Hvitfeldtsgatan 9

Nyrenoverad 3,5:a högt upp bland takåsarna! Med egen terrass om cirka 18 kvadrat, skön eftermiddags och kvällssol och med härlig utsikt över takåsar och hamninloppet. Genomgående planlösning och bevarade originaldetaljer som handblåsta fönster och brädgolv. Både badrum och gäst-WC. Vån 4/6, hiss.


Hvitfeldtsgatan 9

Bostadsrätt

3.5 + kök

5409 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

104kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till ett vackert hem med stora kvalitéer. Högt upp vid takåsarna gömmer sig denna nyrenoverade 3,5:a med en stor terrass och en fantastisk volym. Den cirka 18 kvadratmeter stora terrassen sträcker sig från vardagsrum till matsal och blir därmed det extra rum som man om sommaren drömmer om. När solen gått ner och värmen dämpat sig finns på fasaden tre utomhuslampor som gör att middagen med vännerna blir oändlig. Här finns plats för långbord och solstolar samtidigt som man kan skapa sin egen grönskande oas. Innanför terrassen möts man av två härliga rum i fil med generös takhöjd, nätt stuckatur, takrosetter och spegeldörrar i en genuint klassisk atmosfär. Den tidsenliga karaktären från tidigt 1910-tal sätter även prägel på lägenheten i form av vackra fönster i original, djupa fönsternischer, höga fotlister, gjutjärnselement, spegeldörrar och vackra snickerier. De luftiga sällskapsytorna med vardagsrummets rymd, terrassens sol och grönska samt den pampiga matsalen, gör detta hem till något alldeles extra. Samtliga väggar målades under 2017 och i samband med det togs även originalgolvet fram och slipades och vitpigmenterades.

Den vacker tegelfastighet uppfördes 1913 och föreningen förvärvade fastigheten för 16 år sedan. Föreningens två innergårdar genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gårdarna med blomstrande planteringar och flertalet utegrupper erbjuder gott om plats. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Har ni en liten i familjen finns en lekplats längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Lägenheten har ett förråd i källaren om cirka 6 kvadratmeter.

Hall
+
Efter att ha passerat den vackra stenbelagda portgången och tryckt på knapp nummer 4 i hissen välkommas ni av den rymliga hallen. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av ett vackert klinkers från Marrakech Design. Plattorna övergår sedan till de rustika brädorna i original som löper vidare in i alla rum utom kök. Golvet slipades och vitpigmenterades så sent som 2017. Förvaringsmöjligheter finns det gott om i form av två inbyggda garderober och en charmig nisch som passar perfekt för hattar, jackor och skor.

Matsal och terrass
+
Välkommen in till en matsal som imponerar! Ett underbart sällskapsrum och med utgång till den underbara terrassen. De båda rummen i fil är målade (2017) i en ljusgrå kulör som på bästa sätt framhäver de tidstypiska detaljerna i form av stram stuckatur med takrosett, höga fotlister, djupa fönsternischer och eleganta pardörrar. I matsalen ryms ett bord med plats för ett tiotal gäster och ljuset strömmar in genom ett fönsterparti med överfönster. Genom två balkongdörrar med glas, som sällan står stängda sommartid, når du den fantastiska terrassen som bjuder på ett högt läge, grönska och utsikt. Njut av den varma eftermiddags-. och kvällssolen och med utsikt över Göteborgs hamn, grönska och takåsar är detta en plats för vila och rekreation. Här ryms ett stort matbord, solstolar, mängder av planteringar och givetvis även en grill. Så med andra ord, här finns alla förutsättningar för långa middagar i goda vänner lag. Terrassen är utrustad med belysning från tre lampor på fasaden och en stor ljus markis (installerad 2017).

Vardagsrum
+
Som en förlängning av terrassen, fast på insidan, ligger vardagsrummet. Ett stort fönsterparti i djup nisch med tre höga fönster med överfönster ger ljuset spelrum och en kontakt med himmeln. Vackra detaljer återfinns även här så som generös takhöjd, stram stuckatur, takrosett, spegeldörrar och fina listverk. Här ryms både soffa, favoritfåtöljen och en TV-möbel och detta rum kan med fördel användas som ytterligare ett sovrum för den som behöver det.

Gästtoalett och klädkammare
Mellan matsalen och sovrummet finner du den separata gästtoaletten med wc-stol och handfat. Helkaklade väggar och klinker på golv. Mitt emot gästtoaletten finns en klädkammare.

Kammare
+
Det stora sovrummet mot gård delades under föregående år av till två rum. Otroligt yteffektiv lösning och kammaren används idag som ett tonårsrum och passar även utmärkt som gästrum och arbetsrum. Sovrum och kammare kan enkelt återställas till ett stort sovrum (se alternativ planskiss) och säljaren kan ordna det innan tillträde om så önskas.

Sovrum
+
Mot gården ligger det rofyllda sovrummet. Här ryms en stor dubbelsäng, förvaring i fyra garderober och en byrå. Ett stort fönsterparti med utsikt över grannhusens takåsar ger en härlig frihetskänsla och ett rikligt ljusinsläpp. Under morgonen och förmiddagen flödar solen in.

Kök och gemensam balkong
+
Ett stilrent kök med charmfulla vinklar och ett fint söderljus. Köksinredningen i vitt från Noblessa installerades 2009 och föregående år uppdaterades köket ytterligare. Arbetsytor i cararramarmor installerades, blandaren byttes ut och öppna hyllplan som går ton i ton med marmorn ersatta de tidigare överskåpen. Köket är utrustat med gasspis, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, kyl/frys och mikro och varmluftsugn i arbetshöjd (samtliga vitvaror förutom gashällen är från Siemens). Gott om förvaring och tillsammans med köksön erbjuder köket även gott om arbetsytor. Två fönsterpartier med djupa nischer ger den perfekta platsen för de färska kryddorna! Via köksutgången och en trappa upp möts man av den gemensamma balkongen för den som vill förlänga soltimmarna. En perfekt plats för frukosten och en lugn morgonstund. Föreningen har i olika perioder sedan föreningen bildades diskuterat att eventuellt sälja av utrymmet i kökstrappan till bostadsrättsinnehavarna på varje våningsplan och denna diskussion pågår återigen.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades i sin helhet 2011. Stilrent och fint med helkaklade väggar i vitt och grått klinkers på golv (elburen golvvärme). Badrummet är utrustat med dusch, wc-stol, handdukstork, handfat i glas från Kosta Boda, spegel och en tvättmaskin med torktumlarfunktion.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!