Kapellgatan 14

Underbar sekelskiftestvåa med en mängd originaldetaljer bevarade från 1898. Fritt & mycket lugnt läge i hjärtat av Vasastan med genomgående planlösning, fungerande kakelugn, renoverat kök & badrum. Genomgående originalbrädgolv & generös rymd. Mycket stabil Brf med sänkta avgifter om 15 % & balkongplaner.


Kapellgatan 14

Bostadsrätt

2 + Kök

3237 kr/mån

3 av 5 (ej hiss)

66kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Mittemellan Göteborgs mest anrika adresser, Aschebergsgatan och Molinsgatan, har Alvhem nöjet att presentera ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav. Fast förankrad i 1890-talets självklara elegans blir detta hem en fristad för dig som söker det lilla extra. En synnerligen välbevarad sekelskiftestvåa om 66 kvadrat med imponerande takhöjd, fungerande kakelugn, genomgående planlösning med fönster i två väderstreck och en mängd välbevarade originaldetaljer som för tankarna tillbaka till byggnadens anor från 1898. Vackra stuckaturer, takrosett, djupa fönsternischer, spegeldörrar, höga fotlister, gjutjärnselement, originalbrädgolv, pärlspont, kallskafferi och fönster med överljus, är några av de många detaljer som vittnar om husets mångåriga historia.

De väldisponerade rummen med renoverat kök, sovrum med lugnt gårdsläge, och pampigt sällskapsrum gör att denna bostad passar både en och två personer. Kapellgatans lugna och fria läge utan trafik och spårvagnar gör det svårt att tro att man befinner sig mitt i händelsernas centrum. Som om detta inte vore nog är föreningen liten och trivsam med många eldsjälar som stolt värnar om fastigheten och ekonomin. Nyligen sänkta avgifter om 15 % och ytterligare diskussioner om sänkningar borgar för god stabilitet. Diskussioner om balkonger förs och styrelsen är positiv till detta. En utredning har genomförts av Innerstadens arkitekter och kommunens bygglovsarkitekt har föreslagit balkonger mot innergården. För lägenheterna på våning tre (alltså denna lägenhet och en till) finns eventuellt även chans till balkong mot Kapellgatan. Med det bästa av Vasastan runt knuten och stadens puls i väggarna, lägger kombinationen av smakfullt sekelskifte och en oerhört genomtänkt planlösning grunden till ett hem som måste upplevas!

I Vasastan pulserar stadslivet i takt med årstidernas skiftningar. Ljusa vårdagar fylls uteserveringarna med soltörstande göteborgare. Under de kalla vintermånaderna är områdets gemytliga barer och välsmakande restauranger fullsatta. Stadsdelen är i ständig rörelse och innehåller det mesta, allt i från personliga klädbutiker, mysiga kaféer, trendiga konstgallerier och välfyllda blomsterbutiker. Området är optimalt beläget med omedelbar närhet till så väl Lorensberg som Linné och Haga. Rulla ner för Viktor Rydbergsgatan så når du Avenyn med sitt rika utbud av butiker restauranger och spännande uteliv. All service du kan tänka dig hittar du på Landala torg. Här finns livsmedelsaffär, bank, torghandel, systembolag, apotek och träningsanläggning. Kollektivtrafiken nås med lätthet och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan, Chalmers och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bl a Vasaparken och Kungsparken eller varför inte föreningens egna innergård. När du väl satt din fot i Vasa är det svårt att släppa taget!

Hall
+
Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port av smide. Väl inne på innergården slås man av lugnet och hur oerhört gemytlig känslan är. Grönskande träd, planteringar, utemöbler och grill ger tillsammans med den vitputsade fasaden, de gröna fönsterbågarna och kullerstensläggningen en känsla av att befinna sig i Frankrike. På väg upp passerar man även föreningens gemensamma balkong som är fri att utnyttja. Lägenhetens hall välkomnar med en gedigen takhöjd och avhängningsmöjligheter till höger. Brädgolv i original löper genom hela bostaden, så även i hallen som leder vidare in i en inre möblerbar hall. Den inre hallen binder samman rummen och med ingång till övriga rummen blir det lite av navet i bostaden. En fin bevarad nisch gör hallen lekfull, troligen är det en rest från en gammal kakelugn som en gång har stått där.

Kök
+
Med stort fönster mot innergården och gott om plats för både matplats och förvaring, är köket beläget. Köket renoverades av de nuvarande ägarna 2012 och stort fokus lades på att bevara den välbevarade känslan från 1889. I samband med renoveringen drogs också elen om. Väggarna är klädda med massiv vitmålad pärlspont som tillsammans med ett bevarat kallskafferi satte grunden för renoveringen. Själva köksdelen löper i vinkel med vita profilerade luckor och bänkskiva av massiv ek. Ovan arbetsbänken sitter ett grått kakel. Funktionellt och smakfullt med en blandning av moderna och klassiska val. Den maskinella utrustningen är ny från 2012 och består av integrerad kyl/frys, keramikhäll och översittande fläkt. Diskmaskinen är ny 2017 och man har även integrerat en tvättmaskin i köket som underlättar vardagsbestyren.
Kallskafferiet som pryder kökets ena hörn är till och med försett med fönster. Här ryms allt man behöver ha i ett kök och så är det dessutom en oerhört vacker förvaring. Intill kallskafferiet finns också ett platsbyggt städskåp med profilerade massiva dörrar.
Köket erbjuder en matplats för 2-4 personer. De större middagsbjudningarna sker i vardagsrummet runt det större matbordet.

Sovrum
+
Intill köket och i anslutning till badrummet är det tysta insynsskyddade sovrummet beläget. Sommartid står fönstren mot föreningens innergård alltid öppna och det tysta läget gör det svårt att tro att man befinner sig mitt i Vasastan. Sovrummet nås från både hallen och köket och är väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, en fåtölj och förvaring i både garderober och klädkammare. Klädkammaren är, precis som kallskafferiet, i original med fin spegeldörr och med en takhöjd om nästan 3 meter kan man förvara det mesta man behöver. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av samma vitpigmenterade originalbrädgolv som i övriga rum.

Vardagsrum
+
Ett pampigt rum med två stora fönster i söder och fri vy mot Kapellgatan. Solen letar sig ständigt in över de vitpigmenterade brädgolven och det fria läget ger en fin utsikt mot Hvidtfeldtska gymnasiet och Internationella skolans spännande arkitektur. Få är de hem som inte har en fasad mittemot sig, utan grönska från träden sommartid och spännande liv och rörelse från stadens myller.Bevarad vacker stuckatur ramar fint in taket och takrosetten i mitten är som ett smycke i sig. Ena hörnet pyrds av en fungerande kakelugn. Denna bidrar vintertid med värme och mysfaktor och resten av året blir den en vacker inredningsdetalj. Rummets kvadratiska form gör det lätt att möblera. Här finns gott om plats för en soffgrupp av olika slag, tv-möbel och matbord för ett större sällskap. För att framhäva stuckaturen och de fina listverken har man valt att måla väggarna i en ljust grå kulör.

Badrum
+
Klassiskt och tidlöst badrum med helkaklade väggar i vitt och grafitgrå klinker på golvet. Själva duschdelen har ramats in med samma plattor som golvet och har dessutom en vikbar duschvägg i glas från Hafa samt blandare från Hans Grohe. Intill duschen har man utnyttjat en tidigare ingång från vardagsrummet till en perfekt plats för en bred kommod i vitt med handfat och vägghängd spegel.

Övrigt
+
Föreningen har en tvättstuga belägen i källarplanet som inrymmer en tvättmaskin och en torktumlare. Cyklar förvaras tryggt i ett cykelrum intill soprummet på gården. Till den här lägenheten tillhör ett stort källarförråd om ca 8 kvm. Föreningen erbjuder en mycket fin innergård som blir som en liten oas mitt i city. Här finns utemöbler, prunkade planteringar och grillmöjligheter. Det finns även en gemensam balkong som nås ifrån trapphuset. Fastigheten har tillgång till kabel-TV genom ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Com Hem erbjuder även bredband som varje lägenhetsinnehavare själv betalar för.
Boendeparkering gäller i området och därmed finns det möjlighet att köpa boendekort för ca 635 kr/mån. För mer information om områdets sträckning samt pris besök; www.goteborg.se/boendeparkering

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!