Kastellgatan 12 B

Totalrenoverade 50 kvadrat med platsbyggt loft som ger känslan av en 1,5:a. Fönster åt två håll, grönskan utanför och egen ingång. Läckert kök med köksö och renoverat stilrent badrum. Brädgolv, stuckatur, takrosett, 3 m i takhöjd och fina snickerier. Tvättmaskin och klädkammare. Mycket stabil förening med hyresintäkter.


Kastellgatan 12 B

Bostadsrätt

1.5 + kök

2403 kr/mån

1 av 5 (ej hiss)

50kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Unik och totalrenoverad sekelskifteslägenhet med specialbyggt loft som ger känslan av en betydligt större lägenhet. Öppenheten och det faktum att detta en gång i tiden var föreningens vaktmästarbostad, känns i varenda millimeter. Udda och charmiga lösningar ger tillsammans med en genomgående planlösning med fönster åt två håll, ett hem som bör tilltala dig som söker det lilla extra. Utanför fönstren bereder sig grönskan på Skansberget ut som ett täcke och den enkelriktade Kastellgatans trafik är i princip obefintlig. Som om detta inte vore nog har denna lägenhet ett smakfullt kök med köksö och framtagen tegelvägg, tvättmaskin, en rymlig klädkammare och ett nyrenoverat badrum. Gamla sekelskiftesdetaljer har smakfullt blandats med nutidens krav på estetik. Alvhem bjuder nu in till ett hem som är som gjort för både en och två personer. Föreningen är stabil och välskött med hyresintäkter om ca 30 %. Många har bott länge i huset som utgör hörnet Kastellgatan/Risåsgatan. Föreningen planer på att sälja råvinden för att på så sätt förbättra ekonomin ytterligare.

Kastellgatan är för många göteborgare en favoritgata. Gatan löper några få kvarter från Skansbergets fot och jämsides med Linnégatan. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i det absoluta närområdet full av intressanta stopp. Eller varför inte ta en promenad till Änggårdsbergen, Haga, ta en kaffe på någon av de alla uteserveringar som just öppnat.

Närmaste spårvagnshållplats heter Olivedalsgatan och ligger bara några steg bort. Till läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet cyklar du lika snabbt som du räknar till 200. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera gröna parker att tillgå, bland annat Slottsskogen och Vasaparken. Hungriga och kaffesugna behöver aldrig vika av från de allra närmaste kvarteren. Franskt, indiskt, svenskt (!), italienskt, japanskt - det är bara att välja! Känner du för något riktigt göteborgskt, typ en Halv special, ta den på gatuköket vid Hagabion. Bättre middagar intas bäst på Hello Monkey eller nyöppnade Bistro Odette, granne med oss på Alvhem. Några portar bort erbjuder surdegsbageriet Alvar och Ivar nybakat surdegsbröd och bakverk.

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens massiva ekport som öppnas automatiskt får man direkt känslan av att detta är en välskött förening. Portgången är sopad och längre in kan man skymta den soliga innergården. I mitten av portgången ligger en "egen" lägenhet som har en separat igång. Denna lägenhet var en gång i tiden vaktmästarens bostad och är därför ganska unik på sitt vis. Detta märks direkt när man öppnat dörren och skymtat den vitmålade trappan som leder upp till lägenhetens hall. Rymden, ljuset och öppenheten är slående och det känns att man har lagt ner stor möda på att få det i det skick det är idag. Till vänster om den svartmålade entrédörren finns avhängningsmöjligheter samt en liten avsats att ställa skor eller väskor på. Vill man skapa mer avhängningsmöjligheter kan man självklart dela av högra sidan som vetter mot köket. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som snyggt lyser upp det gråmålade brädgolvet. Väggarna är målade i en vit nyans. Som en kontrast till detta har teglet på en av väggarna knackats fram. Detta ger en fin övergång till köket.

Kök
+
Köket är tidlöst renoverat och genomtänkt. Tittar man på dess storlek, arbetsytor och förvaring så skulle det lika väl kunna höra hemma i en större lägenhet. Arbetsbänkarna med över- och underskåp löper längs båda sidor och två höga fönster släpper in rikligt med ljus. Fönsterbrädorna är som gjorda för kryddväxter och den som gillar att laga mat kommer verkligen att trivs här. Det vita handtagslösa köket kommer från Ikea och totalrenoverades 2010. Skulle man vilja ha andra luckor finns det en mängd företag idag som tillverkar luckor för just Ikeastommar till vettiga priser. Bänkskivorna består av betsade ekskivor som hårdvaxoljats och väggarna är målade i en grå nyans som effektfullt ramar in de vita luckorna. Den maskinella utrustningen består av spishäll med undersittande varmluftsugn i borstat stål, översittande fläkt, även den i rost samt diskho och inbyggd kyl/frys. Bakom diskhon sitter ett stänkskydd av glas i stället för traditionellt kakel. Istället för matbord har de nuvarande ägarna valt att låta bygga en köksö med kombinerad förvaring i form av underskåp och matplats. Utseendet är lika som resten av köket. Vita släta luckor med fasade kanter och en massiv bänkskiva av valnöt. Vill man ta bort denna lösning och istället ha ett traditionellt matbord är det inga problem då brädgolvet även ligger under köksön (ej målat under dock). Köket har också utrustats med en tvättmaskin vilket gör att man inte behöver anpassa sig till några gemensamma tvättider.

Badrum
+
I anslutning till hallen och köket ligger det klassiska badrummet som totalrenoverades under 2011. Lagom stort och smart planerat med vägghängd wc-stol, handdukshängare, påkostad takdusch med separat handmunstycke och vikbar glasvägg. Intill duschen finns en vit rektangulär kommod i högblank vit, handfat av porslin och en översättande spegel med infälld belysning. Både väggar och golv är klädda med samma klinkerplattor. Stora mörkgråa plattor som ger intrycket av sten. I golvet finns underliggande värmeslingor vilket gör det extra skönt att gå på vintertid och i taket sitter infällda dimbara spotlights som ger ett behagligt ljus.

Klädkammare
+
Klädkammare är något som verkligen uppskattas oavsett hur man bor. Att det finns en rymlig sådan i ett hus som är över 100 år gammalt är extra uppskattat. Klädkammaren i detta hem känns verkligen som ett litet rum med genomtänkt förvaringssystem i form av stänger och lådor. En snygg tapet och belysning visar att inget är lämnat åt slumpen. Här ryms allt från kläder, skor, väskor, stege, dammsugare och golfklubborna.

Vardagsrum
+
Rymd och ljus är ledorden för detta rum. Kanske var det ljus rymden som gjorde det möjligt att bygga ett sovloft "ovanpå" vardagsrummet? Resultatet är i onekligen mycket lyckat med en vitmålad stram trappa som leder upp till ett två meter brett sovloft med plats för dubbelsäng. Detta ger nästan känslan av ett extra rum. Det är både mysigt och praktiskt att få bort sängen från vardagsrummet . Under loftet har man fällt in spotlights med dimmer men el finns också draget så att man kan ha sänglampor och en tv uppe på loftet. I vardagsrummet finns numera plats för både en rejäl soffa, soffbord, bokhylla, läshörna och sideboard. Två höga fönster i västerläge mot Skansberget och grönskan gör att eftermiddagssolen alltid letar sig in. Avsaknaden av andra bostadshus mittemot är unikt för att vara innerstaden. Detta är den enda plats längs hela Kastellgatan om husen upphör och det bara finns grönska mittemot. Det är mäktigt att följa Skansbergets skiftande färger beroende på årstid. Längst upp stoltserar landmärket Skansen Kronan. Trots att lägenheten ligger på våning ett så är bottenvåningen så hög att första planet lika väl skulle kunna vara våning två. Vardagsrummet erbjuder en takhöjd om 3,10 m och det vitmålade taket ramas fint in av bevarad stuckatur med takrosett. Väggarna är målade i en ljus grå nyans och golvet pryds av lackat originalbrädgolv.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!