Ingenjörsgatan 7A

Otroligt välplanerad med funktion av en minitvåa och med skön karaktär, detta är ett hem att längta till! Belägen på översta originalplanet och med balkong mot söder. Tidsenliga sekelskiftesdetaljer och kök med bistrokänsla. Utrustad med både DM, TM & TT. Brf med god ekonomi, bredband ingår i avgiften!


Ingenjörsgatan 7A

Bostadsrätt

1.5 + kök

1859 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

40kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts. Ett vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende i Brf Hästtorget har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som du hör finns här finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar och det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Ingenjörsgatan är en tyst och otrafikerad tvärgata till mysiga Kungsgatan och när ni stänger den massiva porten på nummer 7 slås ni av ett rofyllt lugn. Gården som möter dig påminner vår och sommartid om en härlig uteservering. Här inne samsas solstolar och diverse utemöbler med grill och planteringar och föreningens innergård är en uppskattad mötesplats. På översta originalplanet på nummer 7A, erbjuds nu denna unika 1,5:a med känsla av en minitvåa. Ett hem med en otroligt härlig karaktär som gör ett varmt och starkt intryck på alla gäster. Samtliga ytskikt målades 2015 och då slipades även de gamla brädgolven. Mötet mellan förra sekelskiftet och det rustika köket med bistrokänsla ger en personlig känsla och gör avtryck. Till lägenheten följer ett förråd, beläget på vinden i samma trappuppgång, endast en trappa upp.


Hall
+
Följ de massiva stentrapporna fyra våningar och kliv på. Från hallen möts ni av en inbjudande vy mot köket och här erbjuds gott om förvaring i fyra garderober. Garderobsluckorna är målade i vitt och pryds av stilrena handtag i mässing. Brädgolvet lackades med en vit lack och golvet som löper vidare in i lägenheten knarrar till lite. Detta betyder hemma. Välkommen vidare in i en minst sagt hemtrevlig lägenhet.

Kök & Vardagsrum
+
Kök och vardagsrum möts i en öppen planlösning på dryga 20 kvm och rummet präglas av ljus, rymd och en social atmosfär. Det höga läget mot öster bjuder in förmiddagsljus och himmel och trots mörkaste november så har rummet en ljus och fin känsla. Lägenheten ändrar effektfullt karaktär efter årstiderna och yteffektiviteten överraskar än en gång, hur många lägenheter om 40 kvadrat kan stoltsera med matplats för 6 sittande gäster, vardagsrum med plats för soffa och fåtölj, stor balkong och sovrum med plats för dubbelsäng? Köket renoverades 2012 och är inrett med en skön bistrokänsla. Köksinredningen i svart är från Ikea och arbetsytorna i trendig carraramarmor. Istället för överskåp så erbjuder öppna hyllplan gott om förvaring och avsaknaden av överskåp ger en rymlig känsla. Ovan arbetsytorna är det kaklat i vitt kakel med mörkgrå fog och köket är utrustat med rostfri spis och diskmaskin, båda från Smeg, rostfri kolfiltetrfläkt och ett ljusblått kylskåp med retrodesign, även detta från välrenommerade Smeg. Intill köket ryms ett rejält matbord och här samlas ofta vänner och familj. I vardagsrummet ryms både soffa och fåtölj och från vardagsrummet nås den härliga balkongen via helglasade dörrar.

Balkong
+
Så sent som 2013 uppfördes balkongen som är dryga 5 kvm (1,4 m * 3,7 m). Läget på översta originalplanet är optimalt och här är ni granne med himmel och takåsar. Blicka ned över Kungsgatans folkliv och njut av solen från både öster och söder. På sommaren kommer solen tidig morgon och stannar till sen lunch, runt klockan 14. Balkongen omges av ett stilrent räcke av smide och här finns plats för både matstolar, bord och solstolar.

Sovrum
+
Mellan sovrum och vardagsrum var det tidigare öppet och år 2011 uppfördes en vägg för att skapa ett avskilt sovrum. Efter mycket sökande fick två spegelpardörrar från sent 1890-tal ett nytt hem och de passar perfekt in och förhöjer sekelskifteskaraktären. I sovrummet slås ni av tystnaden och här ryms dubbelsäng samt gott om förvaring i ett Elfasystem som döljs bakom skira linnegardiner. Förvaringsenheten i sovrummet tillsammans med garderoberna i hallen,erbjuder mycket gott om förvaring.

Badrum:
+
Badrummet är från 80/90 tal och nås från hallen. Badrummet är inrett med helkaklade väggar samt ljus våtrumsmatta på golv och badrummet är utrustat med handfat, spegel med belysning, dusch samt tvättmaskin och torktumlare (Hotpoint). Både kakel och golvet är målat.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!