Kastellgatan 15 A

Drömlik sekelskiftestvåa med hiss och två balkonger - en i öst och en i väst. Luftiga ljusa rum med vitsåpade brädgolv, rejäl takhöjd, stuckaturer, takrosetter & höga fönster. Renoverat kök med gott om skåp och matplats. Trevlig förening med goda hyresintäkter och välskött fastighet. Bredband ingår i avgiften.


Kastellgatan 15 A

Bostadsrätt

2 + kök

3123 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

62kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
I välrenoverad sekelskiftesfastighet med hiss, ligger detta ovanligt smakfulla hem om 62 luftiga och ljusa kvadrat. Alvhem har nöjet att erbjuda ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som ovanligt att kunna skryta med två soliga smidesbalkonger - en mot Kastellgatan och en mot den grönskande innergården. Nysåpade originalbrädgolv, underbara fönster, takrosetter, pardörrar, stuckaturer och gamla listverk - allt är i fint skick. Takhöjden är slående med nymålade väggar i en sober nyans, sovrummet stort nog att inrymma både förvaring och arbetsplats och köket är renoverat enligt konstens alla regler. Den genomgående planlösningen med höga fönster åt två väderstreck gör att lägenheten upplevs oerhört ljus. Morgonkaffet på balkongen i öst, middagen på balkongen i väst och däremellan ett fantastiskt hem att förälska sig i.Föreningen har en mycket stabil ekonomi och ett välskött hus där bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Kastellgatan är för många göteborgare en favoritgata. Gatan löper några få kvarter från Skansbergets fot och jämsides med Linnégatan. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i det absoluta närområdet full av intressanta stopp. Eller varför inte ta en promenad till Änggårdsbergen, Haga, ta en kaffe på någon av de alla uteserveringar som just öppnat.

Närmaste spårvagnshållplats heter Olivedalsgatan och ligger bara några steg bort. Till läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet cyklar du lika snabbt som du räknar till 200. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera gröna parker att tillgå, bland annat Slottsskogen och Vasaparken. Hungriga och kaffesugna behöver aldrig vika av från de allra närmaste kvarteren. Franskt, indiskt, svenskt (!), italienskt, japanskt - det är bara att välja! Känner du för något riktigt göteborgskt, typ en Halv special, ta den på gatuköket vid Hagabion. Bättre middagar intas bäst på Hello Monkey eller nyöppnade Bistro Odette, granne med oss på Alvhem. Några portar bort erbjuder surdegsbageriet Alvar och Ivar nybakat surdegsbröd och bakverk.

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens entré kan man skymta innergården som om sommaren är grön och lummig med grill och utemöbler. Trapphuset som leder upp till lägenhetens entré är målade i tidstypiska färger som harmonierar med det massiva stengolvet. Huset är utrustat med hiss och intill den finns ett barnvagnsrum för småbarnsfamiljen. Lägenheten är belägen på våning två över entréplanet och hissen går hela vägen till dörren Väl inne i hallen möts man av ljus från två håll och takhöjden ger tillsammans med de sobert vitmålade och spacklade väggarna, den grafitgråa ytterdörren och den behagliga belysningen i form av infällda spotlights med dimmer, ett mycket positivt intryck. Hallen är belägen i mitten av detta hem och blir lite av lägenhetens nav. Avhängningsmöjligheter finns till vänster i form av en nisch. Golvet pryds av vitsåpade originalbrädgolv.

Badrum
+
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som är renoverat av tidigare ägare med kakel och klinker i tidlösa färger. Golvet pryds av grå klinker med underliggande golvvärme och väggarna är kaklade med vitt kakel. En nisch har kaklats med en annan typ av mindre kakel för att skapa en snygg kontrast och används idag som en praktisk yta för förvaring. Förutom wc-stol är badrummet utrustat med ett runt handfat som vilar på en stenskiva, en svart kommod med översittande spegel och dusch med vikbara glasväggar. I taket sitter infällda spotlights med dimmer.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är fantastisk ljust och fyllt av rymd tack vare det generösa ljusinsläppet från det höga fönstret, utgången till balkongen och takhöjden. Dess kvadratiska form gör det lätt att möblera. Här ryms både soffgrupp, soffbord, fåtölj och bokhylla. Det vitsåpade brädgolvet harmonierar fint med de målade väggarna i en bruten nyans (Jotun Tidlös) som framhäver de höga fotlisterna, den bevarade stuckaturen och takrosetten. Från detta rum nås en av lägenhetens två balkonger. Ostligt läge med tidstypiskt smidesräcke och utsikt mot Skansen Kronan och grannens takåsar. Om sommaren står dörrarna för det mesta öppna och gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut. Profilerade pardörrar avskiljer sovrummet som ligger i fil med detta rum. Från vardagsrummet ser man in till köket där den andra balkongen finns. Den genomgående planlösningen gör att både morgon och kvällssolen är närvarande.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som även det är rymligt och ljust. Ett treluftsfönster med djupa vitmålade fönsterbrädor (under finns originalfönsterbrädan i marmor kvar om man vill ta fram) och överljus släpper in förmiddagssolen och framhäver naturligt de sobert målade väggarna, den välbevarade stuckaturen och takrosetten. Väggarna målades om 2018 samtidigt som vardagsrummet i samma nyans. Sovrummet är extra rymligt och erbjuder gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, fåtölj, byrå eller en gedigen arbetshörna. Längs ena väggen erbjuds förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober som döljs av ett linnetyg. Bakom döljer sig en smart och genomtänkt garderobslösning. Bevarade spegeldörrar i par ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1912. Golvet pryds av vitsåpat brädgolv precis som i vardagsrummet.

Kök
+
Köket renoverades 2014 och består av vita släta luckor i form av över- och underskåp (Ikea). Man har optimerat både förvaringen och arbetsytan genom att bygga köket i vinkel. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med översittande diskret fläkt i rostfritt, en varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys (även den integrerad). Ovan bänkskivan av oljad ek som lyses upp av downlights, sitter en klinker av sandfärgad natursten. Ett högskåp erbjuder plats för städsakerna, Från köket öppnar glasade dörrar i par upp till en drömlik nybyggd västerbalkong. Gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut och balkongen blir utan tvekan en förlängning av köket. Med sitt fria och lugna sydvästläge är detta ett extrarum där både frukost, middag och kvällsmat intas. Bara att kunna öppna upp och sätta sig med en bra bok är en vardagslyx som är svår att finna i en storstad. Medlemmarna bekostade sina balkonger själva då de byggdes 2017 och få i Linné kan skryta med två stycken. Intill utgången till balkongen finns plats för ett middagsbord där 4-6 personer ryms.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!