Karl Gustavsgatan 7

Läcker vindsfyra i en av Vasastadens vackraste fastigheter. Totalt 115 kvm med det bästa från två tidsepoker. 1880-talets arkitektur och rymd möter moderna bekvämligheter som lyxigt badrum och kök. Terrass i västerläge, flertalet takfönster, tvättmaskin, öppen spis och walk in closet. Hiss hela vägen upp till lägenheten.


Karl Gustavsgatan 7

Bostadsrätt

4 + kök

6527 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

115kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Har du alltid drömt om att bo bland takåsarna med Skansen Kronan i blickfånget? Centralt i Vasastaden? I en vindsvåning som badar i ljus med egen insynsskyddad takterrass och öppen spis?

Nu har du möjligheten.
+

Välkommen till denna fyra på Karl Gustavsgatan 7A, hela 115 kvm, fördelade på 94 kvm boarea och 21 kvm övrig yta.

Karl Gustavsgatan löper från norr till söder genom Vasastaden. Mitt i hjärtat av denna attraktiva stadsdel finns en påkostad lägenhet med en inredningsstil utöver det vanliga. Färdigställd så sent som 2007 bjuder lägenheten på högkvalitativ design inom både kök- och badrum. Eller vad sägs om kök från italienska Aster Cucine, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, platsbyggda förvaringslösningar, walk in closet, högt i tak och genomgående ljusa parkettgolv. Lägg därtill en terrass med skjutdörrar i glas från golv till tak i en sekelskiftesfastighet med ett oslagbart läge. Ett hem att bli lyrisk över!

Läget är centralt, närmaste spårvagnshållplats är Vasa-Viktoria som ligger bara några steg bort. Läroverken Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken och Kungsparken. På en kort promenad når du Viktoriagatans populära restauranger Koka, Björns Bar, Happy Kitchen med flera.

Lägenheten har en naturlig uppdelning mellan de sociala och de privata ytorna. De tre sovrummen ligger en halvtrappa upp, varav det största sovrummet har en egen walk in closet.

Förvaringen är för övrigt en av lägenhetens stora förtjänster. De nuvarande ägarna har låtit platsbygga elementskydd med infällda hyllor i vardagsrummet, två stora garderober har platsbyggts i stora sovrummet. Det finns många fler smarta - och oväntade - förvaringslösningar, men de spar vi till visningarna.

Lägenhetens terrass, som ligger västligt, är inget annat än underbar i denna ljumma senvinter. Solen står lågt men här uppe på femte våningen är ljuset alltid bästa möjliga.

I lägenheten finns ett programmerbart belysningssystem från Siedle, vilket innebär att det går att styra belysningen i hemmet efter tycke och smak. Samtliga rum förutom det stora sovrummet har dimbara spotlights. Alla strömbrytare samt eluttag är i diskret antracit ton.

Lägenheten är utrustad med air-condition som skänker extra svalka varma sommardagar men även värme om så skulle behövas.

Flera av takfönstren har elektroniskt styrda solskydd. I sovrummen finns specialbeställda mörkläggningsgardiner från Velux och du kan trots stora takfönster avnjuta din nattsömn i totalt mörker. I de två största sovrummen finns också infällda markiser för sommarhalvåret.

Entré
+
Till vindsplanet tar du dig antingen med hiss eller den vackra stentrappan. Grått stengolv med underliggande värme möter oss i hallen och fortsätter in i köket. I hallen finns platsbyggd förvaring med gott om plats för ytterkläder m m.

Vardagsrum
+
Ljus parkett, vita väggar, takbjälkar, takfönster och takhöjd så det räcker och blir över. Lägenhetens vardagsrum är inte byggt på standardlösningar. Vardagsrum och kök ligger i öppen planlösning och utsikten från det stora öppningsbara glaspartiet är inget annat än magisk. Långt där nere myllrar det av folk, men här uppe är det lugnt, tyst och bara vackert. Den öppna spisen från Focus sprakar gott. Två takfönster ger ett härligt ljus, de är öppningsbara och kan dessutom skuggas med elektriskt styrda solskydd.

Kök
+
En dröm för både kock och gäster. Inredningen är från italienska Aster Cucine med vita släta luckor. Bänkskivan är i mattborstad granit med en underlimmad diskho som förstärker kökets moderna touch. Dimbara spotlights i köket ger bra belysning. Vitvarorna kommer från Smeg och inbyggnadsugn och micro är av rostfri design. Diskmaskin, kyl och frys är integrerade bakom köksluckorna. Väggarna är släta och målade i en bruten vit ton. Matplats för sex till åtta personer.

Master bedroom
+
Tre trappsteg upp finns en inre hall som förgrenar sig till tre sovrum. I det största sovrummet finns en walk in closet, två platsbyggda garderober som på smartast möjliga vis utnyttjar kvadratmetrarna på vardera sidan sängen samt tillgång till lägenhetens förråd som idag i huvudsak används som klädkammare. Takfönstret är öppningsbart och för den som vill sova under bar himmel är det fullt möjligt.

Mellansovrummet
+
En barndröm med snedtak och ett takfönster som gör att rummet flödar av ljus.

Lilla sovrummet
+
Rummet har en separat ingång från trapphuset vilket gör att det med fördel även kan användas som kontor. I dag bor familjens minsting här. Även här finns platsbyggd förvaring som utnyttjar rummets fulla höjd för optimal förvaring.

Badrum
+
Allt du kan önska dig. Inrymmer både dusch och spabadkar, både tvättmaskin och torktumlare, både golvvärme och takfönster. Tutti! Stort, lyxigt och extremt praktiskt med genomtänkt platsbyggd förvaring med plats för allt man kan tänkas behöva i badrummet.

Terrass
+
De förra ägarna lät bygga en infälld terrass. Resultatet är sällsynt lyckat. Läget är rakt västligt, vilket ger många timmar sol när du kommit hem från jobbet. Terrassen har en fullt indragbar elektronisk markis som förstärker känslan av ett extra rum under sommarhalvåret.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!