Hvitfeldtsgatan 9

Nyrenoverad 3,5:a högt upp bland takåsarna! Med egen terrass om cirka 18 kvadrat, skön eftermiddags och kvällssol och med härlig utsikt över takåsar och hamninloppet. Genomgående planlösning och bevarade originaldetaljer som handblåsta fönster och brädgolv. Både badrum och gäst-WC. Vån 4/6, hiss.


Hvitfeldtsgatan 9

Bostadsrätt

3.5 + kök

104kvm

5409 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

6 795 000 kr

Andelstal: 2.58% Lägenhetsnr: 00018 Driftkostnader: 6334 kr/år varav El: 4900 kr / Försäkring: 1434 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till ett vackert hem med stora kvalitéer. Högt upp vid takåsarna gömmer sig denna nyrenoverade 3,5:a med en stor terrass och en fantastisk volym. Den cirka 18 kvadratmeter stora terrassen sträcker sig från vardagsrum till matsal och blir därmed det extra rum som man om sommaren drömmer om. När solen gått ner och värmen dämpat sig finns på fasaden tre utomhuslampor som gör att middagen med vännerna blir oändlig. Här finns plats för långbord och solstolar samtidigt som man kan skapa sin egen grönskande oas. Innanför terrassen möts man av två härliga rum i fil med generös takhöjd, nätt stuckatur, takrosetter och spegeldörrar i en genuint klassisk atmosfär. Den tidsenliga karaktären från tidigt 1910-tal sätter även prägel på lägenheten i form av vackra fönster i original, djupa fönsternischer, höga fotlister, gjutjärnselement, spegeldörrar och vackra snickerier. De luftiga sällskapsytorna med vardagsrummets rymd, terrassens sol och grönska samt den pampiga matsalen, gör detta hem till något alldeles extra. Samtliga väggar målades under 2017 och i samband med det togs även originalgolvet fram och slipades och vitpigmenterades.

Den vacker tegelfastighet uppfördes 1913 och föreningen förvärvade fastigheten för 16 år sedan. Föreningens två innergårdar genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gårdarna med blomstrande planteringar och flertalet utegrupper erbjuder gott om plats. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Har ni en liten i familjen finns en lekplats längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Lägenheten har ett förråd i källaren om cirka 6 kvadratmeter.

Hall
+
Efter att ha passerat den vackra stenbelagda portgången och tryckt på knapp nummer 4 i hissen välkommas ni av den rymliga hallen. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av ett vackert klinkers från Marrakech Design. Plattorna övergår sedan till de rustika brädorna i original som löper vidare in i alla rum utom kök. Golvet slipades och vitpigmenterades så sent som 2017. Förvaringsmöjligheter finns det gott om i form av två inbyggda garderober och en charmig nisch som passar perfekt för hattar, jackor och skor.

Matsal och terrass
+
Välkommen in till en matsal som imponerar! Ett underbart sällskapsrum och med utgång till den underbara terrassen. De båda rummen i fil är målade (2017) i en ljusgrå kulör som på bästa sätt framhäver de tidstypiska detaljerna i form av stram stuckatur med takrosett, höga fotlister, djupa fönsternischer och eleganta pardörrar. I matsalen ryms ett bord med plats för ett tiotal gäster och ljuset strömmar in genom ett fönsterparti med överfönster. Genom två balkongdörrar med glas, som sällan står stängda sommartid, når du den fantastiska terrassen som bjuder på ett högt läge, grönska och utsikt. Njut av den varma eftermiddags-. och kvällssolen och med utsikt över Göteborgs hamn, grönska och takåsar är detta en plats för vila och rekreation. Här ryms ett stort matbord, solstolar, mängder av planteringar och givetvis även en grill. Så med andra ord, här finns alla förutsättningar för långa middagar i goda vänner lag. Terrassen är utrustad med belysning från tre lampor på fasaden och en stor ljus markis (installerad 2017).

Vardagsrum
+
Som en förlängning av terrassen, fast på insidan, ligger vardagsrummet. Ett stort fönsterparti i djup nisch med tre höga fönster med överfönster ger ljuset spelrum och en kontakt med himmeln. Vackra detaljer återfinns även här så som generös takhöjd, stram stuckatur, takrosett, spegeldörrar och fina listverk. Här ryms både soffa, favoritfåtöljen och en TV-möbel och detta rum kan med fördel användas som ytterligare ett sovrum för den som behöver det.

Gästtoalett och klädkammare
Mellan matsalen och sovrummet finner du den separata gästtoaletten med wc-stol och handfat. Helkaklade väggar och klinker på golv. Mitt emot gästtoaletten finns en klädkammare.

Kammare
+
Det stora sovrummet mot gård delades under föregående år av till två rum. Otroligt yteffektiv lösning och kammaren används idag som ett tonårsrum och passar även utmärkt som gästrum och arbetsrum. Sovrum och kammare kan enkelt återställas till ett stort sovrum för den som önskar det.

Sovrum
+
Mot gården ligger det rofyllda sovrummet. Här ryms en stor dubbelsäng, förvaring i fyra garderober och en byrå. Ett stort fönsterparti med utsikt över grannhusens takåsar ger en härlig frihetskänsla och ett rikligt ljusinsläpp. Under morgonen och förmiddagen flödar solen in.

Kök och gemensam balkong
+
Ett stilrent kök med charmfulla vinklar och ett fint söderljus. Köksinredningen i vitt från Noblessa installerades 2009 och föregående år uppdaterades köket ytterligare. Arbetsytor i cararramarmor installerades, blandaren byttes ut och öppna hyllplan som går ton i ton med marmorn ersatta de tidigare överskåpen. Köket är utrustat med gasspis, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, kyl/frys och mikro och varmluftsugn i arbetshöjd (samtliga vitvaror förutom gashällen är från Siemens). Gott om förvaring och tillsammans med köksön erbjuder köket även gott om arbetsytor. Två fönsterpartier med djupa nischer ger den perfekta platsen för de färska kryddorna! Via köksutgången och en trappa upp möts man av den gemensamma balkongen för den som vill förlänga soltimmarna. En perfekt plats för frukosten och en lugn morgonstund. Föreningen har i olika perioder sedan föreningen bildades diskuterat att eventuellt sälja av utrymmet i kökstrappan till bostadsrättsinnehavarna på varje våningsplan och denna diskussion pågår återigen.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades i sin helhet 2011. Stilrent och fint med helkaklade väggar i vitt och grått klinkers på golv (elburen golvvärme). Badrummet är utrustat med dusch, wc-stol, handdukstork, handfat i glas från Kosta Boda, spegel och en tvättmaskin med torktumlarfunktion.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Hvitfeldtsgatan 7-9

Bostadsrättföreningen Hvitfeldtsgatan 7-9 är en lagom stor och populär förening högt upp på Kungshöjd. Föreningen förvärvade fastigheten år 2001 med beteckning Inom Vallgraven 41:4 med adress Hvitfeldtsgatan 9 samt 7a, b & c. Huset byggdes 1913 av arkitekt Eugen Thorburn och smyckas av den tidstypiska arkitekturen. Huset står på stengrund på berg med en vacker tidstypisk fasad i ljust tegel och med ett flertal balkonger och terrasser. Detta är en av de få föreningar på Kungshöjd som bevarat de vackra originalfönstren som ger en alldeles speciell karaktär. Föreningen består av 42 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 3 861 kvm, varav 3 643 kvm utgör lägenhetsyta och 218 kvm utgör lokal.

Gjorda renoveringar
Föreningens fastighet är under åren väl underhållen och föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och som sträcker sig fram till 2025. Sedan de förvärvade fastigheten har många större renoveringar genomförts och fastigheten är nu i mycket gott skick. Under 2002 genomfördes rörstambyte och under 2003 el-stambyte och i samband med det renoverades samtliga badrum. År 2004 installerades hiss, fasaden putsades om, taket lades om och balkongerna renoverades. Dessutom brandsäkrades alla lägenhetsdörrar och fönstren renoverades. 2005 målades trapphuset om och nya ytterdörrar installerades. Föreningen har eftersträvat att renovera allt i tidstypisk stil. Under 2008 renoverades muren mot Hvitfeldtsgatan och under 2010 utfördes omfogning och ommurning av fasaden mot västra gården som varit hårt utsatt av väder och vind. Under 2012-2013 renoverades ytskikten på fasaden mot östra gården, tätskikten på samma gård som möblerats med möbler och blomster samt att hyreslokalen har renoverats. Under 2017 målades gårdstrapphuset och fönstren.

Kommande renoveringar
Föreningen har redan utfört majoriteten av de större renoveringarna på fastigheten. På sikt kommer gatufasaden att renoveras och man för även diskussioner om att rusta upp gårdarna ytterligare. I närtid planeras renovering av golven i trapphusen.

Föreningens ekonomi
De långfristiga skulderna uppgår till ca 31,25 mnkr enligt årsredovisningen 2016, vilket motsvarar ca 8 800 kr i lån/kvm bostadsrättsyta. Föreningen har en policy om att cirka 75% av lånen skall ligga på rörliga räntor och resterande delen på bundna. Under våren 2017 ombildades föreningens sista hyresrätt till bostadsrätt och försäljningen inbringade cirka 2 100 000 kr. Föreningens genomsnittliga avgiftsnivå är ca 610 kr/kvm bostadsrättsyta. Avgifterna ligger stabila och det finns inga planer på att höja månadsavgifterna idag.

Övrigt
Fastum sköter lägenhetsförteckningen. Teknisk-, ekonomisk- samt fastighetsförvaltning sköts av styrelsen. Trappstädning sköts av medlemmarna och regleras enligt schema. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Andrahandsuthyrning beviljas enligt Hyresnämndens rekommendationer. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen. Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift tas ut av köparen (2,5% av prisbasbeloppet respektive 1% av prisbasbeloppet).

Föreningen har två innergårdar där det finns gemensamma utemöbler. Den gemensamma tvättstugan finns i källaren och har 3 tvättmaskiner, 1 torkrum, 1 torktumlare och 1 mangel. I föreningen finns ett soprum med källsortering. Barnvagns- och cykelförråd nås från Hvitfeldtsgatan. Ett källarförråd om cirka 5 kvm medföljer lägenheten.

Basutbud från Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften och alla lägenheter har tillgång till Telias fiberbredband alternativt ComHems bredband (ingår ej i avgiften). Möjlighet för parkering på kringliggande gator med boendekort C4 till en kostnad om cirka 635 kr/mån (för mer info se www.trafikkontoret.goteborg.se).

Besök gärna föreningens hemsida för mer information;
http://www.brfhvitfeldtsgatan.se/

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 168 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-02-06 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!