Hvitfeldtsgatan 9

På översta originalplanet i välskött fastighet erbjuds nu en luftig sekelskiftestrea som smyckas av tidstypiska detaljer. Perfekt planerad med stort sällskapskök, rymligt vardagsrum, två bra sovrum och en balkong med kvällssol och utsikt över takåsarna och hamninloppet. Välskött och omtyckt förening. Vån 5/6, hiss.


Hvitfeldtsgatan 9

Bostadsrätt

3 + kök

114kvm

5929 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

6 000 000 kr

Andelstal: 2.83% Lägenhetsnr: 00019 (1401) Driftkostnader: 7250 kr/år varav El: 3100 kr / Försäkring: 2650 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till ett ljust och luftigt hem på översta originalplanet. 114 kvadratmeter med våningskänsla där den tidsenliga karaktären från tidigt 1910-tal är fint bevarad. Vackra fönster i original, djupa fönsternischer, höga fotlister, gjutjärnselement, spegeldörrar och vackra snickerier. Perfekt planerad med fina rum i fil, ett väl tilltaget sällskapskök och ett stort sovrum mot gård. Sovrummet mot gård kan enkelt avdelas till två sovrum. Den vackra tegelfastighet uppfördes 1913 och föreningen förvärvade fastigheten för 15 år sedan. Föreningens två innergårdar som genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gårdarna med blomstrande planteringar och flertalet utegrupper erbjuder gott om plats. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Har ni en liten i familjen finns en lekplats längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Lägenheten har ett förråd i källaren om cirka 8 kvm.

Hall
+
Ta hissen eller trapporna upp till våning fem. Du möts av ljuset och utsikten över takåsarna genom vardagsrummets stora fönsterpartier. Hallen har plats för avhängning, hallspegel och en mindre möbel. På golvet ligger det gamla brädgolvet som löper vidare in i hela lägenheten och väggarna är målade i ljusa kulörer i samtliga rum.

Vardagsrum
+
Ljus, luft och utsikt över takåsarna! Vardagsrummet smyckas av vackra detaljer från tidigt 1900-tal så som generös takhöjd, nätt stuckatur, takrosett, höga fotlister och fina listverk. Här finns rejäla ytor för en stor soffgrupp, bokhyllor och även en läshörna. Två fina pardörrar avskiljer rummen i fil.

Matsal och balkong
+
Ännu ett sällskapsrum med härlig rymd och vackra tidstypiska detaljer som vittnar om en svunnen tid. Idag är rummet disponerat som en matsal och härifrån har ni fin kontakt med både kök, vardagsrum och balkongen som nås via de vackra dörrarna i original. Lagom tills arbetsdagen är slut kommer solen fram på balkongen som omges av ett svart smidesräcke. Här kan ni njuta av eftermiddags och kvällssolen och blicka ut mot hamninloppet och över innerstadens takåsar och härlig grönska.

Kök:
+
Kärt barn har många namn, köket är lägenhetens nav och den självklara samlingsplatsen. Köket flyttades hit i samband med köksrenoveringen. Köket kommer från välrenommerade Arrital och är utrustat med gasspis (Bosch), kolfilterfläkt (Gorenje), Varmluftsugn (Siemens), diskmaskin (Bosch) och kyl/frys (Miele). I anslutning till köket ligger ett mörkt klinker på golvet med underliggande golvvärme. Den centrala placeringen i hemmet är perfekt och här kan ni med enkelhet duka upp för ett tiotal gäster. Från det stora fönsterpartiet mot sydost flödar ljuset in under förmiddagen.

Sovrum
+
Rofyllt läge mot gården ger bra förutsättningar för god sömn om natten. Sovrummet var från början både kök och en kammare så ytorna är mer än väl tilltagna. Innergårdens lugn tillsammans med de luftiga ytorna ger en rofylld atmosfär. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, sängbord, klädförvaring och även en arbetsplats. Vill man dela av rummet kan det enkelt göras om till två sovrum (varav ett genomgående) eller varför inte ett master bedroom med anslutande klädkammare.

Badrum
+
Från hallen nås badrummet. Ljust klinker på golv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i en varm ljus ton. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod, tvättmaskin, handdukstork och WC.

Förening

Brf Hvitfeldtsgatan 7-9

Bostadsrättföreningen Hvitfeldtsgatan 7-9 är en lagom stor och populär förening högt upp på Kungshöjd. Föreningen förvärvade år 2001 fastigheten med beteckning Inom Vallgraven 41:4 med adress Hvitfeldtsgatan 9 samt 7a, b & c. Huset byggdes 1913 av arkitekt Eugen Thorburn och smyckas av den tidstypiska arkitekturen. Huset står på stengrund på berg med en vacker tidstypisk fasad i ljust tegel och med ett flertal balkonger och terrasser. Detta är en av de få föreningar på Kungshöjd som bevarat de vackra originalfönstren som ger en alldeles speciell karaktär. Föreningen består av 42 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 3 861 kvm, varav 3 643 kvm utgör lägenhetsyta och 218 kvm utgör lokal.

Gjorda renoveringar
Föreningens fastighet är under åren väl underhållen och föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och som sträcker sig fram till 2025. Sedan de förvärvade fastigheten har många större renoveringar genomförts och fastigheten är nu i mycket gott skick. Under 2002 genomfördes rörstambyte och under 2003 el-stambyte och i samband med det renoverades samtliga badrum. År 2004 installerades hiss, fasaden putsades om, taket lades om och balkongerna renoverades. Dessutom brandsäkrades alla lägenhetsdörrar och fönstren renoverades. 2005 målades trapphuset om och nya ytterdörrar installerades. Föreningen har eftersträvat att renovera allt i tidstypisk stil. Under 2008 renoverades muren mot Hvitfeldtsgatan och under 2010 utfördes omfogning och ommurning av fasaden mot västra gården som varit hårt utsatt av väder och vind. Under 2012-2013 renoverades ytskikten på fasaden mot östra gården, tätskikten på samma gård som möblerats med möbler och blomster samt att hyreslokalen har renoverats.

Kommande renoveringar
Föreningen har redan utfört majoriteten av de större renoveringarna på fastigheten. Under 2017 planeras målning av gårdstrapphus och fönster. Gatufasaden kommer att på sikt renoveras.

Föreningens ekonomi
De långfristiga skulderna uppgår till ca 31,25 mnkr enligt årsredovisningen 2015, vilket motsvarar ca 8 800 kr i lån/kvm bostadsrättsyta. Föreningen har en policy om att cirka 75% av lånen skall ligga på rörliga räntor och resterande delen på bundna. Under våren 2017 ombildades föreningens sista hyresrätt till bostadsrätt och försäljningen inbringade cirka 2 100 000 kr. Föreningens genomsnittliga avgiftsnivå är ca 610 kr/kvm bostadsrättsyta.

Övrigt
Fastum sköter lägenhetsförteckningen. Teknisk-, ekonomisk- samt fastighetsförvaltning sköts av styrelsen. Trappstädning sköts av medlemmarna och regleras enligt schema. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Andrahandsuthyrning beviljas enligt Hyresnämndens rekommendationer. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen. Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift tas ut av köparen (2,5% av prisbasbeloppet respektive 1% av prisbasbeloppet).

Föreningen har två innergårdar där det finns gemensamma utemöbler. Den gemensamma tvättstugan finns i källaren och har 3 tvättmaskiner, 1 torkrum, 1 torktumlare och 1 mangel. I föreningen finns ett soprum med källsortering. Barnvagns- och cykelförråd nås från Hvitfeldtsgatan. Ett källarförråd om cirka 5 kvm medföljer lägenheten.

Basutbud från Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften och alla lägenheter har tillgång till Telias fiberbredband alternativt ComHems bredband (ingår ej i avgiften). Möjlighet för parkering på kringliggande gator med boendekort C4 till en kostnad om cirka 635 kr/mån (för mer info se www.trafikkontoret.goteborg.se).

Besök gärna föreningens hemsida för mer information;
http://www.brfhvitfeldtsgatan.se/

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1913

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 168 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-02-06 00:00