Ingenjörsgatan 8 B

Unik nyproducerad bostadsrätt i gammal fabrikslokal. Ett smakfullt formgivet hem där interiören flirtar med den tidlösa warehouse-stilen. Höga öppningsbara fönster klättrar nästan hela vägen upp till tak, råa tegelväggar och betongbalkar, möter exklusivt kök och badrum. Egen entré och tillgång till enorm takterrass.


Ingenjörsgatan 8 B

Bostadsrätt

2 + Kök

2853 kr/mån

1 av 8 (ej hiss)

58kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med egen ingång från gatan, i en före detta fabrik som slutade producera kartonger, blev gymnasieskola och sedan byggdes om till bostadshus, välkomnas du till denna nyuppförda citydröm. För mindre än ett år sedan var dessa 58 kvadrat ett tomt skal, med karga väggar, avsaknad av fönster, med lappat golv och utan kök och badrum. Med en stor dos av tålamod, kunskap och med ett sinne för estetik, har denna unika tvåa så sakteliga växt fram. Ambitionen och strävan har varit att skapa ett hem som uppfyller alla moderna krav, där den industriella karaktären fortfarande spelar huvudrollen och där det är detaljerna som skapar helheten. Resultatet är mer än lyckat. Här erbjuds nu en modern och stilsäker tvårummare med öppna ytor, slående takhöjd, en industriell glasvägg som avskärmar mot sovrummet och med två enorma fönsterpartier mot väster som löper från golv till tak. Detta är en dröm för dig som söker ett hem som ingen annan har och atmosfären för tankarna till New York, Barcelona eller någon annan världsmetropol.

Läget är fenomenalt för dig som vill ha stadsvimlet och Kungsgatan runt hörnet, men även värderar ett hem med lugn och ro och som ger plats för att samla vänner och bekanta. Det är en speciell atmosfär i dessa kvarter, en vibrerande mix av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller. Som alla sammantaget ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende på Ingenjörsgatan 8 har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som du hör finns här finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar och det nya resecentret Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Och nu tillbaka till Ingenjörsgatan 8B. Här bor du på en lugn och mindre trafikerad gata, med egen ingång i ett vackert tegelhus från 1912 med spännande industrihistoria. Lägenhetens 58 kvadratmeter bjuder på ett stort vardagsrum med plats för både sittgrupp och matplats om man önskar- och ändå finns massor av golvyta kvar. Takhöjden om cirka 3 meter gör att lägenheten upplevs som större än sina uppmätta kvadrat. Det gråa köket från HTH har en effektiv layout och är utrustat med allt som behövs i ett cityhem. Sovrummet rymmer såväl dubbelsäng som förvaring och badrummet har lyxigt stora ytor och egen tvättavdelning. Utökad elgolvvärme i hall och badrum ger skön komfort och dimbar belysning från IFÖ Byggfabriken ger ett behagligt ljus. Föreningens cirka 150 kvadratmeter stora takterrass nås enkelt om du tar hissen upp till våning sex. På terrassen kan du njuta av många soltimmar dag som kväll tack vare det optimala sydvästläget. Slå dig ner i en solsäng med en bra bok eller njut av den fantastiska utsikten över hamninloppet.

Hall
+
Hallen är har väl tilltagna ytor och ger känslan av ett litet eget rum. Här finns gott om plats för både förvaring och även en arbetsplats för dig som jobbar mycket hemifrån. Redan här inser man att alla val är väl genomtänkta och följer en röd tråd. De massiva stenväggarna är putsade i vitt och på golvet invid entrén ligger ett hexagonformat svart klinker från Byggfabriken. Plattorna övergår i ett annorlunda mönster som löper vidare in i en enstavig ljusgrå ekparkett. De svarta tonerna tas upp i både ytterdörr, fönster, element och genomgående bjuder detta hem på vitputsade väggar och varma toner från framtaget tegel som bryts av mot svarta och gråa detaljer. En behaglig färgpalett som känns tidlös. I taket sitter svarta porslinssocklar med stora dimbara glödlampor som ger ett behagligt ljus. Häng av er kläderna och häng med in i resten av lägenheten!

Vardagsrum och kök
+
Vardagsrum och kök i en social och öppen planlösning. Takhöjden på cirka 3 meter, de vitputsade väggarna och generösa ytor gör att rummet upplevs som minst sagt luftigt. De stora spröjsade fönstren löper från golv till tak, vetter mot väster, och är handgjorda kulturfönster från Kålltorps glasmästeri. En del är öppningsbart, vilket blir till en "fransk balkong" när vädret tillåter. Fönstrens svarta kulör sätter tillsammans med svarta strömbrytare, målade vattenrör, smidesdetaljer och en industriell glasvägg i svart, ett avtryck. Vardagsrummet är som gjort för härligt häng och goda middagar och här finns många olika möbleringsalternativ. Ytorna ger plats för både soffa och ett större matbord. Köksinredningen i grått kommer från välrenommerade HTH. Bänkskivan är i exklusiv carrara marmor och hela väggen pryds av vitt kakel med mörkgrå fog. De blankvita plattorna i tegelförband från golv till tak för tankarna till industridesign. Vitvarorna kommer från välkända Siemens och består av rostfri varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt och integrerad diskmaskin och kyl/frys. I kök och vardagsrum återfinns samma belysning som i hall.

Sovrum
+
Sovrum och vardagsrum avskiljs genom en glasvägg i svart smide som ger karaktär. Väggen är specialtillverkad av en smed som är verksam i Göteborg. I sovrummet möts på ett effektfullt sätt en vitmålad tegelvägg mot en rå, och husets historia och ålder gör sig påmind. I sovrummet ryms med enkelhet dubbelsäng, nattygsbord och förvaring. Vill du stänga ute ljus och liv för en stund så rekommenderar vi att fästa tunga sammetsgardiner i taket, som en bonus ger det även en ombonad och exklusiv känsla, eller varför inte bara stilsäkra lamellgardiner…

Badrum
+
Badrummet imponerar med väl tilltagna ytor och materialvalen är klassiska och samtidigt helt i tiden. Carraramarmor på golvet med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i vitt och med mörkgrå fog. Badrummet är utrustat med bred dusch med platsbyggd glasvägg som går ända upp till tak, stilrent handfat i vitt porslin och vägghängd WC från Duravit, samt en kombinerad tvätt och torktumlare från Samsung. Här finns även plats för ett rejält badrumsskåp från golv till tak.

Övrigt.
+
Lägenheten har som nämnts uppförts under 2017 och all el i lägenheten är ny och har frästs in i väggarna. TV- och nätverksuttag är placerade i hall och vardagsrum. Förrådet till lägenheten ligger på våning två i huset och är cirka 1 kvadratmeter stort. Lägenheten har ej postfack i anslutning till lägenheten utan i huvudentrén där samtliga medlemmar får sin post. Adressen dit är Lasarettsgatan 6.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!