Kastellgatan 10

Äntligen en trea till salu i populära brf Kastellet! Hela 94 kvadrat, rum i fil, pardörrar, stuckatur och nyrenoverat badrum. Ljust och lugnt läge vid Skansberget mitt i Linnéstaden. Välskött förening med bra lokalintäkter.


Kastellgatan 10

Bostadsrätt

3 + kök

4342 kr/mån

1 av 5 (ej hiss)

94kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Vad är viktigast i ditt val av lägenhet? Är det ljuset? Ett centralt läge? Kanske ett nyrenoverat badrum? Eller är föreningens ekonomi det som väger tyngst? I så fall kan du sluta leta. Välkommen till Linnéstaden och en smakfull trea på 94 kvadratmeter. Fint renoverat? Definitivt! Ligger på bra adress? Check i den rutan. Bra brf med koll på finanser och fastighet? Tveklöst.

Trerummaren på Kastellgatan 10 är en ovanligt mysig lägenhet med allt det där som du letar efter: högt till tak, bra renoverat badrum och två klockrena sovrum. Den som flyttar in i föreningens vackra sekelskifteshus kan bland annat se fram emot detta:

* En trea på 94 väl utnyttjade kvadrat och en oöverträffat go känsla.
* En välhållen lägenhet med många detaljer som hör det förra sekelskiftet till.
* Nyrenoverat badrum i tidlösa färger och material.
* Medlemskap i brf med sund ekonomi och stort engagemang.

På första våningen (men fritt från insyn) i vacker fastighet och med grönskan utanför fönstren, ligger denna ovanligt luftiga trea om ca 94 kvm. Med hela fem höga fönster i väster, och inget bostadshus mittemot, blir detta hem riktigt ljust. Dryga tre meter i takhöjd, bevarad stuckatur och en enorm klädkammare är andra goda kvalitéer. Stämningen är tidlös, lantlig och sparsmakad på samma gång. Det stora köket med plats för många middagsgäster och det nyrenoverade badrummet lämnar inget övrigt att önska.

Bonusinfo: Under husets 113-åriga historia är det ytterst få familjer som bott i denna lägenhet, och nuvarande ägare flyttade in här redan 1983.

Huset på populära Kastellgatan stod färdigt 1905. På den tiden fanns bara betesmark i omgivningarna. Även om det i dag är en del av storstaden Göteborg, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man befinner sig i rikets andra stad. Den sparsamma trafiken på den enkelriktade gatan gör att man kan öppna fönstren utan att det stör. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga och Vasastaden. Bara några kvarter bort erbjuder Slottsskogen och Änggårdsbergen rekreation i fin natur.

Vi sammanfattar: ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i fint skick, så har du här chansen att bli medlem i en brf med sund ekonomi. Brf Kastellet har tagit mycket väl hand om sin fastighet och avgifterna planeras att ligga still det närmaste året.

Hall
+
Det sägs att ett första intryck är bestående. I detta fall kan det inte bli bättre. Här finns plats för avhängning både till vänster innanför dörren men också i smutten som tidigare var en öppning mellan hall och sovrum. Väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum
+
Det första som slår en när man kommer in i vardagsrummet är ljuset, rymden och grönskan utanför fönstren. Det västliga läget ger en fin vy över Skansberget och upp mot Skansen Kronan. Få är de fastigheter i Linné som kan skryta med att inte ha ett bostadshus mittemot sig. Vardagsrummet som ligger i fil med sovrummet är rymligt och har gott om plats för en soffgrupp, tv-möbel, fåtölj och bokhylla. Väggarna är ljusa och ramas in fint stuckatur och höga fotlister. Golvet i de tre rummen mot gatan och i hallen består av slipningsbar ekparkett, inlagd så sent som 2015 och 2017.

Sovrum/Matsal
+
I fil med vardagsrummet ligger ett av lägenhetens sovrum. I dag används det som föräldrasovrum med plats för både dubbelsäng, nattduksbord, arbetsplats och förvaring längs ena långväggen. Två höga fönster med utsikt mot Skansberget. Väggarna är vita och den som höjer blicken hittar en fin rosett i taket. Två profilerade spegeldörrar skiljer sovrummet från vardagsrummet. När huset byggdes fanns en öppning mellan detta rum och hallen, något som enkelt kan återställas. Se den alternativa planskissen.

Sovrum 2
+
Ett sovrum av bra format och stort nog för dubbelsäng för den som önskar. Ett högt fönster i väst gör att även detta rum får kvällssol. Väggarna är vita och takrosetten är på plats. För den som vill skapa tre rum i fil borde det vara möjligt att sätta in pardörrar mellan detta och mellersta rummet. Se alternativ planskiss.

Kök
+
Lägenhetens kök är stort och mysigt på samma gång. Inredningen är av lite äldre snitt, men fortfarande i bra skick. Planlösningen ger plats för ett stort matbord och fönsternischen mot innergården är djup nog att sitta i. Vita väggar även här och på golvet ligger en plastmatta. Varmluftsugn och diskbänk i klassiskt rostfritt. Köket är vänt mot söder, vilket ger bra ljus.

Badrum
+
Badrummet är smakfullt renoverat enligt konstens alla regler och med material som kommer att kännas fräscha för lång tid framöver. Inget slit och släng utan tanken har varit att skapa ett badrum som känns lika rätt nu som i framtiden. Golvet består av grå klinker och väggarna är kaklade i rektangulärt vitt. Vägghängd toalett och två förvaringsskåp gör badrummet komplett. Ovanför handfatet sitter en stor, rund spegel och duschen har både taksil och handdusch. Golvvärme finns också.

Övrigt
+
Fastigheten bebyggdes 1905 och består av tre hus i fem våningar. På vinden finns ett förråd om ca 10 kvm som medföljer lägenheten. I källaren finns föreningens gemensamma tvättstuga med flertalet tvättmaskiner.

Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Comhem. Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för ca 635 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem). Ett soprum med källsortering finns intill porten på Kastellgatan 10. I föreningen finns barnvagnsrum och cykelrum.

Föreningen har två gemensamma innergårdar som är nyplanterade med rabatter, ny stensättning, nya utemöbler och en stor grill.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!