Hvitfeldtsgatan 9

På översta originalplanet i välskött fastighet erbjuds nu en luftig sekelskiftestrea som smyckas av tidstypiska detaljer. Perfekt planerad med stort sällskapskök, rymligt vardagsrum, två bra sovrum och en balkong med kvällssol och utsikt över takåsarna och hamninloppet. Välskött och omtyckt förening. Vån 5/6, hiss.


Hvitfeldtsgatan 9

Bostadsrätt

3 + kök

5929 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

114kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till ett ljust och luftigt hem på översta originalplanet. 114 kvadratmeter med våningskänsla där den tidsenliga karaktären från tidigt 1910-tal är fint bevarad. Vackra fönster i original, djupa fönsternischer, höga fotlister, gjutjärnselement, spegeldörrar och vackra snickerier. Perfekt planerad med fina rum i fil, ett väl tilltaget sällskapskök och ett stort sovrum mot gård. Sovrummet mot gård kan enkelt avdelas till två sovrum. Den vackra tegelfastighet uppfördes 1913 och föreningen förvärvade fastigheten för 15 år sedan. Föreningens två innergårdar som genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gårdarna med blomstrande planteringar och flertalet utegrupper erbjuder gott om plats. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Har ni en liten i familjen finns en lekplats längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Lägenheten har ett förråd i källaren om cirka 8 kvm.

Hall
+
Ta hissen eller trapporna upp till våning fem. Du möts av ljuset och utsikten över takåsarna genom vardagsrummets stora fönsterpartier. Hallen har plats för avhängning, hallspegel och en mindre möbel. På golvet ligger det gamla brädgolvet som löper vidare in i hela lägenheten och väggarna är målade i ljusa kulörer i samtliga rum.

Vardagsrum
+
Ljus, luft och utsikt över takåsarna! Vardagsrummet smyckas av vackra detaljer från tidigt 1900-tal så som generös takhöjd, nätt stuckatur, takrosett, höga fotlister och fina listverk. Här finns rejäla ytor för en stor soffgrupp, bokhyllor och även en läshörna. Två fina pardörrar avskiljer rummen i fil.

Matsal och balkong
+
Ännu ett sällskapsrum med härlig rymd och vackra tidstypiska detaljer som vittnar om en svunnen tid. Idag är rummet disponerat som en matsal och härifrån har ni fin kontakt med både kök, vardagsrum och balkongen som nås via de vackra dörrarna i original. Lagom tills arbetsdagen är slut kommer solen fram på balkongen som omges av ett svart smidesräcke. Här kan ni njuta av eftermiddags och kvällssolen och blicka ut mot hamninloppet och över innerstadens takåsar och härlig grönska.

Kök:
+
Kärt barn har många namn, köket är lägenhetens nav och den självklara samlingsplatsen. Köket flyttades hit i samband med köksrenoveringen. Köket kommer från välrenommerade Arrital och är utrustat med gasspis (Bosch), kolfilterfläkt (Gorenje), Varmluftsugn (Siemens), diskmaskin (Bosch) och kyl/frys (Miele). I anslutning till köket ligger ett mörkt klinker på golvet med underliggande golvvärme. Den centrala placeringen i hemmet är perfekt och här kan ni med enkelhet duka upp för ett tiotal gäster. Från det stora fönsterpartiet mot sydost flödar ljuset in under förmiddagen.

Sovrum
+
Rofyllt läge mot gården ger bra förutsättningar för god sömn om natten. Sovrummet var från början både kök och en kammare så ytorna är mer än väl tilltagna. Innergårdens lugn tillsammans med de luftiga ytorna ger en rofylld atmosfär. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, sängbord, klädförvaring och även en arbetsplats. Vill man dela av rummet kan det enkelt göras om till två sovrum (varav ett genomgående) eller varför inte ett master bedroom med anslutande klädkammare.

Badrum
+
Från hallen nås badrummet. Ljust klinker på golv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i en varm ljus ton. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod, tvättmaskin, handdukstork och WC.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!