset letar sig in från både öster och väster och gör att första intrycket blir mycket positivt.

Kök
+
Köket genomgick en helrenovering 2011 med påkostade materialval och genomtänkta lösningar. I samband med renoveringen valde man att öppna upp själva köksingången för att på så sätt skapa mer rymd och en inbjudande öppenhet som binder ihop köket med de sociala delarna som vetter åt Kastellgatan. Skåpluckor är vita, högblanka utan beslag för att inte förstärka det stilrena uttrycket. Fasade kanter gör det ändå lätt att öppna och stänga. Ovanför löper en tunn och slitstark kompaktlaminatskiva i stenliknande utförande med ovansittande vita kakelplattor en mönstrad tapet i diskreta färger som täcks av en glasskiva. Allt snyggt upplyst av downlights och uplights med touchdimmer. Den maskinella utrustningen består av inbyggd kyl/frys, inbyggd diskmaskin och micro samt induktionshäll med översittande snygg fläktkåpa av glas. På motsatt sida finns en inbyggd varmluftsugn i bekväm brösthöjd samt en lyxig vinkyl med plats för många flaskor. Samtliga maskiner kommer från Siemens. Ytskikten målades om 2016 i en vit nyans och på golvet ligger stora grafitgråa klinkerplattor. Ett högt fönster med överljus vetter ut mot föreningens innergård i öster och intill finns en matplats för fyra personer.

Vardagsrum
+
Ett härligt sekelskiftesrum med vacker originalparkett i fiskbensläggning och fantastiskt ljus tack vare utgången till balkongen och ett väl tilltaget fönster med rundad båge. Fönsterbräden av marmor och djupa dörrnischer med väggspeglar ger en genuin karaktär och utgången till balkongen suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute. Grå väggar ger liv åt de i övrigt ljusa väggarna och får en fin inramning av fotlister och stram stuckatur. Balkongen blir som ett extra rum och det höga läget med sol från förmiddag till sen kväll gör att man sommartid sällan vill lämna denna plats. Medan stolarna fyllas på Linnégatans alla uteserveringar sitter man gärna kvar på sin egen balkong. Här har man det minst lika bra. Den vackra kakelugnen i hörnet fungerar utmärkt och ger en härlig stämning åt rummet.

Matsal/Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger det rum som i dag används som matsal. Detta rum kan för den större familjen också användas som sovrum. Ett stort vackert fönster i gammal stil med rundad båge gör att solen ständigt letar sig in och lyser upp det slipade och mattlackade parkettgolvet i vacker fiskbensläggning. I samband med renoveringen för några år sedan knackades teglet fram på två av väggarna. Detta ger ett mycket trivsamt intryck åt den i övrigt väldigt stilrena och ljusa inredningen. De övriga väggarna samt tak målades om 2016. En del av grannarna har satt in tidstypiska pardörrar. För den som vill kan detta också göras här.

Badrum
+
Det totalrenoverade badrummet erbjuder alla bekvämligheter man kan tänka sig. Wc-stol, handdukstork, kommod i valnöt och översittande spegelskåp med infälld belysning. Blandarna kommer från Tapwell och byttes ut 2017. I vänstra hörnet har badrummet byggs ut för att få plats med en tvättmaskin med integrerad torktumlare. Bakom en lucka av valnöt finns ett integrerat skåp som lämnar plats åt diverse badrumsartiklar. Praktiska duschväggar som är vikbara maximerar ytan och infällda spotlights med dimmer ger en trivsam belysning. Väggarna är helkaklade med vitt och mörkbrunt liggande kakel och golvet pryds av ljus klinker med underliggande golvvärme.

Sovrum
+
Lugnt beläget mot föreningens innergård ligger lägenhetens andra sovrum som gott och väl rymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. I ett av hörnen kan med fördel en fåtölj placeras eller varför inte en mindre arbetshörna? Det höga fönstret med massivt bräde av marmor ger morgonsolen spelrum och längs ena väggen finns platsbyggda garderober från Marbodal med vita massiva dörrar (Lindö) och genomtänkt inredning från Elfa för bästa klädförvaring. Golvet pryds av samma vackra fiskbensparkett som i övriga rum och i taket sitter en stilren stuckatur. Väggarna är målade i en grå nyans.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!